Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ruoka ja elintarvikkeet » Unelmaleivos on keväinen ja raikas

Koulutuskeskus Salpaus

Unelmaleivos on keväinen ja raikas

Tiedote.
Julkaistu: 20.02.2013 klo 16:03
Julkaisija: Koulutuskeskus Salpaus

Koulutuskeskus Salpauksen leipuri-kondiittoriopiskelijoiden unelmaleivoskilpailun voitti keväinen kerrosleivos. Leivoksen suunnittelivat ja toteuttivat ensimmäisen vuoden opiskelijat Aino Junnila, Essi Ratilainen ja Neea Airas. Kilpailu järjestettiin Lahdessa tänään keskiviikkona 20.2.

Voittajaleivoksessa on pinkki, oranssi ja keltainen kerros, joiden välissä on sitruunarahkaa. Päällä on valkosuklaata ja vaaleanpunainen kreemiruusu.

Voittajaleivos toimii nimikkoleivoksena SAKUstars-tapahtumassa, jonka Koulutuskeskus Salpaus järjestää Lahdessa 16. – 18.4.2013. SAKUstars on valtakunnallinen kulttuurikilpailu ammattiin opiskeleville.

Pitkä suunnittelutyö takana

Leivoksia arvioi elinkeinoelämän, median ja Salpauksen edustajista koostunut tuomaristo. Arvioinnissa kiinnitettiin huomiota muun muassa ulkonäköön, makuun, rakenteeseen ja innovatiivisuuteen. Leivoksen oli määrä liittyä myös Lahden SAKUstars-kisojen teemaan, joka on Unelmien amis.

- Ajattelimme, että unelmien amis on iloinen oppimisympäristö. Halusimme tehdä pirteän ja raikkaan leivoksen, kertoo Ratilainen.

Voittajakolmikko aloitti leivoksen suunnittelun jo viime syksynä.

- Aloimme kehitellä tuotetta heti ensimmäisen jakson aikana, kun saimme tietää kilpailusta, kertoo Airas.

Aino Junnila ja Neea Airas aikovat pyrkiä ensi vuonna kilpailemaan leipuri-kondiittoriopiskelijoiden SM-kilpailuun. Essi Ratilainen on puolestaan lähdössä alan EM-kilpailuun loppuvuodesta 2013.

- Tämä motivoi jatkamaan, kun työmme palkittiin, toteaa Junnila.

Kilpailuun osallistui yhdeksän joukkuetta. Jokainen ryhmä valmisti tasan 20 unelmaleivosta.

- Tuotesuunnittelukilpailu on paras tapa oppia, kun omia ideoita pääsee kehittelemään ja testaamaan, sanoo opettaja Matti Storlöpare.

Kuva 1978: Voittajaleivos

Kuva 1926: Neea Airas (keskellä) ja Aino Junnila seuraavat, kun Essi Ratilainen valmistelee leivoksia tuomariston eteen.

Lisätietoja
elintarvikealan opettaja Matti Storlöpare, puh 044 708 0669
Koulutuskeskus Salpaus

 

Liitetiedostot

Monialainen Koulutuskeskus Salpaus järjestää ammatillista koulutusta ja tarjoaa palveluja työelämälle. Salpauksella on myös oma lukio. Salpaus toimii Lahdessa, Asikkalassa, Heinolassa, Hollolassa, Nastolassa ja Orimattilassa. www.salpaus.fi 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs