Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ruoka ja elintarvikkeet » Tiedote CPF:n korjaustoimenpiteistä Finnwatchin raportissa esiin nousseisiin ongelmakohtiin

Lejos Oy

Tiedote CPF:n korjaustoimenpiteistä Finnwatchin raportissa esiin nousseisiin ongelmakohtiin

Tiedote.
Julkaistu: 27.11.2015 klo 14:26
Julkaisija: Lejos Oy

 

Finnwatch julkaisi 25.11.2015 raportin työoloista Thaimaan broileriteollisuudessa, joka perustuu kuuden thaimaalaisen tehtaan siirtotyöntekijöiden haastatteluihin touko- ja kesäkuussa 2015. Raportissa Kitchen Joy -aterioita valmistava CPF-konserni erottui edukseen. Kitchen Joy -aterioita maahantuo Lejos Oy. Epäselvyyksien välttämiseksi alla vielä CPF:n kohdalla esiin tulleet ongelmakohdat ja CPF:n toimenpiteet siirtotyöläisten olojen ja oikeuksien parantamiseksi. 

1. Työntekijöiden rekrytointi välittäjän kautta. CPF on aikaisemmin käyttänyt rekrytoinnissa myös välittäjää, jonka toimintaan ongelmat liittyvät.

- CPF:llä uusi ulkomaisen rekrytoinnin linjaus tullut voimaan huhtikuussa 2015 – yhtiö palkkaa työntekijät itse.

2. Henkilökohtaisten dokumenttien takavarikoiminen

- CPF:llä ei ole ollut ongelmia tämän asian kanssa. CPF tarjoaa siirtotyöntekijöille ilmaista apua kommunikoinnissa Thaimaan maahanmuuttoviranomaisten kanssa 90 päivän ajan. Ensin yhtiö kerää työntekijöiden passit (5-7 päiväksi), jonka jälkeen ne tarkistetaan Thaimaan maahanmuuttoviranomaisten toimesta (noin 5 päivää). Tämän jälkeen passit toimitetaan takaisin työntekijöille muutamassa päivässä. CPF varmistaa, että käsittelyssä noudatetaan sekä Thaimaan että kansainvälistä lainsäädäntöä.

3. Työntekijän velkaantuminen

- Uusi ulkomaisen rekrytoinnin linjaus tullut voimaan huhtikuussa 2015 – yhtiö palkkaa työntekijät itse. Linjaus on vielä uusi, joten yhtiöltä löytyy tehdastyöläisiä, joilla on palkkaukseen liittyvää velkaa. He voivat jatkaa työskentelyä yhtiössä. Jatkossa uusilla työtekijöillä ei tule olemaan ongelmia velan kanssa.

4. Laittomat rekrytointikulut

- Uusi ulkomaisen rekrytoinnin linjaus tullut voimaan huhtikuussa 2015 – yhtiö palkkaa työntekijät itse. Työntekijöille ei synny rekrytointiin liittyvää velkaa.

5. Lapsityövoima

- CPF:llä ei ole ollut ongelmia tämän asian kanssa.

6. Laittomia vähennyksiä palkasta. CPF:n tapauksessa työntekijät ovat kertoneet, etteivät ole saaneet 20 minuutin lepotaukoa ennen ylityön alkamista

- Mikäli ylityöt kestävät yli kaksi tuntia, CPF varmistaa, että työntekijät saavat 20 minuutin lepotauon ennen ylityön alkamista.

7. Epäkunnioittavat esimiehet

- CPF:llä ei ole ollut ongelmia tämän asian kanssa.

8. Ongelmia ylityökorvauksien maksussa

- CPF:llä ei ole ollut ongelmia tämän asian kanssa. Ylityökorvaukset on maksettu työntekijöille.

9. Sosiaaliturva ja sairaspoissaolot

- Thaimaan lainsäädännön mukaan työntekijöiden tulee maksaa sosiaaliturvamaksuja 90 päivän ajan, jonka jälkeen he saavat sosiaaliturvaan oikeuttavan kortin. Tätä ennen työntekijät ovat oikeutettuja Pink Cardiin, joka kattaa sairastumiset ja onnettomuudet. CPF tulee jatkossa kommunikoimaan selkeämmin käytännöistä, eduista sekä oikeuksista kaikille työntekijöilleen. 

10. Palkkakuitit siirtotyöläisille ymmärrettävällä kielellä

- CPF:llä ei ole ollut ongelmia tämän asian kanssa.

11. Syrjintä työpaikalla

- CPF:llä ei ole ollut ongelmia tämän asian kanssa.

12. Auditointien manipulointi

- CPF:llä ei ole ollut ongelmia tämän asian kanssa.

13. Työturvallisuuden laiminlyönti

- CPF:llä ei ole ollut ongelmia tämän asian kanssa.

14. Rajoitettu WC:n käyttö tehtaalla

- CPF seuraa WC:ssä vietettyä aikaa, mutta ei rankaise työntekijöitä, mikäli aika ylittää 15 minuuttia. Seuranta on tärkeää, jotta estetään esimerkiksi vatsatautien siirtyminen työntekijöiden välityksellä tuotantolinjalle. Tämä on kansainvälisten elintarviketurvallisuusstandardien mukaista.

15. Työntekijöitä edustava työntekijäkomitea ei edusta siirtotyöntekijöitä, eikä ole aktiivinen.

- Thaimaan lainsäädännön mukaan komitean edustajat valitaan työntekijöiden äänestyksissä. Komiteaan on ollut ehdolla burmalainen ehdokas Mr. Aung Myo Thant, mutta hän ei tullut valituksi. Yhtiö kuitenkin kutsui hänet seuraamaan komitean tapaamisia. CPF:n työntekijät ovat vapaita liittymään työntekijäliittoihin.

Liitteenä kooste Finnwatchin ja Swedwatchin tutkimuksen tuloksista

Lisätietoja asiasta antaa Kitchen Joyn tuoteryhmäpäällikkö Kaisa Kiintonen, kaisa.kiintonen@lejos.fi ja viestintäkoordinaattori Emmi Rönkkönen, emmi.ronkkonen@lejos.fi

Liitetiedostot

Lejos on suomalainen perheyritys, joka tuo maahan ja markkinoi kansainvälisiä elintarvikealan merkkituotteita. Asiakkaina ovat päivittäistavarakaupat, tukkukaupat, kioski- ja huoltoasemaketjut, hotelli- ja ravintolaketjut, henkilöstöravintolat, Duty Free -myymälät sekä elintarviketeollisuus. Päämiehiä on ympäri maailmaa, 16 eri maassa.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs