Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ruoka ja elintarvikkeet » Oululainen Sonnisaari panimo kolminkertaistaa tuotantonsa - modernille käsityöoluelle riittää nyt kysyntää.

Sonnisaari panimo

Oululainen Sonnisaari panimo kolminkertaistaa tuotantonsa - modernille käsityöoluelle riittää nyt kysyntää.

Tiedote.
Julkaistu: 15.12.2015 klo 07:45
Julkaisija: Sonnisaari panimo

Vuoden loppuun saakka jatkuvan osakeannin varoilla kasvatetaan käymiskapasiteettia ja hankitaan pullotuslaitteisto, joiden myötä Sonnisaaren oluiden saatavuus ja levikki paranevat. Olutharrastuksen ja sivistyneen alkoholikuttuurin puolesta liputtavan Sonnisaaren vaihtelevaan tuotevalikoimaan kuuluu lukuisia uniikkeja käsityöoluita.

Sonnisaari panimo kolminkertaistaa tuotantonsa jo alle vuosi toimintansa aloittamisesta. Vahvasti oululainen Sonnisaari (panimon keittolaitteisto suunniteltiin ja valmistettiin paikallisin voimin) valmistaa modernia käsityöolutta kansainvälisellä otteella. Sonnisaari ei pyri oluillaan miellyttämään kaikkia, vaan haluaa haastaa maistelijansa voimakkailla ja persoonallisilla mauilla kerta toisensa jälkeen. Suurten panimoiden usein keveistä tuotteista Sonnisaaren käsityöoluet erottaa ennakkoluuloton ja monipuolinen raaka-aineiden käyttö, millä tekijät pyrkivät luomaan luonteeltaan voimakkaita, mutta selkeitä oluita.  

Sonnisaaren toiminnan keskeinen ajatus on oluiden suuri vaihtuvuus: toistaiseksi panimolla ei ole yhtään vakiotuotetta. Jokainen pantu erä on ollut uusi tuote, joita on kertynyt jo kaksikymmentä. Ensimmäisen toimintavuoden päätteeksi Sonnisaaren tuotepaletti tulee käsittämään yli 30 uniikkia olutta. Suuri vaihtuvuus luo positiivisen haasteen itse tekijöille, jotka haluavat näin tuoda esiin oluen monimuotoisuutta juomana. Vaihtuvuus takaa myös aina uusia makuelämyksiä oluen ystäville. Eri oluista saadun asiakaspalautteen perusteella Sonnisaari pyrkii myös löytämään suosituimmat reseptinsä, joita toistaa mahdollisissa vakiotuotteissa toiminnan laajentuessa vuonna 2016.

Sonnisaari haluaa toiminnallaan edistää sivistynyttä ja terveempää alkoholikulttuuria, vähentää erityisesti olueen kohdistuvaa aiheetonta paheksuntaa ja nostaa olutharrastuksen entistä laajempaan tietoisuuteen. Sonnisaari on tietoisesti hakenut yhteistyöprojekien kautta uusia tapoja liittää olutta ja olutkuttuuria erilaisiin yrityksiin sekä kulttuuri- ja urheilualan toimijoihin ja tapahtumiin. Kuluvan vuoden aikana Sonnisaari on ollut mukana useissa urheilutapahtumissa ja käynnissä on myös kilpailu kotioluen valmistajille.

Sonnisaari on pieni käsityöpanimo, eikä sen tuotteita riitä kaikille halukkaille edes Oulussa, jossa oluet on myyty toistuvasti loppuun ennen uusien valmistumista. Muille paikkakunnille olutta on voitu toimittaa vain satunnaisesti ja hyvin pieniä määriä. Vastatakseen kysyntään Sonnisaari käynnisti vuoden 2015 loppuun asti kestävän joukkorahoituskierroksen, joka toteutetaan osakeantina. Osakeannin ansiosta vuosittainen tuotantokapasiteetti kolminkertaistuu 30000 litrasta 90000 litraan uusien käymistankkien myötä. Annista kertyneillä varoilla on tarkoitus hankkia vuoden 2016 aikana myöspullotuslaitteisto, jonka myötä Sonnisaari laajentaa saatavuuttaan myös ruokakauppohin ja Alkoon.

Lisätiedot annista: www.sonnisaari.com/anti

Lisätietoja: info@sonnisaari.com

Timo Tyynismaa, 040-5345030.


Timo Kanniainen, 040-8344439


Harri Vaarala, 050-4801600


Esa Hiltunen, 0500-893729

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs