Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ruoka ja elintarvikkeet » Sodexo paras jo 12. kerran Dow Jones Sustainability -arvioinnissa

Sodexo paras jo 12. kerran Dow Jones Sustainability -arvioinnissa

Tiedote.
Julkaistu: 16.09.2016 klo 12:00
Julkaisija: OSG Viestintä Oy

Helsinki, 16.9.2016

Sodexo on jo 12. kertaa peräkkäin toimialansa paras yritys Dow Jones Sustainability -indeksissä (DJSI). Tunnustus annetaan hyvästä työstä yhteiskuntavastuun eteen. Yritys on kiilannut kolmesti peräkkäin kärkeen myös kuluttajaliiketoiminnan kategoriassa. Sijoitus vahvistaa yrityksen sitoutumista yhteiskuntavastuutyöhön ympäri maailman.

Vastuullinen tapa toimia on olennainen osa liiketoimintaamme. Jotta voimme jatkossakin säilyttää johtoasemamme arvostetussa kestävän kehityksen indeksissä, meidän täytyy jatkaa määrätietoista työtä vastuullisuuden parissa. Vastuullisuustyö vahvistaa myös tavoitettamme parantaa ihmisten elämänlaatua palveluillamme, sanoo Sodexo Suomen toimitusjohtaja Bianca Brink.

DJSI on yksi maailman suurimmista kestävän kehityksen indekseistä ja tärkeä tietolähde yritysten kestävän kehityksen investointitoimiin. Vuosittain tehtävä DJSI-tarkastelu perustuu tarkkoihin analyyseihin yritysten vastuullisuudesta talous- ja ympäristöasioissa sekä sosiaalisen vastuun osalta. Tarkastelussa on mukana yli 2 500 pörssiyhtiötä, joita arvioidaan muun muassa hallinnon, riskien hallinnan, ilmastostrategian, ympäristöpolitiikan, hallintajärjestelmien, toimitusketjun standardien ja henkilöstöjohtamisen käytäntöjen kautta.

Sodexo on ollut jäsenenä Dow Jonesin kestävän kehityksen indeksissä (DJSI) World ja DJSI Europe (entinen STOXX) vuodesta 2005 lähtien. S&P Dow Jones Indices toimii yhteistyössä RobecoSAMin kanssa, joka on keskittynyt erityisesti seuraamaan yritysten kestävän kehityksen investointitoimia ympäri maailman.

Suomessa Sodexo tekee töitä muun muassa seuraavien yhteiskuntavastuuasioiden eteen:

Monimuotoisuus - Sodexo työskentelee määrätietoisesti monimuotoisuuden edistämiseksi. Monimuotoisuus on yrityksen toiminnan kannalta tärkeää, sillä erilaisista taustoista tulevat ja eri sukupuolta edustavat ihmiset parantavat tiimien innovatiivisuutta ja tuottavuutta.

Hävikki –Sodexo työskentelee päivittäin ruokahävikin vähentämiseksi kaikissa ravintoloissaan. Työn ansiosta ravintoloistamme kerätyn biojätteen määrä on pienentynyt yli 200 tonnilla vuoden 2012 tasosta.

Kestävää kahvia – Sodexon kahvi on saanut Rainforest Alliance -sertifikaatin (RA) eli sammakkomerkin. Merkki viestii siitä, että kahvi on tuotettu ympäristöystävällisesti ja kestävän kehityksen periaatteita noudattaen. Vuonna 2015 tarjosimme noin 7,2 miljoonaa kupillista eri tavoin sertifioitua vastuullista kahvia.

Vastuullista kalaa – Tarjoamme vain WWF:n kalaoppaan vihreän ja keltaisen listan kalalajeja sekä sertifioituja kalatuotteita.

 

Yhteyshenkilö

Sodexo:

Marja Mäenpää, viestintä- ja markkinointipäällikkö, 040 521 5316

Sähköposti: marja.maenpaa@sodexo.com

Liitetiedostot

Tietoja Sodexosta

Pierre Bellonin vuonna 1966 perustama Sodexo on maailman johtava elämänlaatua parantavien palvelujen tuottaja. Nämä palvelut kohentavat asiakkaidemme tehokkuutta niin yksilön kuin organisaationkin tasolla. Sodexo toimii 80 maassa ja palvelee päivittäin yli 75 miljoonaa asiakasta tarjoamalla ainutlaatuisen yhdistelmän asiakaan tiloissa toteutettavia palveluja, etuus- ja palkitsemispalveluja sekä henkilökohtaisia ja kotipalveluja.

Sodexon palveluvalikoimassa on yli 100 erilaista palvelua. Niiden sekä 50 vuoden kokemuksemme ansiosta voimme tarjota asiakkaillemme kokonaisvaltaisia palveluratkaisuja, jotka kattavat muun muassa vastaanotto-, turva-, huolto- ja siivouspalvelut, ravintolapalvelut, -tilat ja -laitteistonhoidon, lounaskortti-, lahjakortti- ja liikennekorttipalvelut työntekijöille sekä kotiavustus- ja aulapalvelut.

Sodexon menestys ja liiketoiminta perustuvat yhtiön itsenäisyyteen, kestävään liiketoimintamalliin ja kykyyn jatkuvasti kehittää henkilöstöään ja huolehtia yhtiön 420 000 työntekijän sitouttamisesta kautta maailman.

Sodexo on Sodexo CAC 40 ja DJSI-indeksin jäsen.

 

Tunnuslukuja (31.8.2015)

Sodexo-konserni

Konsernin liikevaihto 19,8 miljardia euroa

420 000 työntekijää

Maailman 19. suurin työnantaja

Toimii 80 maassa

32 000 toimipaikkaa

Palvelee 75 miljoonaa asiakasta päivittäin

Pörssiarvo 12,6 miljardia euroa (18.11.2015)

 

Sodexo Pohjoismaissa

Sodexon liikevaihto Pohjoismaissa 800 miljoonaa

11 000 työntekijää

www.sodexo.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs