Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ruoka ja elintarvikkeet » Pienmeijerien kasvua vauhditetaan hankkeella

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Pienmeijerien kasvua vauhditetaan hankkeella

Tiedote.
Julkaistu: 23.03.2012 klo 09:42
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Pienmeijerien syntymistä ja olemassa olevien pienmeijerien kasvua ja kannattavuutta kehitetään uudella hankkeella. Tavoitteena on luoda uusia elinkelpoisia pienmeijereitä, jotka lisäävät maaseudun elinvoimaa ja vetovoimaisuutta. Lisäksi tavoitteena on elintarvikevalvontaa toteuttavien viranomaisten perehdyttäminen pienmeijeritoiminnan erityispiirteisiin sekä yhtenäistää elintarvikelainsäädännön tulkintoja.

Hankkeessa lisätään pienmaidonjalostajien tietämystä elintarvikelainsäädännöstä, luomumaidonjalostuksesta ja elintarvikevalvonnasta sekä annetaan esimerkkejä näihin liittyvistä käytännön toimenpiteistä. 

Projektin yhteistyökumppaneita ovat Pienjuustolayhdistys, MMM / elintarvike- ja terveysosasto, Evira, LTK-osuuskunta sekä verkostokumppanina Network of European Farmhouse Cheesemakers. Projektin rahoittaja on Hämeen ELY-keskus. Hankkeen käytännön toteutuksesta vastaa Hämeen ammatti-instituutti/meijerialan koulutusohjelma. Hanke toteutetaan 1.3.2012–30.9.2014, ja sen kokonaiskustannukset ovat 147 900 €.

Hankkeen kohderyhmänä ovat pienet maitoa jalostavat yritykset ja maidonjalostuksen aloittamista harkitsevat nuoret maaseutuyrittäjät, sekä sivutoimisesti tai harrastuspohjalta jo toimivat pienjalostajat. Tiedotuksen kohderyhmä on myös kuntien elintarvikevalvontaviranomaiset.

Lisätietoja: 
Lehtori Johanna Aho, Hämeen ammatti-instituutti / meijerialan koulutusohjelma
puh. 03 6462 368 / 050 5745 066
sp. etunimi.sukunimi@hamk.fi

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs