Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ruoka ja elintarvikkeet » R-KIOSKI TUTKI, OVATKO SUOMALAISET JO LATTEKANSAA

R-KIOSKI TUTKI, OVATKO SUOMALAISET JO LATTEKANSAA

Tiedote.
Julkaistu: 19.11.2015 klo 09:00
Julkaisija: R-kioski

R-kioski tarjoaa jälleen ilmaiset aamukahvit Kansallisena kahvipäivänä 23.11.

Suomen suurin annoskahvien myyjä järjestää jo kolmatta kertaa Kansallisen kahvipäivän, jota vietetään jälleen ensi maanantaina. R-kioski piristää kaamosaamua tuttuun tapaan tarjoamalla ilmaiseksi kupin kuumaa kahvia. Juhlan kunniaksi R-kioski on myös tutkinut suomalaisten kahvinjuontitottumuksia. Kyselystä selviää, että valtaosa suomalaisista haluaa piristää päiväänsä tutuksi koetulla vaaleapaahtoisella kahvilla.

Kansallisen kahvipäivän julistanut R-kioski seuraa suomalaisten kahvinjuontia aitiopaikalta. Yritys on jo yli 20 vuoden ajan myynyt annoskahveja. Oman havainnoinnin lisäksi R-kioski päätti tänä vuonna myös tutkia, miten suomalaiset haluavat kahvinsa juoda.

- Kyselystä käy selvästi ilmi, että enemmistö, 67 % vastaajista haluaa edelleen nauttia päivittäisen kahvinsa vaaleapaahtoisena. Tummapaahtoista kahvia juo ensisijaisesti vasta 14 % kyselyyn vastanneista, R-kioskin markkinointijohtaja Ann-Charlotte Schalin toteaa.

Tummapaahtoinen kahvi jakaa vahvasti suomalaisten mielipiteitä. Kun 4 % vastaajista kertoo, ettei koskaan juo vaaleapaahtoista kahvia, niin vastaava luku tumman kahvin osalta nousee 12 %:iin.

- Espressopohjaisia erikoiskahveja kuten lattea nauttii päivittäin tai lähes päivittäin vain 8 % vastaajista. Tässä kuitenkin on nähtävissä selkeitä alueellisia eroja, sillä tummapaahtoinen kahvi ja erikoiskahvit ovat ainakin vielä suositumpia Etelä-Suomessa kuin muualla Suomessa. R-kioskilla seuraamme tarkasti kuluttajien toiveita. Olemme tuoneet tarjolle molempia paahtoja sinne, missä kulutusta jo on, Schalin jatkaa.

Vaikka suomalaiset ovat maailman johtava kahvinjuojakansa, 17 % vastaajista ei ole vielä koskaan maistanut erikoiskahvia. Maailmalla suureen suosioon nousseita kylmiä kahvijuomia ei Suomessa ole vielä juurikaan löydetty, sillä 41 % ei ole koskaan maistanut moista herkkua.

- Suomalaisia ei siis ainakaan tutkimuksen perusteella voi vielä nimittää lattekansaksi, vaikka lattemammat ja -isät ovat jo arkikieleemme vakiintuneita termejä.

Kahvin mukaan ostamisen suosio kasvaa

Kahvin mukaan ostaminen on Schalinin mukaan Suomessa selvässä kasvussa. Kyselyyn vastanneista yli puolet (52 %) ostaa kahvia mukaan vähintään kerran kuukaudessa.

- Kahvia ostetaan mukaan erityisesti, kun käydään kaupungilla, halutaan piristää päivää, matkalle lähdettäessä tai siirryttäessä työpaikalle. Noutokahvissa korostuu, että ostopaikka on lähellä, asiointi nopeaa ja tarjolla oleva kahvi tuoretta.

Osa vastaajista pitää hintaa edelleen noutokahvin ostamisen suurimpana esteenä.

- R-kioskilla olemme kuunnelleet tätäkin toivetta, ja meiltä saa jatkossa R-kioskilta lunastettavaan termosmukiin kahvin aina edulliseen 1,50 euron hintaan. Lisäksi opiskelijat ja varusmiehet saavat jatkossa kaikki kahvit hintaan 1,50, Schalin kertoo.

Ensi maanantaina tarjolla on kuitenkin kaikkein edullisinta kahvia, koska R-kioskilla tiedetään, että suomalaiset rakastavat ilmaista kahvitarjoilua. Kupin kuumaa saa veloituksetta klo 12:een asti kioskin avaamisesta alkaen. Kioskit aukeavat eri aikaan. Ilmaisen kahvin saa jokainen, joka on ladannut Ärrä Appsin kännykkään, Ärrän kahvipassin haltija tai joka päättää ottaa kioskilla kahvipassin. Ärrä Appsi ja kahvipassi ovat asiakkaille maksuttomia, ja niillä saa joka 6. kahvin ilmaiseksi.

- Viime vuonna tarjosimme kahvin jo usealle kymmenelle tuhannelle. Toivottavasti tänä vuonna murramme jo 100 000 kupin rajan, Schalin toivoo.

R-kioskin kahvikyselyyn vastasi 556 kuluttajaa, jotka ovat ostaneet annoskahveja. Kyselyn toteutti Research Insight Finland nettipaneelina heinä-elokuussa.

Tiedotteen liitteenä oleva kuva on vapaasti käytettävissänne. Kuvassa on R-kioskin henkilökuntaa, jotka kohottavat kupin Kansallisen kahvipäivän kunniaksi. Kuvatiedoissa pyydetään mainitsemaan kuvan lähteenä: R-kioski.

Lisätietoja:

R-kioski Oy, markkinointijohtaja Ann-Charlotte Schalin, R-kioski Oy, p. 020 554 4205,s-posti: ann-charlotte.schalin(at)r-kioski.fi

viestintä, Karin Gummerus, R-kioski Oy, p. 020 554 4150, s-posti: karin.gummerus(at)r-kioski.fi

Liitetiedostot

R-kioski on kannattava, kauppiasvetoinen kioskiketju, joka tarjoaa asiakkailleen monipuolisen valikoiman viihdettä, jännitystä ja mielihyvää sekä tärkeitä arjen tuotteita ja palveluita – nopeasti ja mukavasti aamusta iltaan. R-kioski on osa Reitan Group -yhtiöön kuuluvaa Reitan Convenience -yhtiötä, ja sillä on valtakunnallinen peitto n. 620 myymälällä. R-kioskin bränditunnettuus on 98 %.

Reitan Convenience -yhtiöön kuuluvat R-kioski Suomessa, Narvesen Norjassa ja Latviassa, Pressbyrån Ruotsissa, 7-Eleven ja Shell/7-Eleven Norjassa, Ruotsissa ja Tanskassa, R-kiosk Virossa sekä Lietuvos Spauda Liettuassa. Reitan Convenience on markkinajohtaja jokaisessa toimintamaassaan. Vuonna 2014 Reitan Conveniencen liikevaihto oli EUR 1,8 miljardia ja myymälöiden lukumäärä oli 2 500. Vuonna 2014 Reitan Groupin liikevaihto oli EUR 9,8 miljardia ja henkilökuntaa sillä oli 36 000.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs