Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ruoka ja elintarvikkeet » Päijäthämäläistä tapahtumaruokaa Suuret oluet - Pienet panimot -tapahtumassa Lahdessa 25.–27.6.2015

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Päijäthämäläistä tapahtumaruokaa Suuret oluet - Pienet panimot -tapahtumassa Lahdessa 25.–27.6.2015

Tiedote.
Julkaistu: 22.06.2015 klo 15:41
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Ruokailupalveluiden tarjoaminen on merkittävä osa erilaisten tapahtumien järjestämistä ja tapahtumavieraiden kokonaiselämystä. Tarjonta on kuitenkin usein yksipuolista ja rutiininomaista. Paikallisten elintarvikeyritysten pääsy erityisesti suurten tapahtumien ruokatarjonnan markkinoille ohi valtakunnallisten ruokatalojen on haastavaa ja vaatii tiiviistä yritysten välistä yhteistyöstä. Lähiruoasta uutta liiketoimintaa – local street food -hankkeen tukemana päijäthämäläiset yrittäjät kokeilevat nyt yhteistyötä ja oluttapahtumaan sopivia ruokatuotteita pienpanimotapahtumassa Lahdessa.

Tapahtumaruokaa Päijät-Hämeestä

Lähiruoasta uutta liiketoimintaa -hankkeessa nostetaan esiin vastuullisesti tuotettu päijäthämäläinen tapahtumaruoka Päijät-Hämeen liiton myöntämän Euroopan aluekehitysrahaston tuella vuoden 2015 aikana. Yritykset ja hanketoimijat, Hämeen ammattikorkeakoulu ja Lahden ammattikorkeakoulu, kehittävät yritysyhteistyön toimintamallia ja paikallisista aineksista ammentavia ruoka- ja juomatuotteita tapahtumien ruokapalveluihin. Hanke näkyy ja kuuluu Tapahtumaruoka-nimen alla.

Erityisesti halutaan selvittää keinoja, joilla lähiruokayritykset voivat päästä esille suurten tapahtumien ruokatarjoilussa. Mukana olevat yritykset ovat valmiita kasvuun sekä solmimaan tarvittavia yhteistyöverkostoja.

Läheltä lautaselle

Yritysyhteistyön toimintamallia ja ruokatuotteita testataan tällä viikolla pilottitapahtumaksi valitussa Suuret oluet – Pienet panimot -tapahtumassa Lahdessa. Tapahtumaan on valittu pienpanimo-oluiden kanssa sopivat sormisyötävät Merosen nyhtö ja Virain kuumakoira. Merosen nyhtö on Orimattilassa kasvanutta viljapossua, jota kypsänä ja pulled-pork-possun tapaan riivittynä tarjoillaan Leibomo Limbun täyteläisen sämpylän välissä. Virain kuumakoira on paikallinen versio hotdogista. Paikallisia alkoholittomia juomia voi taas maistella paikallisten oluiden ohella Hollolan Hirven myyntitiskillä. Maatila-Liha Meronen Orimattilasta toimii tapahtumassa Tapahtumaruokaa Päijät-Hämeestä ruokapalveluiden koordinoijana.

Lisätietoja:

projektipäällikkö Sanna Lento, sanna.lento(at)hamk.fi, p. 040 509 6443

yrittäjä Juha Meronen, p. 0400 479 326

Facebook: Tapahtumaruoka
www.hamk.fi/tapahtumaruoka

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs