Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ruoka ja elintarvikkeet » Puuro on kotimainen klassikko ja kansainvälistä trendiruokaa

Elovena

Puuro on kotimainen klassikko ja kansainvälistä trendiruokaa

Tiedote.
Julkaistu: 07.03.2014 klo 09:00
Julkaisija: Elovena

Puuro on ruokalaji, joka tunnetaan lähes poikkeuksetta maailman ruokakulttuureissa. Suomessa lempeänmakuinen puuro syödään usein sellaisenaan, voisilmällä tai marjoilla höystettynä. Kansainvälisesti tarkasteltuna puuro on trendiruokaa, jossa yhdistyvät aidot maut, itse tekemisen meininki ja kokonaisuuden höystäminen omaan ruokavalioon sopivilla lisukkeilla eli tuunakkeilla.

Suomalainen klassikkoruoka, puuro, on löytänyt tiensä kansainväliseksi trendiruoaksi. Puuroa niin aamiaiseksi kuin välipalaksi tarjoilevia puurobaareja löytyy jo esimerkiksi New Yorkista ja Lontoosta.

Puurobaareja löytyy myös Kööpenhaminasta, jossa toimiva ravintola Grød tarjoaa jopa yhdeksän ruokalajin puuroillallisia. Grødin tarina sai alkunsa sen omistaja Lasse Andersenin asuessa ulkomailla.

– Ihastuin puuron monipuolisiin makumahdollisuuksiin Lontoossa. Puurossa toistuvat ruokatrendien isot linjat, joissa terveys, paikallisuus ja ruuan puhtaus ovat keskipisteessä. Puuro myös vastaa tämän päivän kuluttajien toiveisiin: kunnollista ja edullista lähiruokaa, jonka valmistaminen on helppoa ja nopeaa, Lasse Andersen sanoo.

Särmää tuunakkeilla

Terveysvaikutuksiltaan kaura on monilla mittareilla erinomainen. Kaurapuuron sisältämästä kuidusta iso osa on beetaglukaania, jonka on todettu alentavan veren kolesterolia. Puuron terveellisyys on meille suomalaisille tuttua; moni lapsi on kasvanut puuron voimalla. Suomessa Elovenan kaurapuuroa on syöty vuodesta 1925 lähtien.

Puuro on maultaan muunneltavissa, tarjoten rajattomia makumaailmoja erilaisten vapaavalintaisten lisukkeiden eli tuunakkeiden avulla. Elovenan Kaurapuuroa voidaan valmistaa useassa eri muodossa, yön yli turpoavasta tuorepuurosta perinteisesti keitettävään, kuumaan puuroon. Puuroa voi syödä totuttuun tapaan aamiaisena, suolaisena pääruokana tai makeilla tuunakkeilla varustettuna jälkiruokana.

– Kaurapuuro on todellista suomalaista superruokaa, jossa yhdistyvät maku ja ravitsevuus. Terveellisinkään ruoka ei kuitenkaan tule syödyksi, jos sen maku ei miellytä. Miedon makuinen puuro antaa lähes rajattomat vaihtoehdot maustamiseen. Perinteisten lisukkeiden ohella kannattaa kokeilla kansainvälisissä puurobaareissa tarjoiltavia tuunakkeita, kuten tuoreita banaanilastuja, hunajaglaseerattuja manteleita tai maapähkinävoita, kertoo Elovenan markkinointipäällikkö Jaana Henriksson Raisiolta.

 

Lisätietoja

Markkinointipäällikkö Jaana Henriksson, puh. 050 389 0114, jaana.henriksson@raisio.com

________________________________________________________________________________

Elovena-tuotteet ovat tuoneet hyvää oloa suomalaisille vuodesta 1925. Elovena on yksi Suomen arvostetuimmista elintarvikebrändeistä. Tuotenimen omistaa Raisio-konserni. Elovena-tuoteperheeseen kuuluu mm. hiutaleet, leseet, välipalakeksit, välipalajuomat ja annospikapuurot. www.elovena.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs