Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ruoka ja elintarvikkeet » PRO KALA –TUNNUSTUS KALAVALTANEN OY:LLE

Pro Kala Ry

PRO KALA –TUNNUSTUS KALAVALTANEN OY:LLE

Tiedote.
Julkaistu: 11.03.2016 klo 08:15
Julkaisija: Pro Kala Ry

Viidestoista Pro Kala –tunnustus luovutettiin Kalaviikko 2016 tapahtumassa hotelli Scandic Parkissa Helsingissä torstaina 10.3.2016. Vuoden 2016 Pro Kala –tunnustuspalkinto myönnettiin KalaValtanen Oy:lle tunnustuksena jo useita sukupolvia jatkuneesta tulevaisuuteen vahvasti suuntaavasta yritystoiminnasta koko kalaelintarvikeketjussa . Tunnustuksen luovutti kalatalousneuvos Risto Lampinen.

Kalan roolia elintarvikkeena ja tuotteena voi edistää monella tavalla, osallistumalla järjestöjen toimintaan tai oman yritystoimintansa kautta varmistamalla kuluttajien mahdollisuus saada kotimaista kalaa ja kalatuotteita. Tänä vuonna Pro Kalan hallitus halusi palkita pitkään, jo useiden sukupolvien ajan, jatkunutta vahvasti tulevaisuuteen suuntaavaa yritystoimintaa ja sen ennakkoluulotonta kehittämistä. Ilman toimialaan uskovia ja tulevaisuuteen panostavia yrittäjiä ja yrityksiä meillä ei ole kalaa, millä vastata kasvavaan kysyntään.

KalaValtanen Oy on toiminut alalla jo usean sukupolven ajan. Yrityksen siian ja kirjolohen viljelyn tukikohta sijaitsee Luvian Lampoorissa ja modernit jalostustilat monipuolisen kalatuotevalikoiman valmistukseen Porin Honkaluodossa. KalaValtasen toiminta on kattanut koko kalaelintarvikkeen tuotantoketjun: ammattikalastuksen, kalanviljelyn, kalanjalostuksen ja kalakaupan. Alkutuotannossa on tällä hetkellä kuitenkin keskitytty kalanviljelyyn, erityisesti siian viljelyyn. KalaValtasella on aina katsottu vahvasti tulevaisuuteen, ja kuten yrityksen kotisivuilla todetaan ”on pyritty siihen, että seuraava sukupolvi voi jatkaa toimintaa kannattavana". Samalla asenteella jälleen kerran seuraava sukupolvi on tarttunut ruoriin ja katse on vahvasti eteenpäin.

Pro Kala -tunnustus on joka toinen vuosi jaettava huomionosoitus. Yhdistyksen hallitus myöntää tämän tunnustuksen henkilölle, yhteisölle tai yritykselle, joka on toiminnallaan edistänyt kotimaisen kalan imagoa, kalaruokakulttuuria, kalan laatua, saatavuutta tai menekkiä.

Lisätietoja:
Katriina Partanen, toiminnanjohtaja, Pro Kala ry, puh 0400 827 277
Jan Valtanen, toimitusjohtaja, KalaValtanen Oy, puh 050 356 2158
www.kalavaltanen.fi

Pro Kala Ry on yleishyödyllinen yhdistys, jonka jäsenistö koostuu elinkeinokalatalouden järjestöistä, ammattikalastajista, kalan jalostajista ja kalakauppiaista.

Yhdistys perustettiin vuonna 1994.

Pro Kala Ry:n tarkoituksena on lisätä kuluttajien ja muiden sidosryhmien tietämystä kalan ja kalatuotteiden ravitsemuksellisesta merkityksestä sekä käyttötavoista, ja näin edistää kalan käyttöä monipuolisena elintarvikkeena.

Lisäksi yhdistys edistää kalan ja kalatuotteiden laatua ja elinkeinokalatalouden alalla toimivien jäsentensä yhteistoimintaa.

Yhdistyksen toimintamuotoja ovat kalaan liittyvä monipuolinen tiedotustoiminta, menekinedistämiskampanjat, alaa palvelevien kuluttajatutkimusten ja selvitysten teettäminen sekä erilaiset kalaan liittyvät kehitysprojektit.

Lisätietoja Pro Kala Ry:n toiminnasta ja jäsenyydestä antaa toiminnanjohtaja Katriina Partanen,katriina.partanen@prokala.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs