Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ruoka ja elintarvikkeet » Primula tulee takaisin

Perheleipurit

Primula tulee takaisin

Tiedote.
Julkaistu: 16.01.2013 klo 10:00
Julkaisija: Perheleipurit

Perheleipurit yhdistää Primulan ja Perheleipureiden leipomoperinteet

 

Perheleipurit Oy on ostanut Primula-tuotemerkin sekä Järvenpään leipomon tuotantolaitteiston. Samalla Perheleipurit on tehnyt Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varman kanssa pitkäaikaisen vuokrasopimuksen Järvenpäässä sijaitsevasta vuonna 2010 valmistuneesta leipomokiinteistöstä.

 

”Nyt hankitut uudet tuotantolaitteet ja toimitilat mahdollistavat laadukkaiden uudentyyppisten tuotteiden valmistuksen ja pitkän tähtäimen kasvun. Tämä vahvistaa asemaamme ennen kaikkea pääkaupunkiseudulla. Investointi mahdollistaa myös asiakkaidemme palvelemisen uusilla esim. myymälöiden paistopisteisiin suunnitelluilla tuotteilla”, Perheleipurit Oy:n hallituksen puheenjohtaja Juha Salonen sanoo.

 

Vuodesta 1908 asti pääkaupunkiseudulla toiminut Primula lopetti leivän ja valmisruokien valmistuksen, kun sen omistama Järvenpään Herkkutehdas hakeutui konkurssiin marraskuussa 2011.

”Olemme tyytyväisiä, kun Järvenpään leipomokiinteistö tulee jälleen sille tarkoitettuun kotimaiseen leipomotuotantokäyttöön. Moderni tuotanto- ja logistiikkakeskus tarjoaa erinomaiset puitteet leipomoliiketoiminnalle ja tukee alueellista toimintaa ja työllisyyttä”, sanoo Varman aluepäällikkö Aarne Markkula.

 

Perheleipurit Primula tulee valmistamaan useiden tuttujen Primula-tuotteiden lisäksi uusia korkealaatuisia tuoreleipätuotteita ja pakasteleivonnaisia. Ensimmäiset Perheleipurit Primula –tuotteet tulevat markkinoille syksyllä. ”On kunnia saada jatkaa Primulan hienoja leipomoperinteitä”, sanoo Perheleipurit Oy:n toimitusjohtaja Pasi Kuosmanen.

 

Perheleipurit on paikallisten leipomoiden muodostama leipomoketju. Perheleipurit Oy:n omistaa neljä merkittävää, eri puolilla Suomea toimivaa leipomoa. Perheleipureita ovat Leipomo Salonen Oy Turussa, Leivon Leipomo Oy Tampereella, Moilas Oy Naarajärvellä ja Pulla-Pirtti Oy, joka toimii Oulussa, Rovaniemellä, Raahessa ja Kauhavalla. Ryhmä on vuodesta 2008 asti omistanut Helsingin Herttoniemessä sijaitsevan Perheleipurit Eho -leipomon. Perheleipurit Oy ja sen omistavat leipomot pitävät hallussaan maan leipomomarkkinoiden kolmossijaa ja työllistävät yhteensä yli 500 ammattilaista. Kukin leipomo vastaa Perheleipurit-tuotevalikoimasta omilla toiminta-alueillaan. Lisäksi jokaisella on omat alueelliset tuotteensa.

 

Nyt solmitun kaupan vaikutukset Perheleipurit Oy:n tuotannolliseen toimintaan Helsingin Herttoniemessä arvioidaan Kuosmasen mukaan alkuvuoden aikana ja mahdolliset toimenpiteet suunnitellaan yhteistyössä henkilöstön kanssa.

 

Lisätietoja:

Pasi Kuosmanen, toimitusjohtaja, Perheleipurit Oy, puh. 0400 839 839

Juha Salonen, hallituksen puheenjohtaja, Perheleipurit Oy, puh. 0400 546 862

 

www.perheleipurit.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs