Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ruoka ja elintarvikkeet » Ruokaa saunaelämyksen tueksi

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Ruokaa saunaelämyksen tueksi

Tiedote.
Julkaistu: 02.12.2015 klo 17:38
Julkaisija: Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Jotta saunaelämyksestä tulee unohtumaton, se vaatii tuekseen maistuvaa ruokaa. Haaga-Helia ammattikorkeakoulun opiskelija on kehittänyt Suomen ruokamatkailua suunnittelemalla saunaruokatuotteita. 

Haaga-Helian opiskelija Marilla Happonen on tehnyt opinnäytetyön saunaruokatuotteista. Työssä esitellään kolme saunaruokakokonaisuutta, jotka on suunniteltu saunaelämyksiä ja -palveluita tarjovien yritysten käyttöön.

Kullakin saunaruokakokonaisuudella on oma teemansa, joka on käytettävissä sellaisenaan tai muokattavissa toimijalle sopivaan muotoon. Teemat ovat nimeltään Katuruoan innoittamaa – helppoa syötävää, Perinteisiä makuja – paluu lapsuuden makumaailmoihin ja Villisti hyvää – viimeisimpien trendien mukaisia herkkuja. Teemakokonaisuuksiin sisältyy alkujuoma, saunan aikana nautittava kevyt suolapala sekä täyttävämpi ateria ja pieni jälkiruoka saunan jälkeen. Ruokatuotteissa painottuvat monipuolinen lähiruoka sekä luonnosta saatavat raaka-aineet.

Tyhjällä vatsalla saunominen on epämukavaa

Opinnäytetyön perustana on ajatus siitä, että unohtumaton saunaelämys vaatiin tuekseen maistuvaa ruokaa.
”Tyhjällä vatsalla saunominen on epämukavaa”, toteaa Sauna from Finland järjestön toiminnanjohtaja Carita Harju.

Opinnäytetyö on toteutettu RUOKA & MATKAILU -hankkeelle, joka on laatinut Suomen ensimmäisen ruokamatkailustrategian. Vuosille 2015–2020 suunniteltu strategia kehittää Suomesta kansainvälisesti tunnettua ruokamatkailumaata. Ruoka- ja hyvinvointimatkailun näkökulmasta sauna on yksi Suomen parhaimmista matkailutuotteista, sillä se kuuluu olennaisesti suomalaiseen identiteettiin. Keskeistä saunaelämyksessä on myös maistuva ruoka.

Opinnäytetyö on luettavissa osoitteessa http://www.urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2015112617888

Lisätietoja: 
Marilla Happonen, marilla.happponen@gmail.com, puh. 050 919 6525
Kristiina Adamsson, Haaga-Helia, kristiina.adamsson@haaga-helia.fi, puh. 040 488 7595

Haaga-Helia on yksityinen ammattikorkeakoulu, joka kouluttaa liike-elämän ja palveluelinkeinojen asiantuntijoita sekä tutkii ja kehittää näihin aloihin liittyvää osaamista ja toimintaa. Koulutusalamme ovat liiketalous, tietotekniikka, hotelli-, ravintola- ja matkailuala, johdon assistenttityö, toimittajakoulutus, liikunta-ala sekä ammatillinen opettajankoulutus. Haaga-Helian 10 500 opiskelijaa luo työelämäverkostoja jo opiskeluaikanaan. Opiskelijoita tukee liki 650 työntekijän korkeatasoinen kansallinen ja kansainvälinen osaaminen.

 

 

 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs