Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ruoka ja elintarvikkeet » Ravintola Pyysaaren historiikki valmistunut - ”Palma de Pyy” - veneilevän duunarin keidas

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Ravintola Pyysaaren historiikki valmistunut - ”Palma de Pyy” - veneilevän duunarin keidas

Tiedote.
Julkaistu: 11.03.2014 klo 12:19
Julkaisija: Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Helsingin Työväen Pursiseuran kerhoravintolan, Ravintola Pyysaaren historiikki on valmistunut.  ”Palma de Pyy - veneilevän duunarin keidas”  on ensimmäinen ravintolan historiasta kertova kooste ja se kattaa toiminnan vaiheet perustamisesta tähän päivään saakka.

Ravintola Pyysaari, lempinimeltään Palma de Pyy, sai anniskeluoikeudet olympiakesänä 1952. Siitä lähtien ravintola on toiminut pursiseuran kerhoravintolana ja on edelleen seuran omistama. Kaikille avoin ravintola sijaitsee Itä-Helsingissä, Tullisaaren ulkoilupuiston vieressä Pyysaaressa.

Ravintola Pyysaaren värikäs historia on koottu arkistomateriaalien lisäksi haastattelemalla eri vuosikymmeninä toimintaan osallistuneita pursiseuran jäseniä ja ravintolan työntekijöitä. 58-sivuinen historiikki sisältää runsaasti tarinoita, valokuvia ja piirroksia vuosien varrelta.

Yhdistyksen aatteellinen tausta näkyy voimakkaasti ravintolan vaiheissa. Kolmekymmentä vuotta ravintolanhoitajana toimineen ja vuonna 2006 eläkkeelle jääneen Pekka Mannisen mukaan Pyysaari oli 1970-luvulla ”todellinen rahvaan käyntikeidas”.

Historiikki on valmistunut HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulun Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutusohjelman opiskelijoiden Hanna Ekin ja Sara Sirkiän opinnäytetyönä. Molemmat kirjoittajat ovat myös työskennelleet Ravintola Pyysaaressa.

Historiikki on myynnissä viikosta 19 alkaen Pyysaaren ravintolassa.  

Lisätietoja                                                          

Hanna Ek, historiikin kirjoittaja, puh. 040-190 3949, hannaek@welho.com
Sara Sirkiä, historiikin kirjoittaja, ravintolanhoitaja, puh 050-359 9369, sarasirkia@hotmail.com

Linkki ravintolan sivuille
http://htps.fi/a/ravintola-pyysaari

 

 

HAAGA-HELIA on yksityinen ammattikorkeakoulu, joka kouluttaa liike-elämän ja palveluelinkeinojen asiantuntijoita sekä tutkii ja kehittää näihin aloihin liittyvää osaamista ja toimintaa. Koulutusalamme ovat liiketalous, tietotekniikka, hotelli-, ravintola- ja matkailuala, johdon assistenttityö, toimittajakoulutus, liikunta-ala sekä ammatillinen opettajankoulutus. HAAGA-HELIAn 10 500 opiskelijaa luovat työelämäverkostoja jo opiskeluaikanaan. Opiskelijoita tukee liki 700 työntekijän korkeatasoinen kansallinen ja kansainvälinen osaaminen.

 

 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs