Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ruoka ja elintarvikkeet » Rosso täyttää 35 vuotta – Teresa Välimäki suunnitteli juhlamenun

Turun Osuuskauppa

Rosso täyttää 35 vuotta – Teresa Välimäki suunnitteli juhlamenun

Tiedote.
Julkaistu: 22.01.2013 klo 15:43
Julkaisija: Turun Osuuskauppa

Rosso-ravintolat juhlistavat 35-vuotista taivaltaan Perhemenulla. Menun on Rosso-ravintoloille suunnitellut tv-kokki ja yrittäjä Teresa Välimäki, ja se sopii niin lasten kuin aikuistenkin makuun. Perustamisestaan lähtien Rosson tarkoituksena on ollut perheiden arjen ja juhlan helpottaminen ja ravintolaruokailun tuominen kaikkien ulottuville.

Kun ensimmäinen Rosso vuonna 1978 avattiin Lahteen, tarjolla oli jotain ihan muuta, kuin mihin suomalaiset olivat tottuneet. Matalan kynnyksen ravintolassa ei ollut ovimiestä eikä viinikassaa, vaan tarjoilija palveli asiakasta koko vierailun ajan. Italianhenkinen sisustus ruutuliinoineen ja avokeittiöineen loi lämmintä tunnelmaa, ja kohtuullinen hintataso mahdollisti ravintolaruokailun myös tavallisille perheille. Erityisen mullistavaa oli lasten huomiointi: lapset otettiin vastaan täysivaltaisina asiakkaina ja heille oli tarjolla leikkipaikka ja leluja.

Rosso on 35 vuoden aikana tutustuttanut suomalaisia ravintolakulttuuriin ja ollut omalta osaltaan kehittämässä sitä. Vielä 80-luvun alussa oli harvinaista, että ravintolassa käytiin tyttöporukalla syömässä: Rossossa tämä oli pian tavallista. 90-luvulla ruokalistoille ilmestyivät allergiamerkinnät. Rosson klassikko Raastepöytä on opettanut kenties monet suomalaislapset syömään salaattia, ja vuonna 1999 ravintoloihin tuotu Ruispizza oli välittömästi hitti.

Vuosien aikana niin Rosso kuin sen asiakkaatkin ovat muuttuneet. Suomi on kansainvälistynyt, ja hyvää ruokaa ja palvelua osataan arvostaa ja vaatia. Rosson ruokalistalla korostuvat nyt aidot italialaiset maut ja ruoat, viime vuoden uutuuksia olivat risotot, joista tattirisotto varsinkin on saanut kovan suosion. Erityisruokavalioiden huomiointi on Rossossa edelleen tärkeää, 2000-luvulla on kiinnitetty erityistä huomiota kasvisruokiin sekä gluteenittomiin vaihtoehtoihin. Myös vegaaneille ja vähähiilihydraattista ruokavaliota noudattaville on tarjolla vaihtoehtoja.

Juhlavuoden ajan Rossoissa voi herkutella Teresa Välimäen suunnittelemalla Perhemenulla, joka on suunniteltu sopimaan niin lasten kuin aikuistenkin makuun.

 

Perhemenu

Valkosipuli-limettijättikatkaravunpyrstöt, rucolasalaattia ja bruschettaa
Minttupestossa marinoitua broileria ja kasviksia nyytissä, tapenadea ja yrttisalaattia
Omenapaistos ja vaniljajäätelöä

 

Lisätietoja:

Merja Helistö, Rosso-ketjupäällikkö, SOK Ravitsemiskaupan ketjuohjaus, p. 050 388 4289, merja.helisto@sok.fi

 

Liitetiedostot

TOK on yli 128 000 varsinaissuomalaisen talouden omistama osuuskauppa. Turun Osuuskauppa toimii päivittäis- ja erikoistavarakaupassa, liikennemyymälä-, matkailu- ja ravitsemis- sekä tavaratalokaupassa 21 kunnan alueella Varsinais-Suomessa. Sen tehtävänä on tuottaa palveluja ja etuja asiakasomistajatalouksille.

 

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs