Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ruoka ja elintarvikkeet » ROSKIS SYÖ GLOBAALIA RUOKATURVAA − FIDA HAASTAA MUUTOKSEEN

Fida International

ROSKIS SYÖ GLOBAALIA RUOKATURVAA − FIDA HAASTAA MUUTOKSEEN

Tiedote.
Julkaistu: 19.04.2012 klo 13:45
Julkaisija: Fida International

Miljardin ihmisen nälkä on aikamme suurin ihmisoikeusrikos. Nälkä tappaa päivittäin 27 000 ihmistä, altistaa sairauksille ja haittaa lasten ja nuorten kasvua ja kehitystä. Fidan Eväät elämään -kampanja haastaa suomalaiset taistelemaan nälkää vastaan.

 

Globaali nälkä ei liikuta kehittyneitä maita, ainakin jos tarkastellaan kaatopaikalle joutuvan ruoan määrää. MTT:n tänään julkaiseman tutkimuksen mukaan Suomen kotitaloudet heittävät vuodessa 120–160 miljoonaa kiloa ruokaa roskiin.

 

Kehittyneiden maiden ruokahävikin seuraukset ulottuvat köyhiin maihin ympäristövaikutusten ja globaalin ruokajärjestelmän tehottomuuden kautta.

 

FIDA HAASTAA SUOMALAISET MUUTTAMAAN TAPOJAAN

 

Jokainen voi tehdä jotain: lahjoittaa maailman nälkäisten auttamiseksi, muuttaa omaa suhtautumistaan ruokaan, vähentää kaatopaikalle joutuvan ruoan määrää, olla äänenä nälkäisille ja jakaa viestiä eteenpäin.

 

Eväät elämään -kampanjasivuilla (www.eväätelämään.fi, facebook.eväätelämään.fi) voi testata, millaisia rahasummia heittää ruoan mukana roskikseen. Samalla voi allekirjoittaa Ruokaturva kaikille -julistuksen.

 

Taisteluun nälkää vastaan osallistuvat myös keittiömestari Tomi Björck, laulaja-lauluntekijä Yona ja olympialuistelija Mika Poutala.

 

– Nälkä voidaan voittaa! Pienelläkin rahalla saa paljon aikaiseksi. Ja vaikka ei pystyisi konkreettisesti auttamaan, niin muistaisi oikeasti olla kiitollinen ruoasta, puhtaasta vedestä ja asunnosta, kehottaa Yona, joka vieraili Fidan ruokaturvahankkeessa Keniassa.

 

LIPASKERÄYKSELLÄ APUA YLI 70 000 NÄLKÄISELLE

 

Eväät elämään -kampanja jalkautuu toukokuussa viikolla 19 Suomen kaduille, jolloin lipaskerääjät 120 helluntaiseurakunnasta keräävät varoja Keniaan ja Pohjois-Koreaan. Näissä maissa Fidan ruokaturvahankkeet auttavat yli 70 000 ihmistä tuomalla kestävän ratkaisun nälkäongelmaan.

 

Pohjois-Koreassa Fida on toiminut yli kymmenen vuotta. Fidan hanke parantaa siemenperunoiden viljelyä ja varastointia, mikä lisää korealaisten pöytiin tulevaa ruokaperunan määrää. Keniassa Fida kehittää uusia ja kestävämpiä viljelytapoja ja tehostaa sadeveden keräilyä ja puiden istuttamista kuivuudesta kärsivissä kylissä.

 

Eväät elämään -kampanjan näkyy myös suomalaisissa kouluissa, joissa helluntaiseurakuntien koulutyöntekijät pitävät ruokaturva-aiheisia tilaisuuksia ja haastavat nuoria mukaan nälän vastaiseen taisteluun.

 

LISÄTIETOJA:

 

 

Fida International on vuonna 1927 perustettu Suomen helluntaiseurakuntien lähetys- ja kehitysyhteistyöjärjestö, joka toteuttaa yli 60 kehitysyhteistyön ja humanitaarisen avun hanketta sekä laajaa kummilapsitoimintaa lähes 40 maassa. Fida on Suomen ulkoasiainministeriön kumppanuusjärjestö. Fidan suomalaiset työntekijät ulkomailla ja laaja kumppaniverkosto varmistavat avun tehokkaan ja luotettavan perillemenon.  www.fida.info


Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs