Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ruoka ja elintarvikkeet » RKTL:n ennakkoarvio: merialueen ammattikalastuksen saalis kasvoi

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos

RKTL:n ennakkoarvio: merialueen ammattikalastuksen saalis kasvoi

Tiedote.
Julkaistu: 01.02.2011 klo 09:14
Julkaisija: Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos


Merialueen ammattikalastuksen kokonaissaalis oli ennakkoarvion mukaan noin 122 miljoonaa kiloa vuonna 2010. Saalis kasvoi edellisestä vuodesta neljä miljoonaa kiloa.

Ennakkoarvion mukaan silakkaa kalastettiin viime vuonna 92 miljoonaa kiloa ja kilohailia 24 miljoonaa kiloa. Silakkasaalis kasvoi vuodesta 2009 lähes kaksi miljoonaa kiloa ja kilohailisaalis miljoonalla kilolla. Turskaa kalastettiin miljoona kiloa. Yhdessä nämä pääosin troolilla avomereltä kalastettavat lajit kattoivat 97 prosenttia kaikkien lajien kokonaissaaliista. Silakka- ja kilohailikannat ovat viime vuosina olleet vahvoja ja sen myötä saaliskiintiöt suuria.

Silakan ja kilohailin kalastus on keskittynyt muutamalle kymmenelle alukselle. Valtaosa ammattikalastajista kalasti kuitenkin verkoilla tai rysillä rannikkoalueella. Rannikkokalastuksen tärkeimmät lajit olivat siika, kuha, ahven ja lohi. Vuoteen 2009 verrattuna siikasaalis (0,8 milj. kg), kuhasaalis (0,3 milj. kg)  sekä ahvensaalis (0,7 milj.kg) kasvoivat ja lohisaalis (0,2 milj. kg) pieneni.

Tiedot perustuvat Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen laatimaan ennakkoarvioon merialueen ammattikalastuksen saaliista. Lopullinen saalistilasto ilmestyy toukokuussa.

Lisätietoa:
tutkija Pirkko Söderkultalahti, puh. 0205 751246, pirkko.soderkultalahti@rktl.fi
tilastopäällikkö Anssi Ahvonen, puh. 040 522 2219, anssi.ahvonen@rktl.fi

Kalatalouden tilastotiedot löytyvät osoitteesta www.rktl.fi/tilastot


Kuvateksti kuvaan kokonaissaalis 1980-2010: Ammattikalastuksen saalis merialueella vuosina 1980-2010,  vuoden 2010 tiedot ennakkoarvioita.

Kuvateksti kuvaan kokonaissaalis lajeittain: Merialueen ammattikalastuksen lajikohtaisten saaliiden ennakkoarvio vuonna 2010.

Liitetiedostot

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos on 300 hengen asiantuntijaorganisaatio, joka tuottaa luotettavaa ja korkealaatuista tietoa luonnonvaroista päättäjille, elinkeinoille, alan ammattilaisille sekä kansalaisille. Lisätietoa: www.rktl.fi.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs