Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ruoka ja elintarvikkeet » Ravintola Lehtovaara täyttää 100 vuotta 25.8.2016

Ravintola Lehtovaara

Ravintola Lehtovaara täyttää 100 vuotta 25.8.2016

Tiedote.
Julkaistu: 23.08.2016 klo 08:30
Julkaisija: Ravintola Lehtovaara

Töölöläisenä tunnettu ravintola Lehtovaara aloitti toimintansa Viipurissa tasan sata vuotta sitten. Liikemies-kondiittori Emil Lehtovaara perusti sen alun perin kahvilaksi. Vuonna 1920 Lehtovaaran osti Ruotsista Viipuriin tullut Ragnar Hansson, joka teki siitä arvostetun ruokaravintolan. Hansson evakuoi ravintolan talvisodan pommien alta ja hankki sille Töölöstä uudet tilat, joissa ravintola yhä edelleen toimii.

Lehtovaara on yksi Helsingin arvostetuimmista klassikkoravintoloista. Se tunnetaan sekä korkeatasoisista kotimaisista että traditionaalisista kansainvälisistä annoksistaan. Ravintolan ilmapiiriä on ylistetty hienostuneeksi, mutta silti kodikkaaksi. Usein toistetun sanonnan mukaan siellä elää ikiaikainen porvariston hillitty charmi.

Ravintola Lehtovaara julkaisee 100-vuotisjuhlan kunniaksi juhlakirjan: ”Ravintola Lehtovaara 1916–2016”, jonka on kirjoittanut historioitsija FT Henrik Tala ja tuottanut Bränn & Bränn Oy.

Juhlakirjassa esitellään ravintolan vaiheet suuriruhtinaskunnan Viipurista Suomen itsenäistymisen ja sotien kautta vaurastuvaan Helsinkiin ja nykyaikaiseen kansainvälistyvään ravintolakulttuuriin. Lehtovaara on läpi vuosien edustanut pysyvyyttä, traditionaalisuutta ja korkeaa laatua. Klassisesta tyylistä on tullut ansio.

 

Lisätietoja:

ravintolanjohtaja Anna-Maija Halmetoja, puh. +358 -50- 3640 245
sähköposti: lehtovaara@lehtovaara.inet.fi
Haastattelut: Mika Molander, puh. +358 40 700 1171

Liitetiedostot

Ravintola Lehtovaara on yksi Helsingin tunnetuimmista klassikkoravintoloista ja on myös arvostettu suomalaisen ja kansainvälisen ruoan tarjoajana. Ravintolassa on miellyttävä helsinkiläinen ilmapiiri, makuhermoja hemmottelevat ruoat ja juomat sekä lämmin, asiakasta arvostava palvelu.  Sibeliuspuiston kulmassa sijaitsevan 120 paikkaisen Lehtovaaran vetonaula on ympäri vuoden avoinna oleva lasiterassi. www.ravintolalehtovaara.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs