Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ruoka ja elintarvikkeet » Tamperelainen keittiömestari Jaakko Riikonen Suomen Kokkimaajoukkueeseen

Tampereen Messut

Tamperelainen keittiömestari Jaakko Riikonen Suomen Kokkimaajoukkueeseen

Tiedote.
Julkaistu: 30.05.2013 klo 15:38
Julkaisija: Tampereen Messut

KOKKILEIJONAT VIE SUOMALAISTA HUIPPUOSAAMISTA MAAILMALLE

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen ravintolatoiminnasta vastaavan Finnrestan keittiömestari Jaakko Riikonen on valittu Suomen Kokkimaajoukkueeseen. Suomen Kokkimaajoukkue ry on Suomen Keittiömestarit ry:n perustama yhdistys, joka saa ainoana joukkueena edustaa Suomea kansainvälisissä kokkikilpailuissa. Joukkue valitaan neljäksi vuodeksi kerrallaan ja sen päätavoitteena on Kokkien olympialaiset, jotka järjestetään seuraavan kerran vuonna 2016 Saksan Erfurtissa. Kokkimaajoukkue myös edistää toiminnallaan ruokakulttuurin tunnettuutta ja osaamista.

– Lapsena haaveilin, että olisi hienoa päästä johonkin Suomen maajoukkueeseen. Urheilulliset suoritukseni eivät aivan riittäneet, mutta nyt 33-vuotiaana tuli mahdollisuus edustaa Suomea maajoukkueessa. Vielä kun saa työskennellä ruoanlaiton parissa eli tehdä sitä mitä rakastaa, niin eihän tässä voi enempää edes pyytää, sanoo Finnrestan keittiömestari Jaakko Riikonen.

Suomen Kokkimaajoukkueen jäsenet valitaan monivaiheisella valintakokeella, jossa mitataan paitsi taitoa ja luovuutta myös paineensietokykyä sekä tiimityötaitoja. Joukkue valmistautuu kilpailuihin harjoittelemalla määrätietoisesti ja työtunteja säästelemättä. Vaikka kerran kuussa pidettävillä harjoitusjaksoilla päivät ovat ympäripyöreitä, tarttuu harjoituksista mukaan runsaasti uusia ideoita ja osaamista. Maajoukkuejäsenyys asettaa kovat vaatimukset, mutta myös antaa paljon.

Nyt valitun 14-henkisen joukkueen johtajana toimii Tapio Laine ja sen toimintakausi on 2013–2016. Riikosen lisäksi Suomen uuteen kokkimaajoukkueeseen valittiin Sonja Crockford, Silvar Jänes, Aki Kinnunen, Roope Kotila, Arto Lappalainen, Erik Mansikka, Mikko Pakola, Jarkko Pulkkinen, Niklas Sandgren, Eero Suhonen, Janne Töllinen ja Kristian Vuojärvi.

Valkeakoskelta ”Kokkileijoniin”

Jaakko Riikosen oma innostus ruoanlaittoon heräsi jo yläasteella. Nyt uraa on takana jo 15 vuotta, ja matkan varrelle mahtuu opetustyötä, kilpailukokemusta ja Rotisseur-arvonimi vuodelta 2012. Jaakko toimii keittiömestarina Finnrestassa eli Finland Restaurants Oy:ssä, joka vastaa Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen ravintolatoiminnasta. Finnresta on Tampereen Messut Oy:n tytäryhtiö. Lisäksi Jaakko pitää kokkikursseja Tampereen työväenopistolla. Aikaisemmin hän on toiminut keittiömestarina Coyote Bar & Grill -ravintolassa, Tampereen Kylpylän Klubikeittiössä sekä Ravintola Esperanzassa.

Hyvät, kotimaiset raaka-aineet ja oikea valmistus

Kokkileijonat hiovat upeita kilpailuannoksia pitkään ja määrätietoisesti. Kesäaika on monessa kotitaloudessakin perhejuhlien sesonkia, jolloin annoksiin ja kattaukseen halutaan panostaa. Kuitenkin Jaakko Riikonen korostaa onnistuneessa ruoanlaitossa yksinkertaisia perusohjeita: Kannattaa varata aikaa ja aloittaa ajoissa, käyttää tuttuja reseptejä ja laadukkaita raaka-aineita.

– Tuoreet, hyvin valmistetut raaka-aineet, maku ja ulkonäkö kulkevat käsi kädessä. Toimivaan lopputulokseen tarvitaan kaikkia kolmea, toteaa Jaakko Riikonen.

KUVAPANKKI: Finnrestan keittiömestarin Jaakko Riikosen kuva löytyy Tampereen Messujen kuvapankista osoitteesta www.tampereenmessut.fi (Media). Kuva: Samuli Niva.

LISÄTIEDOT:
Finnresta, www.finnresta.fi:
Jaakko Riikonen, keittiömestari, p. 050 598 6979,
jaakko.riikonen(a)finnresta.fi

Tampereen Messut Oy, www.tampereenmessut.fi:
Tanja Järvensivu, viestintäpäällikkö, p. 050 536 8133,
tanja.jarvensivu(a)tampereenmessut.fi
Eeva Suutari-Saatsi, viestintäassistentti, p. 0400 914 877,
eeva.suutari-saatsi(a)tampereenmessut.fi


Tampereen Messut -konsernin muodostavat Tampereen Messut Oy, Tampereen Kokouspalvelu sekä tytäryhtiöt Finland Events Oy, Finland Restaurants Oy – Finnresta ja Tavicon Oy. Konsernin liikevaihto vuonna 2012 oli 9,8 miljoonaa euroa ja liikevoitto 1,2 miljoonaa euroa. Lisätiedot: www.tampereenmessut.fi.

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs