Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ruoka ja elintarvikkeet » Suomen kalanjalostusteollisuus astuu uuteen aikakauteen: huipputeknologiaa lohen ja kirjolohen fileeraukseen

Hätälä Oy

Suomen kalanjalostusteollisuus astuu uuteen aikakauteen: huipputeknologiaa lohen ja kirjolohen fileeraukseen

Tiedote.
Julkaistu: 07.11.2011 klo 13:24
Julkaisija: Hätälä Oy

Suomen suurimpiin kalanjalostusyrityksiin kuuluva oululainen Hätälä Oy toteuttaa jätti-investoinnin kala-alalla ottamalla käyttöönsä uusinta teknologiaa hyödyntävän, pitkälle automatisoidun lohen ja kirjolohen fileerauslinjaston. Kyseessä on ainutlaatuinen hankinta maailmanlaajuisesti. Uusi linjasto kaksinkertaistaa ruodottomien lohi- ja kirjolohifileiden kapasiteetin vastaten tulevaisuudessa edelleen vahvistuvaan muutokseen: kulutus siirtyy erityisesti pitkälle trimmattujen ja ruodottomien tuorefileiden ja muiden kalajalosteiden puolelle. Investoinnin suurin hyötyjä on kuluttaja, sillä suurin muutos on tuoreiden fileiden ja muiden kalajalosteiden laadun parantuminen.

Uusi fileerauslinjasto on räätälöity useamman keskieurooppalaisen konetoimittajan komponenteista vastaamaan parhaiten Hätälä Oy:n tarpeita. Lopputuotteen turvallisuus, tuoreus ja laatu ovat kaiken toiminnan ja suunnittelun lähtökohtia. Linjastoa säädetään online-säädöillä kalan lajin ja koon mukaisesti jopa tuotantoajon aikana. Jokaisen kalafileen mitat, paino ja väriluokka määritetään automaattisesti ja näiden tietojen pohjalta fileet trimmataan asiakkaiden toiveiden mukaisesti. Lohi- ja kirjolohifileiden laatu paranee huomattavasti: fileen leikkausjälki tulee olemaan tasainen ja siisti, tuotannon läpimenoajat lyhenevät, hygieniataso paranee, raaka-aineen laadunvalvonta tehostuu ja kontaminaatioriskit minimoituvat. Investoinnin kokonaisarvo Oulussa on lähes 2,4 milj. euroa.

Hätälä Oy kutsuu median edustajat tutustumaan uuteen linjastoon pe 25.11.2011 oheisen kutsun mukaisesti. Lämpimästi tervetuloa!

Video fileerauslinjastosta on katsottavissa www.hatala.fi.

Yhteydenotot ja lisätiedot:

Hätälä Oy  / Riku Isohätälä, toimitusjohtaja p. 0400 586 701 email riku.isohatala@hatala.fi 

Hätälä Oy / Matti Isohätälä, ulkomaan ostaja p.044 3517 974 email matti.isohatala@hatala.fi 

 

Liitetiedostot

Täyden palvelun kalatalo Hätälä Oy toimittaa herkullisten aterioiden ainekset vähittäiskauppasektorille ja keittiöalan ammattilaisille kaikkialle Suomeen. Yli 70-vuotias Hätälä on dynaaminen yritys, joka panostaa voimakkaasti tulevaisuuteen innovatiivisella tuotekehitystyöllä sekä investoinneilla uusimpaan tuotantoteknologiaan. Liikevaihto oli tilikaudella 2010-2011 n 46 milj. euroa ja työntekijöitä on noin 90 henkilöä. Liiketoiminnan perustana ovat perheyrityksen perinteiset arvot.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs