Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ruoka ja elintarvikkeet » Tiedote: Grilli kuumaksi Tammisen kesän uutuuksia varten

Tamminen Oy

Tiedote: Grilli kuumaksi Tammisen kesän uutuuksia varten

Tiedote.
Julkaistu: 09.05.2014 klo 08:15
Julkaisija: Tamminen Oy

Lihatukku Harri Tamminen Oy:n grillikauden uutuudet kutittelevat makuhermoja ja esittelevät uusia laatutuotteita, luonnollisesti suomalaisesta lihasta. Tuotevalikoimassa on taidokkaita raakamakkaroita, laadukkaita Rotukarja-lihasta tehtyjä burgerpihvejä sekä premium-laatuisia Rotukarjan pihvejä.

 Tammisen Premium-pihvit tarjoavat kesän grillaushetkiin laatua ja makua. Huolella kasvatetusta suomalaisesta Rotukarjan lihasta leikatut ja käsityönä viimeistellyt pihvit kelpaavat vaativimmallekin grillimestarille herkullisen ruokahetken raaka-aineeksi. Premium-pihvejä on myynnissä kolmea erilaista: ikisuosikki ulkofileepihvi, herkuttelijoiden entrecôte-pihvi sekä hifistelijöiden flank steak -pihvi.

- Rotukarjan liha sopii erinomaisesti grillikauteen: sen luonnostaan murea koostumus on omiaan grillauksessa, jossa lihan laatu tyypillisesti ratkaisee onnistuneen lopputuloksen: grilli tarjoaa värin ja grillaukselle ominaisen aromin. Mausteeksi tämä liha tarvitsee yksinkertaisimmillaan vain suolaa ja pippuria. Tuttujen pihvien rinnalle toimme tänä vuonna flank steakin, joka on ruokaharrastajien bbq-lemmikki ympäri maailmaa. Se on naudan kuvelihaa, suurisyistä ja herkullista sekä raakakypsytyksen jälkeen erityisen mureaa – täydellistä kesäruokaa, kertoo toimitusjohtaja Pasi Tamminen.

 Raakamakkaraa ja burgerpihvejä

Hotdogit ja burgerit ovat kesän takuuhitti monella takapihalla. Tamminen tarjoaa oman näkemyksensä katuruoka-buumiin tuomalla kauppoihin valmiiksi muotoillut Rotukarjan burgerpihvit sekä uudet herkulliset raakamakkarat.

Tammisen Bratwursti, Juustowursti ja Grilliwursti –uutuusmakkarat ovat suomalaisesta naudan- ja sianlihasta valmistettuja raakamakkaroita. Bratwurstin mausteisuus, Juustowurstin mehevä sulatejuusto sekä Grilliwurstin pieni chilin puraisu sopivat hyvin makkarakesteihin sellaisenaan sekä trendikkäiden hodareiden väliin mitä mielikuvituksekkaimpien lisäkkeiden seuraksi. Raakamakkarat myydään neljän kappaleen pakkauksissa.

 Makkaroita kypsennetään grillissä miedolla lämmöllä yhteensä noin 20 minuuttia käännellen tai pannulla ensin pinnat ruskistaen ja sen jälkeen miedolla lämmöllä kypsäksi hauduttaen.

Tämän grillikauden parhaat hampurilaiset on helppo valmistaa Rotukarjan Burgerpihveistä. Pihvit on tehty kotimaisesta Rotukarjan lihasta, ja saatavilla on kolme erilaista: maustamattomia, mausteisia ja juustoisia Rotukarjan Burgerpihvejä. Pihvit myydään kahden kappaleen pakkauksissa. Valmiiksi muotoillut Burger-pihvit valmistuvat kädenkäänteessä grillissä tai pannulla noin 3 minuuttia kummaltakin puolelta paistaen.

- Grillaaminen on mukavaa puuhaa ja helppoakin. Tärkeintä on muistaa käyttää laadukkaita raaka-aineita, antaa lihan rauhassa lämmitä huoneenlämmössä ennen paistamista ja pihvien hetken vetäytyä ennen ruokailua. Näillä kolmella asialla pärjää jo pitkälle, Tamminen muistuttaa.

Lisätiedot

Markkinointipäällikkö Jari Kousa, 045 135 7545, etu.suku@tamminen.fi

www.tamminen.fi

Kuvat tiedotteen kuvalinkistä tai www.tamminen.fi/yhteystiedot/mediapankki/

Taustaa: Tammisen Rotukarja

Lihatukku Harri Tamminen Oy  on erikoistunut aitoon kotimaiseen Rotukarjan pihvilihaan, joka on on Suomessa vastuullisesti nimenomaan lihakarjaksi kasvatettua, pihvilihan kriteerit täyttävää laadukasta lihaa. Tamminen valitsee kaikki sopimuskasvattajansa huolella, ja kaikki sopimuskasvattajat ovat sitoutuneet vastuulliseen rotukarjan kasvattamiseen. Tammisen Rotukarja kasvatetaan rotua ja itse eläintä kunnioittaen, eikä sitä esimerkiksi risteytetä tarpeettomasti tuottavuuden parantamiseksi.

Tammisen sopimustilojen kriteereissä painotetaan eläinten hyvinvointia. Rotukarja ei elä koskaan maitokarjan tapaan parsinavetoissa, vaan vapaana pihatoissa. Kesät eläimet ovat laitumella ja talvet ne asuvat väljissä, olkipohjaisissa pihatoissa. Tammisen sopimustiloilla ei käytetä koskaan ritiläpihattoja, jotka  rasittavat eläinten sorkkia huomattavasti enemmän kuin pehmeä kuivikepihatto. Kasvatuksessa tuetaan eläinten lajinomaista käyttäytymistä ja niille tarjotaan parasta mahdollista ravintoa. Vasikat saavat juoda emonsa maitoa vieroitusikään saakka.

Tammisella kaikki koko- ja palalihat leikataan käsin. Oikeaoppinen käsittely kunnioittaa raaka-ainetta ja tuo sen parhaat puolet esiin.

- Kasvattajat ja kasvatustapa ovat äärimmäisen tärkeässä roolissa, kun halutaan tuottaa laadukasta lihaa. Tämän lisäksi myös lihan leikkaus on ammattitaito, jota on syytä vaalia ja pitää yllä. Me arvostamme kasvattajien työtä niin paljon, että leikkaamme rotukarjan lihan aina käsin: leikkuupöydällä ei ole varaa pilata raaka-ainetta, jonka tuottamiseen on käytetty valtavasti tieto-taitoa, Lihatukku Harri Tamminen Oy:n toimitusjohtaja Pasi Tamminen kertoo.

Yleisimmät Suomessa kasvatetut liharodut ovat Hereford, Limousin, Aberdeen Angus, Simmental ja Charolais. Yhteistä kaikille roduille on lihaksikas rakenne ja korkealaatuinen, maukas ja murea liha.

 

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs