Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ruoka ja elintarvikkeet » Miten saadaan lisää lähiruokaa tuottavia kasvuyrityksiä Kanta-Hämeeseen?

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Miten saadaan lisää lähiruokaa tuottavia kasvuyrityksiä Kanta-Hämeeseen?

Tiedote.
Julkaistu: 30.10.2012 klo 12:42
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Kasvuyrityksiä tarvitaan maakunnissa. Miten saadaan lisää kasvuhaluisia elintarvikeyrityksiä investoimaan lähiruokatuotantoon? ProAgria Hämeen Maaseutuyrittäjyys ja yritysyhteistyö Hämeessä -hanke sekä Hämeen ammattikorkeakoulun Huomisen hämäläinen ruoka ja juoma -hanke järjestävät yrittäjille näistä asioista teemapäivän Kankaisten tilalla 5.11.2012.

Tilaisuus on tarkoitettu aloittaville ja toiminnassa oleville elintarvikeyrityksille, jotka suunnittelevat investointeja ja jotka haluavat päivittää tietojaan uudistuneesta elintarvikelainsäädännöstä.

Tilaisuudessa kuullaan menestyvän kasvuyrityksen tarina ja kokemuksia investoinneista sekä asiantuntijoiden puheenvuoroja. Rahoitusasiantuntijana on Kari Palvaila Hämeen ELY-keskuksesta ja elintarvikelainsäädännön asiantuntijana Jaana Elo Koko Palveluista. Lisäksi tilaisuudessa kerrotaan juuri valmistuneesta ruoantuotannon aluetaloudellisesta merkityksestä Hämeessä sekä hankkeista yrittäjien tukena.

Elintarvikelain uudistuksen myötä alan toimijoihin kohdistuva byrokratia on keventynyt. Miten uudistus käytännössä tarkoittaa ja miten aloittava yritys pääsee alkuun? Elintarvikelainsäädännön asiantuntija Jaana Elo on toiminut yli 20 vuotta elintarvikevalvonnan parissa, EU:n sekä Eviran kouluttajana ja asiantuntijana. Hän kertoo käytännön esimerkkien avulla mm. siitä, mitä maatilalta voi myydä ja kuinka paljon. Hän kertoo myös, mitä tulee huomioida, kun edetään ideoista myytäväksi tuotteeksi.

ELINTARVIKEALAN YRITYSTOIMINNAN ALOITTAMINEN JA KASVU, rahoitusmahdollisuudet ja elintarvikelainsäädäntö -teemapäivä järjestetään Kankaisten tilalla (osoitteessa Kankaistenkylätie 58, Hämeenlinna) 5.11. klo 10.45–15.45.

ProAgria Hämeen Maaseutuyrittäjyys ja yritysyhteistyö Hämeessä -hanke neuvoo yrityksiä tuki- ja rahoitusasioissa ja Huomisen hämäläinen ruoka ja juoma -hanke auttaa yrityksiä tiedon saannissa ja kasvussa. Molemmat hankkeet toimivat Kanta- ja Päijät-Hämeen alueella.

Lisätietoja:
Satu Pirttilä, Hämeen Maa- ja kotitalousnaiset / ProAgria Häme, puh. 040 574 9337 tai etunimi.sukunimi@maajakotitalousnaiset.fi
Sanna Lento, Hämeen ammattikorkeakoulu, puh. 040 509 6443 tai etunimi.sukunimi@hamk.fi

Huomisen hämäläinen ruoka ja juoma -hanke verkossa »

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi


Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs