Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ruoka ja elintarvikkeet » OlutHuoneiden lokakuun hanaolut: Neuvonantaja-lehden reseptikilpailun voittaja: Syys-Saison 6 %

HOK-Elanto

OlutHuoneiden lokakuun hanaolut: Neuvonantaja-lehden reseptikilpailun voittaja: Syys-Saison 6 %

Tiedote.
Julkaistu: 24.09.2012 klo 01:00
Julkaisija: HOK-Elanto

HOK-Elannon OlutHuoneet järjestivät keväällä 2012 julkaistussa Neuvonantaja-lehdessään kilpailun, johon osallistuttiin lähettämällä OlutHuoneille itse luotu olutresepti. OlutHuoneiden raati valitsi olutresepteistä parhaan ja se toteutetaan Stadin Panimon toimesta lokakuun hanaoluena.

Kilpailun voitti Jari Mellinin resepti: Syys-Saison. Hän toivoi oluensa olevan kuusiprosenttinen amerikkalaisilla Sorachi Acella ja Cascadella humaloitu Saison, johon belgialainen hiiva tuo runsaasti hedelmäisiä käymisaromeita. Mallaspohjassa hän halusi olevan noin 10 % vehnämallasta.

Voittaja saa oman oluensa myyntiin OlutHuoneisiin. Lisäksi hän sai itselleen ja 9 ystävälleen OlutHuoneen OlutTastingin, joka perehdyttää oluen saloihin asiantuntijan opastuksella.

”Saison on ehdoton suosikkini oluttyyleistä”, Mellin kertoo. ”Sitä on myös melko vähän saatavilla, joten tein reseptin sen perusteella, mitä toivoin itse saavani juotavaksi. Saisonit sinänsä ovat mieleeni, koska niiden maku on rikas, käymisaromeja on paljon ja oluttyyli on kaiken kaikkiaan ominaisuuksiltaan runsas ja syvä.”

Mellinillä on baarimestaritausta ja hän on harrastanut oluita niin vapaa-ajalla kuin työnsä puolesta. Esittämässään reseptissä hän toi saison-olueen myös hieman uudenlaista näkökulmaa: ”Halusin oluen humalointiin sitrusaromeita, sillä niitä vapauttavaa humalaa ei tavallisesti käytetä saisoneiden humalointiin. Näin Syys-Saison-oluesta tulee hieman omaperäisempää juotavaa.”

Reseptiä jouduttiin hieman muuttamaan käytännön syistä Stadin Panimon panimomestarin Timo Konttisen kanssa.

”Yhteistyö Stadin Panimon kanssa sujui hyvin”, Mellin toteaa, ”heillä on kosolti asiantuntemusta, jonka perusteella reseptiäni hiottiin toimivampaan muotoon. Olen muutenkin arvostanut heidän toimintaansa, onhan sen tuloksena syntynyt lukuisia oluita, joista olen kovasti pitänyt.”

Syys-Saisonin mallaspohja on sekoitus, josta löytyy muun muassa Münchener- ja Pilsener-mallasta. Humalointiin on käytetty Cascade- ja Junga-humalaa. Hiivakanta kasvatettiin Stadin Panimossa. Panimon työntekijä Timo Hiltunen kertoo, että siihen päädyttiin, koska sopivaa hiivaa ei ollut saatavilla: ”Olut piti saada tuotantoon nopeasti, joten ratkaisuna oli kasvattaa hiivan paikan päällä.”

Hiltunen allekirjoittaa osaltaan sen, että saisoneita ei ole ylen määrin ollut tarjolla oluen ystäville: ”Ainakaan Stadin panimo ei ole valmistanut pitkään aikaan saisoneita, itse en muista, että olisin kertaakaan ollut niitä tekemässä.”

Luonteeltaan ja ominaisuuksiltaan Syys-Saison vastaa Jari Mellinin reseptissään luomaa kokonaisuutta ja hän on alustavien koenuuhkaisujen ja siemailujen perusteella vakuuttunut, että oluesta tulee hänen toiveidensa ja suunnitelmiensa mukaista.

Syys-Saison on tarjolla HOK-Elannon OlutHuoneissa lokakuun ajan 0,4 litran tuopeissa asiakasomistajahintaan 6,90 €. Hinta ilman S-Etukorttia on 7,50 €.

HOK-Elannon OlutHuoneet: Amsterdam, Angleterre, Hádanka, Hostina, Joutsen, Kaisla, Kitty´s Public House, Kuikka, Milenka, Pošeidon, Rotterdam, Sailor´s, William K (Annankatu, Kurvi, Sello, Mannerheimintie, Tennispalatsi).

Osoitteet ja lisätiedot HOK-Elannon OlutHuoneista: www.oluthuone.fi

Lisätietoa:

Taisto Hännikäinen
ryhmäpäällikkö
OlutHuoneet
HOK-Elanto
puh. 010 76 60644
sähköposti: taisto.hannikainen@sok.fi 

Liitetiedostot

HOK-Elanto on S-ryhmän suurin alueosuuskauppa, jonka omistavat sen 560 000 asiakasomistajaa. Vuosittainen liikevaihto on lähes 1,8 mrd. euroa, ja yritys työllistää yli 6 000 henkilöä. HOK-Elanto palvelee pääkaupunkiseudulla noin 300 toimipaikassa ja on päivittäistavarakaupan markkinajohtaja. Lisäksi HOK-Elanto on Pohjoismaiden suurimpia ravintola-alan toimijoita. hok-elanto.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs