Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ruoka ja elintarvikkeet » Ravitsemisalan koulutus ja uusi teknologia kohtaavat Jyväskylässä 3.- 4.10.

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Ravitsemisalan koulutus ja uusi teknologia kohtaavat Jyväskylässä 3.- 4.10.

Tiedote.
Julkaistu: 02.10.2013 klo 10:56
Julkaisija: Jyväskylän ammattikorkeakoulu

HORECA-alan opettajat kehittävät alan koulutusta yhteistyöpäivillä 3.- 4.10. Paikkana on Ravintola Priimus, Taulumäentie 45, Jyväskylä.

Yhteinen kehittämistyö takaa alalle todellisia työelämän taitureita nyt ja tulevaisuudessa. Tänä vuonna keskiössä on erityisesti uuden teknologian hyödyntäminen opetuksessa.

Koulutuksen kehittäminen on käytännössä vähitellen etenevä prosessi. Yhteistyöpäivien historia ulottuukin aina vuoteen 1986, jolloin alan opettajia kouluttanut Veijo Turpeinen sai idean kutsua ravintolaoppilaitosten kokkien opettajat kokoon. Tavoitteena oli tuoda alan ihmiset yhteen, jotta yhdessä oppilaitoksessa keksittyjä hyviä käytäntöjä voitaisiin ottaa käyttöön muuallakin.

Päivien ydin ei vuosien varrella ole muuttunut. Oleellisinta on jakaa kokemuksia ja oppia toinen toisiltaan, miten koulutusta eri oppilaitoksissa toteutetaan. Tänä vuonna painotetaan erityisesti uudenlaisiin oppimisympäristöihin sekä mobiililaitteiden hyödyntämiseen opetuksessa. Taipuuko vaikkapa tabletti tarjoilijaetiketin oppimiseen tai kootaanko ruokaisat reseptit opiskelijoiden ulottuville pilvipalveluun?

– Jos täältä jokainen osallistuja vie yhdenkin uuden käyttökelpoisen idean tai oivalluksen mukanaan oppilaitokseensa, on se aika iso onnistuminen. Kehittyminen tapahtuu askel askeleelta, Turpeinen toteaa.

Tämän syksyn HORECA-yhteistyöpäiviä organisoi vielä Veijo Turpeinen, joka toimii yliopettajana JAMKin ammatillisessa opettajakorkeakoulussa. Perjantaina 4.10. on kuitenkin aika luovuttaa päivien vetovastuu seuraavalle tekijälle. Pitkän historian omaavilla päivillä on toivottavasti myös kauaskantoinen tulevaisuus.

Lisätietoja:
Veijo Turpeinen, yliopettaja, 040 5322 574, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, ammatillinen opettajakorkeakoulu

Pauliina Hietalahti
Tiedottaja
+358 50 433 8011
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
viestinta@jamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs