Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ruoka ja elintarvikkeet » Pohjolan Perunalta herkullinen tuoteuutuus ravintoloihin: Puikula-perunasta maalaisranskanperunoita

Pohjolan Peruna Oy

Pohjolan Perunalta herkullinen tuoteuutuus ravintoloihin: Puikula-perunasta maalaisranskanperunoita

Tiedote.
Julkaistu: 13.11.2014 klo 08:52
Julkaisija: Pohjolan Peruna Oy

Pohjolan Peruna Oy:n ja Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen maaseuturahaston osittain rahoittama Parasta Perunasta -projekti on poikinut uusia tuotteita perunavalikoimiin. Projektin ensimmäisen vaiheen tavoitteena oli selvittää ravintolasektorin tarve kehittää omia perunatuotteitaan yhteistyössä Pohjolan Perunan kanssa. Projektissa oli mukana lukuisia ravintolaketjuja ja suurkeittiöitä aina Helsingistä Lappiin.

Parasta Perunasta –projektin kakkosvaihe käynnistettiin jatkamaan ensimmäisen vaiheen työtä. Tavoitteena oli saada jo kehitysasteella olevat tuotteet tuotantoon ja syventää tuotekehitysyhteistyötä. Projekti päättyi elokuussa 2014.

Projektin tarkoituksena oli myös tutkia ja testata erilaisia tapoja muokata ja tuotteistaa ideoita valmistukseen ja markkinointiin soveltuviksi. Projekti koettiin asiakaskentässä hyvin mieluisaksi ja sen tuomat mahdollisuudet herättivät paljon kiinnostusta, kertoo tuotekehityskokki Jari-Matti Kaivosoja, joka palkattiin yritykseen projektin myötä.

Projektin tuloksena, yhteistyössä Lapland Hotels -ketjun kanssa, Pohjolan Peruna on ensimmäisenä Suomessa valmistanut Puikula maalaisranskanperuna -tuotteen. Kuorellinen puikulaperuna leikataan, esikypsennetään ja pakastetaan. Lopputuotteessa korostuvat Puikula-lajikkeen herkullinen maku ja ainutlaatuinen rakenne. Nämä ominaisuudet yhdistettynä uudenlaiseen tuotantotapaan tekevät tästä tuotteesta ainutlaatuisen. Mestari tuoteperheeseen kuuluvia Puikula Maalaisranskalaisia saa ravintola-alan tukuista.

Useita tuotteita on vielä kehitysasteella ja niitä saadaan markkinoille lähitulevaisuudessa. Nopeasti muuttuvat ruokatrendit vaativat yhä enemmän tuotekehitykseltä. Pohjolan Perunan toimitusjohtajan, Paavo Liestalon mukaan asiakkaiden kuunteleminen on erittäin tärkeää. Tätä kautta päästään havainnoimaan asiakkaiden todellisia tarpeita ja tuotteiden käyttötarkoituksia. Lisäksi asiakkaat inspiroituvat tuotteesta ihan eri tavalla, kun pääsevät mukaan tuotekehitystyöhön.

 

Lisätietoja:

Myyntijohtaja Milla Osmala
Puh: 050 549 9044
S.posti: milla.osmala@pohjolanperuna.fi

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs