Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ruoka ja elintarvikkeet » Ravintola Kappeli on avattu täydellisesti uusittuna

HOK-Elanto

Ravintola Kappeli on avattu täydellisesti uusittuna

Tiedote.
Julkaistu: 28.10.2011 klo 13:53
Julkaisija: HOK-Elanto

Esplanadin helmi, pian 150-vuotias ravintola Kappeli on avannut ovensa lähes kolme kuukautta kestäneen remontin jälkeen 27.10. Historiallisessa ja ainutlaatuisessa ravintolassa on tehty perusteellisia parannuksia, joiden suunnittelusta vastasi arkkitehti (SAFA) Jutta Johansson.

Kulttuurihistoriallisesti arvokkaan rakennuksen korjaukset on tehty historiaa kunnioittaen. Remontti palauttaa Kappeliin hyvin paljon sen alkuperäistä tunnelmaa. Harvassa ravintolassa on ollut yhtä paljon nimekkäitä taiteilijoita kanta-asiakkaina kuin Kappelissa. Taiteilijoiden työt ovat edelleen hyvin esillä Kappelin uudistuneessa miljöössä. Wäinö Aaltosen Muusa-patsas on kunniapaikalla Kappelin kahvilassa. Albert Edelfeltin maalaus olutpyhimys Gambrinuksesta on keittiössä inspiroimassa kokkeja.

- Perinteikäs ja vanha rakennus tarvitsee aina määräajoin huolellisen perusparannuksen. Haluamme tuntea vastuumme, jotta Espan helmen vetovoimaisuus säilyy. Ravintolan ainutlaatuinen miljöö on nyt valmis kohtaamaan tämän päivän vaatimukset, valottaa remontin taustoja Kappelin ravintolajohtaja Mikko Virtanen.

Uudistus koskettaa Kappelia kokonaisuudessaan. Ruoissa ja juomissa huomioidaan entistä paremmin Kappelin kansainvälinen historia. Tarjolla on uusia makuja klassikoita kuitenkaan unohtamatta. Uudella ruokalistalla on muun muassa luomuhäränlihaa Ahvenanmaalta, Haugesundin silliä, Peltolan Blue –juustoa ja luomukananmunia.

Viinilista on myös uudistunut ja saatavilla on aiempaa enemmän luomuviinejä. Talon viineiksi on valittu punainen ja valkoinen luomuviini Espanjasta. Myös olut- ja siiderivalikoimaan on lisätty luomutuotteita. Samppanja- ja kuohuviinitarjontaa on kasvatettu sekä pulloittain että laseittain. World Design Capital 2012 –yhteistyön kunniaksi ruokalistalle on suunniteltu 7 ruokalajin Helsinki Design –menu parhaista suomalaisista raaka-aineista.

Kahvilan uusi linjasto, baarin uudistukset sekä uudet kalusteet ovat Kappelissa kävijälle näkyvimpiä uudistuksia. Baaritiskin siirtämisellä on haettu uutta valoa Etelä-Espan puolelta. ”Tilasta tulee elävämpi ja siihen saadaan mutkattomasti sovitettua myös erilaisia esiintyjiä”, Jutta Johansson kertoo. Muutoksissa kiinnitettiin huomiota etenkin toimivuuteen, muun muassa ahtaaksi käyneet WC-tilat nykyaikaistettiin ja keittiö uudistettiin vastaamaan nykyistä kapasiteettia.

Mutta tietysti jotain säilyykin. Kappelin kuulut teemaviikot jatkuvat: Blini-, Leipä-, Parsa- ja Sadonkorjuuviikot sekä Joululounaspöytä. Myös yhteistyö Ateneumin kanssa jatkuu suosittujen Taidemenujen muodossa.

Lisätietoja:

Ravintolapäällikkö Mikko Virtanen p. 010 766 3881 ark. klo 9–16

Ryhmäpäällikkö Satu Rytkönen p. 010 766 0647 ark. klo 9–16

kappeli.fi

HOK-Elanto on S-ryhmän suurin alueosuuskauppa, jonka omistavat sen yli puoli miljoonaa asiakasomistajaa. Vuosittainen liikevaihto on 1,7 mrd. euroa, ja yritys työllistää yli 6000 henkilöä. HOK-Elanto palvelee pääkaupunkiseudulla noin 300 toimipaikassa ja on päivittäistavarakaupan markkinajohtaja. Lisäksi HOK-Elanto on Pohjoismaiden suurimpia ravintola-alan toimijoita. hok-elanto.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs