Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ruoka ja elintarvikkeet » Teerenpeli pani pirteän kesäoluen – AussiOssi kaupoissa ja hanoissa

Teerenpeli Yhtiöt Oy

Teerenpeli pani pirteän kesäoluen – AussiOssi kaupoissa ja hanoissa

Tiedote.
Julkaistu: 21.04.2016 klo 09:30
Julkaisija: Teerenpeli Yhtiöt Oy

Lahtelainen Teerenpeli Panimo & Tislaamo Oy on tuonut markkinoille uuden pintahiivaoluen. AussiOssi on vaalea ale-olut, joka on tehty yhteistyössä australialaisen Temple Brewing -panimon kanssa. AussiOssia myydään sekä vähittäiskaupoissa että Teerenpelin ravintoloissa.

Valmistuksessa on käytetty suomalaisia ohra- ja vehnämaltaita sekä australialaisia humalia. Topaz-humala tuo makuun katkeroisuutta ja pihkaisuutta. Aivan keiton loppuvaiheessa lisätty Summer-humala antaa puolestaan oluelle hedelmäisen vireen. Lopputuloksena on kesäisen hedelmäinen pintahiivaolut AuPA, eli Australian Pale Ale.

– AussiOssi on kullankeltainen täysmallasolut, joka sopii esimerkiksi saunajuomaksi tai terasseille. Se on erinomainen vaihtoehto perinteisille lager-oluille, jos haluaa hieman pirteämpää ja humaloidumpaa makukokemusta, Teerenpeli Panimo & Tislaamon panimomestari Bill Brinkmann kuvailee.

AussiOssi syntyi kokeilun- ja kehittymisenhalusta

Teerenpeli Panimo & Tislaamo on tehnyt kansainvälistä yhteistyötä ennenkin. Panimomestarivaihdolla tanskalaispanimon kanssa Teerenpelille tehtiin pääsiäisolutta 2000-luvun alkupuolella. Tanskassa pantiin vastavuoroisesti Teerenpelin Sauhusanttu-savuolutta. AussiOssin tarina alkoi matkasta Australiaan.

– Tutustuimme viime keväänä australialaisiin pienpanimoihin ja vierailimme myös Temple Brewing -panimolla Melbournessa. Keskustelut paikallisen panimomestarin kanssa kääntyivät hiljalleen reseptinvaihtoajatuksiin, minkä seurauksena syntyi AussiOssi. Teimme tämän kokeilunhalusta ja mielenkiinnosta kansainväliseen pienpanimokulttuuriin. Haluamme kehittää osaamistamme jatkuvasti. AussiOssi on siitä yksi osoitus ja olemme siitä erittäin ylpeitä, Teerenpeli Yhtiöt Oy:n toimitusjohtaja Anssi Pyysing sanoo.

Kaikki Teerenpelin Panimo & Tislaamon tuotteet valmistetaan itse tuotetulla ja hiilineutraalilla pellettivoimalla.

Aussi Ossi

Suodatus: kyllä
Hiiva: pintahiivaolut
Alkoholitilavuusprosentti: 4,5
Väri (EBC): 15, auringon keltainen
Katkero (IBU): 35, maltillinen humalointi
Kantavierreprosentti: 10,4
Jäännösuuteprosentti: 2,0 

Raaka-aineet
Mallas: Pilsner, vehnämallas, Cara Pale
Humalat: Topaz, Summer 

Tuotepakkaukset
30 litran astia
33 senttilitran pullo vähittäiskaupoissa


Lisätiedot:

Teerenpeli Panimo & Tislaamo Oy
Timo Kuorehjärvi, toiminnanjohtaja
040 549 7253, timo.kuorehjarvi@teerenpeli.com 

Teerenpeli Yhtiöt 
Anssi Pyysing, CEO 
0500 830458, anssi.pyysing@teerenpeli.com

Liitetiedostot

Teerenpeli Yhtiöt Oy on innovatiivinen ravintola-, tislaamo- ja panimoalan perheyritys, joka koostuu Teerenpeli- ja Taivaanranta-ravintoloista, Teerenpeli Panimo & Tislaamosta sekä Laivaravintola Teerenrannasta. Teerenpeli Yhtiöiden liikevaihto on yli 10 miljoonaa euroa ja yritys työllistää yli 80 henkilöä. teerenpeli.com

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs