Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ruoka ja elintarvikkeet » Restel tuo hampurilaisjätti Burger Kingin Suomeen

Restel Oy

Restel tuo hampurilaisjätti Burger Kingin Suomeen

Tiedote.
Julkaistu: 06.05.2013 klo 10:30
Julkaisija: Restel Oy

Restel tuo kauan kaivatun kansainvälisen hampurilaisketjun Burger Kingin Suomeen. Tavoitteena on luoda valtakunnan kattava verkosto, jonka ensimmäiset ravintolat avataan vuoden vaihteen tienoilla pääkaupunkiseudulla.

Restel on tehnyt Burger Kingin kanssa Suomen markkinat kattavan master franchise -sopimuksen. BURGER KING® -ravintolat ovat alkuun vahvasti Restelin omaa liiketoimintaa, mutta tulevaisuudessa sopimus mahdollistaa ravintolaverkoston laajentamisen itsenäisten yrittäjien kanssa tehtävillä sub-franchising-sopimuksilla.

”Uskomme Burger Kingin vetovoimaan brändinä. Tuomme Suomen markkinoille uuden vaihtoehdon, joka palvelee kotimaisten kuluttajien lisäksi matkailijoita. Kysyntää riittää Suomen pikaruokamarkkinoilla, jotka ovat alan voimakkaimmin kasvava markkinasegmentti”, toteaa Restelin ravintolatoimialan johtaja Leena Turunen.

Restel toimii jo nopean syömisen markkinoilla, ja BURGER KING -ravintoloilla haetaan edellä mainitusta markkinasegmentistä lisää kasvua. BURGER KING -ravintolat täydentävät Restelin ravintolatarjontaa.

Burger Kingin EMEA-alueen franchise- ja liiketoiminnan kehittämisestä vastaava Jerry Gámez kertoo odottavansa innolla Burger Kingin tuloa Suomen markkinoille yhdessä Restelin kanssa.

”Teemme parhaillaan Restelin kanssa töitä avataksemme ensimmäisen BURGER KING -ravintolan Helsinkiin vuoden vaihteen tienoilla. Piakkoin suomalaiset kuluttajat pääsevät nauttimaan maailmankuulusta WHOPPER®-hampurilaisestamme.”

Ensimmäiset BURGER KING -ravintolat on tarkoitus avata vuoden vaihteen tienoilla pääkaupunkiseudulla. Kartoitukset ja neuvottelut liikepaikoista ovat parhaillaan käynnissä. BURGER KING -ravintolat sijoitetaan hyville liikepaikolle, eli paikoille missä ihmiset liikkuvat, kuten liikenneasemille, kauppakeskuksiin ja tapahtuma-areenoille. Osa ravintoloista tulee olemaan yksittäisiä ravintoloita vilkkailla liikepaikoilla.

”Hyödynnämme nykyistä ravintolaverkostoamme ja etsimme myös uusia liikepaikkoja rakentaessamme valtakunnallista verkostoamme”, kertoo Leena Turunen.  

WHOPPER vihdoinkin Suomeen

Suomen BURGER KING -ravintoloiden ruokalistasta tulee pääosin samanlainen kuin muuallakin. Tavoitteena on mahdollisimman monipuolinen tarjonta, jossa pyritään mahdollisuuksien mukaan hyödyntämään paikallista tuotantoa.

”Rakennamme parhaillaan paikallista tarjontaa yhteistyössä Burger Kingin kanssa. Tarjoamme kohtuuhinnalla monipuolisia vaihtoehtoja”, toteaa Turunen.

Paikallisen organisaation rakentaminen on jo aloitettu, ja parhaillaan haetaan Suomen ketjujohtajaa. Restel rekrytoi BURGER KING -ravintoloihin kymmeniä työntekijöitä, ja henkilöstötarve kasvaa verkoston laajentuessa.

”Burger Kingin kanssa solmittu sopimus tuo Restelille kansainvälistä ravintola- ja konseptiosaamista. Uskomme, että Burger King on tulevaisuudessa merkittävä osa ravintolatoimintaamme”, kertoo Leena Turunen.

Restelin ravintolaliiketoiminnan liikevaihto vuonna 2012 oli noin 200 miljoonaa euroa. Restel työllistää noin 5 000 työntekijää, joista 3 000 työskentelee ravintolaliiketoiminnassa.

Lisätietoja:

Leena Turunen, toimialajohtaja, ravintolat, Restel Oy, puh.044 545 0545

Rodrigo Abad, viestintäjohtaja, EMEA BURGER KING®. puh. +34 91 709 12 60

Liitetiedostot

Restelin laajasta ravintolatarjonnasta löytyvät niin valtakunnan suurimmat tapahtuma-areenat Hartwall Areenasta Helsingin Musiikkitaloon kuin ravintolaketjut Martina ja Rax Buffet. HelmiSimpukka-ketju toimii valtakunnallisesti 64 liikepaikalla. Restelin valikoimaan kuuluvat myös Grillsson, Hemingway’s, Blok, Mario, Lauantai, Bambu ja Wanha Mestari -ketjut. Restelin ravintolatarjonnasta löytyy myös yksilöllisiä ravintoloita, kuten Foija Turussa, Sampo Kuopiossa ja Brasserie Le Havre Helsingissä. 

 

BURGER KING

Vuonna 1954 perustettu Burger King on maailman toiseksi suurin hampurilaisketju. BURGER KING® -ravintoloita on yli 13 000 ympäri maailmaa 88 maassa. Ravintolat palvelevat noin 11 miljoonaa asiakasta päivittäin. Noin 97 prosenttia BURGER KING -ravintoloista on itsenäisesti franchise-sopimuksilla toimivien yrittäjien pyörittämiä ravintoloita, joista monet ovat vuosikymmeniä toimineita perheyrityksiä. Lisätietoa saatavilla osoitteessa www.bk.com sekä myös Facebookissa ja Twitterissä.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs