Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ruoka ja elintarvikkeet » Vinkkejä ruokamatkailun kehittämiseen Etelä-Savossa -kirja julkaistiin

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Vinkkejä ruokamatkailun kehittämiseen Etelä-Savossa -kirja julkaistiin

Tiedote.
Julkaistu: 18.12.2014 klo 14:14
Julkaisija: Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Ruokamatkalle Etelä-Savoon – vinkkejä palvelujen kehittämiseen -kirja on kirjoitettu Mikkelin ammattikorkeakoulun ruokamatkailun kehittämishankkeessa. Kirja on tarkoitettu ruokapalveluja tarjoaville maaseutumatkailuyrityksille ruokamatkailun kehittämisen tueksi.

Ruokamatkalle Etelä-Savoon – vinkkejä palvelujen kehittämiseen -kirja kokoaa yhteen ruokamatkailun kehittämisessä keskeiset aihealueet. Maaseutumatkailuyrittäjä Paula Okkola Puumalan Niinisaaresta pitää julkaistua ruokamatkailukirjaa tervetulleena. Hän toteaa, ettei ruokamatkailusta oikein ole suomeksi kirjallisuutta.

- Ruokamatkailulla on yhä isompi merkitys myös maaseudun yrittäjille. Ruokamatkailu on nousussa, Paula Okkola toteaa.

Kirjassa Etelä-Savon matkailun asiantuntijat matkailujohtaja Maisa Häkkinen Misetistä ja vt. toimitusjohtaja Janne Leinonen Savonlinnan Seudun Matkailusta toteavat, että Etelä-Savon vahvuus on paikallisten raaka-aineiden hyvä saatavuus. Yrittäjiltä tarvitaan ripaus rohkeutta, jolla hyvistä olemassa olevista palveluista tuotteistetaan ruokamatkailuelämys.

Kirjassa kerrotaan mm. perusasioita ruokapalvelun tuotteistamisesta ruokamatkailuelämykseksi. Lisäksi tuodaan esille, millaisia ovat ruokamatkailun kansainväliset asiakkaat ja miten heille voisi markkinoida ruokamatkailua.

- Kirjan tekstit laittavat yrittäjän ajattelemaan ja kehittämään toimintaa. Ulkomaalaiset asiakkaat etsivät aitoja asioita. He haluavat syödä juuri paikallista ruokaa, Okkola toteaa.

Ruoka on tärkeä osa joulua

Jouluruokailuun voi tuoda pöydän somisteeksi luonnon elementtejä kuten havuja, kiviä, puolukan varpuja.

- Ruokia voi tarjota vanhoista astioista tai vanhoja esineitä voi muuten tuoda esille. Kattauksessa voi tehdä vähän epäsovinnaisia asioita, Okkola ideoi.

Mikkelin ammattikorkeakoulu (Mamk) on tärkeässä asemassa ruokamatkailun eteenpäin viemisessä Etelä-Savossa. Ruokamatkalle Etelä-Savoon – vinkkejä palvelujen kehittämiseen -kirjassa yhdistyy Mamkin usean koulutusalan osaaminen ruokamatkailun kehittämisessä. Julkaisuun ovat kirjoittaneet matkailu- ja ravitsemisalan, liiketalouden ja ympäristöterveyden asiantuntijat.

Julkaisussa näkyy myös vahvasti Mikkelin ammattikorkeakoulun tutkimus- ja kehitystoiminnan sekä opetuksen kiinteä yhteistyö. Restonomiopiskelijat suunnittelivat ja toteuttivat opintoihinsa liittyen Elämyksellisen keittotarjoilu -tapahtuman, jonka herkulliset reseptit ja ideoinnin vaiheet on koottu kirjaan.

Julkaisussa alan asiantuntijoiden tekstejä tukevat havainnolliset yritysesimerkit käsiteltävinä olevista aiheista.
Kirja ilmestyy sekä painettuna että nettiversiona (http://urn.fi/URN:ISBN:978-951-588-465-7). Kirjan laajuus on 80 sivua, koko 21 x 21 cm. Sen on toimittanut projektipäällikkö Taina Harmoinen.

Mikkelin ammattikorkeakoulun hallinnoima Eteläsavolaisen ruokamatkailun kehittämishanke – Ruoka matkailun keskiöön. toteutetaan Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahaston ja Etelä-Savon ELY-keskuksen rahoituksella. Hanke päättyy 31.12.2014.


Lisätietoja:
Taina Harmoinen, projektipäällikkö, Mikkelin ammattikorkeakoulu, p. 040 662 5560, taina.harmoinen(at)mamk.fi, www.mamk.fi/ruokamatkailu


Kirjapyynnöt tiedotusvälineille 22.12.2014 mennessä tai 6.1.2015 jälkeen:
Suvi Sikstus, Mikkelin ammattikorkeakoulu, suvi.sikstus(at)mamk.fi, p. 040 652 6470


Mikkelin ammattikorkeakoulu (Mamk) tarjoaa opetusta seitsemällä eri koulutusalalla, tekee tutkimus- ja kehittämistyötä ja tuottaa palveluja alueen yrityksille ja ihmisille. Mamk on elinikäisen oppimisen korkeakoulu ja erikoisosaaja digitaalisen tiedon hallinnassa. Mikkelin ja Savonlinnan kampuksilla opiskelijoita on yhteensä 4500 ja henkilökuntaa 400. Mamk muodostaa yhdessä Kymenlaakson ammattikorkeakoulun kanssa Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs