Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ruoka ja elintarvikkeet » Moniaistinen The Box -hanke vie eläinpuistokokemuksen uudelle tasolle

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Moniaistinen The Box -hanke vie eläinpuistokokemuksen uudelle tasolle

Tiedote.
Julkaistu: 23.06.2016 klo 13:03
Julkaisija: Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Haaga-Helian, Tekesin sekä hotelli-, ravintola-, matkailu- ja elämysalan (HRMI-ala) The Box -yhteishanke on herättänyt laajaa kiinnostusta. Lukuisat tutustumis- ja yhteistyöpyynnöt ovat jo poikineet kaksi toteutusta kesäkaudelle 2016: The Box on koettavissa Ähtäri Zoossa 30.6. alkaen ja loppukesästä WTF Balticsin järjestämässä Sauce 2016 -tapahtumassa Tallinnassa.

Ähtäri Zoon omaan Hotelli Mesikämmeneen aukeaa 30.6. ensimmäinen versio The Zoo Box -testiympäristöstä. Rakennetussa miljöössä kokeillaan lisätyn todellisuuden sekä virtuaalitodellisuuden mahdollisuuksia kokemuksen rikastamisessa.

Moniaistisessa Virtual Ähtäri Zoossa voi kesän aikana tutustua uhanalaisiin villieläimiin, esimerkiksi jättiläispandaan ja lumileopardiin, niiden luonnollisessa elinympäristössä ja saada näin tietoa eläinlajien suojeluohjelmista. Virtuaalista Zoo-kokemusta voi syventää jatkamalla aitoon luontoon eläinpuistokierrokselle ja nähdä yli 60 eläinlajin elämää laajoissa kotitarhoissa metsän keskellä. Ähtäri Zoossa asuu yli 300 yksilöä, Aasian Himalajan vuoristosta mm. lumileopardi, pikkupanda ja takini sekä pohjoisen havumetsävyöhykkeen lajeja, kuten karhu, saukko, ahma ja ilves.

The Box -hanke herättää kiinnostaa myös ulkomailla. Syyskuun 17.–20. päivä toteutetaan Tallinnan Telliskiven alueella The Sauce Box. Osana WTF Balticsin järjestämässä Sauce 2016 -tapahtumassa The Box -konseptia hyödynnetään mm. huippukokkien Master Class -luennoilla sekä moniaistisella Sense-illallisella. Illallisella yhdistetään liikkuvaa kuvaa, moniulotteisia tietokonegrafiikoita, ääniä, tuoksuja sekä huippukokkien valmistamaa ruokaa. Toteutukseen osallistuu audiovisuaalisen suunnittelun huippuammattilaisia Iso-Britanniasta, Virosta ja Suomesta. Tapahtuman musiikista vastaavat DJ Orkidea ja Oled Peled, molemmat elektronisen musiikin ja dj-kulttuurin monitoimimiehiä.

Lisätiedot
The Box - hankkeen projektipäällikkö Pasi Tuominen, p. 040 488 7536 tai pasi.tuominen(at)haaga-helia.fi

Lisätiedot ja hi-res-lehdistökuvat
viestintäpäällikkö Eeva Puhakainen, p. 040 488 7166 tai eeva.puhakainen(at)haaga-helia.fi
(low-res-kuvia osoitteessa http://www.thebox.fi/media/)

Lisätiedot Ähtäri Zoo ja Hotelli Mesikämmen
markkinointi- ja viestintäpäällikkö Elina Viitanen, p. 040 630 1500, elina.viitanen(at)ahtarizoo.fi

Tutustu The Boxiin verkossa http://www.thebox.fi
Facebookissa https://www.facebook.com/imagineeringbox/
Instagramissa https://www.instagram.com/the_box_project/
Twitterissä https://twitter.com/theboxfinland

Tausta: The Box -simulaatiotekniikan toimivuutta testattiin ensi kertaa maaliskuussa Helsingin Messukeskukseen Gastro 2016 -messujen yhteyteen luodussa Gastro Boxissa. Pilotoinnista saatujen kokemusten perusteella Haaga-Helia amk:n kampukselle varusteltiin Haaga Box -tutkimustilan ensimmäinen versio, jonka tarkoituksena on testata ja varmentaa välineistön toimivuutta ja selvittää simulaatioiden sisällön tuotantoon liittyvät aikataulu- ja kustannushaasteita. Haaga Box on mahdollistanut palvelumuotoilun (YAMK), Institute Paul Bocuse (Master) sekä ravintolaopiskelijoiden (Restonomi AMK) projektityöt aistiteknologian avulla.

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu kouluttaa liike-elämän ja palveluelinkeinojen asiantuntijoita sekä tutkii ja kehittää näihin aloihin liittyvää osaamista ja toimintaa. Koulutusalamme ovat liiketalous, tietotekniikka, hotelli-, ravintola- ja matkailuala, johdon assistenttityö, toimittajakoulutus, liikunta-ala sekä ammatillinen opettajankoulutus. Haaga-Helian 10 500 opiskelijaa luovat työelämäverkostoja jo opiskeluaikanaan. Opiskelijoita tukee noin 650 työntekijän korkeatasoinen kansallinen ja kansainvälinen osaaminen. 

 

 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs