Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ruoka ja elintarvikkeet » Ministeriöllä grillausvieraita ja ruokahävikkitietoa Herkkujen Suomi -tapahtumassa

Maa- ja metsätalousministeriö

Ministeriöllä grillausvieraita ja ruokahävikkitietoa Herkkujen Suomi -tapahtumassa

Tiedote.
Julkaistu: 20.08.2013 klo 16:03
Julkaisija: Maa- ja metsätalousministeriö

Luomu ja lähiruoka ovat vahvasti esillä maa- ja metsätalousministeriön grillausnäytöksissä loppuviikolla Rautatientorin valtaavassa Herkkujen Suomi –tapahtumassa. Lisäksi MMM:n Laatuketjun osastolla annetaan käytännön vinkkejä ruokahävikin välttämisestä kodeissa.

Tapahtuman päälavalla grillataan kolmen päivän aikana kaikkiaan kahdeksan kertaa. Lähi- ja luomuruokaherkkujen tuottajien lisäksi grillausnäytöksiin saapuu vieraiksi muun muassa puolustusministeri Carl Haglund, kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio, Eviran pääjohtaja Matti Aho ja Top Chef -kilpailun voittaja Kira Weckman.

Grillausnäytökset järjestetään avajaispäivänä torstaina kello 17.30, perjantaina kello 12, 14, 16 ja 18 sekä lauantaina kello 12, 14 ja 16.

Älä ruoki hukkaa!

Kotitalouksissa heitetään 120–160 miljoonaa kiloa syömäkelpoista ruokaa roskiin vuosittain, eli 20–30 kiloa henkeä kohti. Kotitalouksien osuus on reilu kolmannes koko ruokaketjun hävikistä. Ruokahävikki kuormittaa turhaan ympäristöä ja on myös rahan hukkaamista.

Laatuketjun osastolla on esillä läpileikkaus yhden henkilön vuoden ruokahävikistä: mitä ruokia heitetään pois ja kuinka paljon? Lisäksi tarjolla on vinkkejä tähderuuan tuunaamisesta sekä tietoa elintarvikkeiden parasta ennen ja viimeinen käyttöpäivä -merkintöjen erosta.

Paikalla seikkailee myös hyväntahtoinen hukka, jonka kanssa voi kuvauttaa itsensä. Kuvan voi viedä kotiin vaikkapa jääkaapin oveen muistuttamaan osaston sloganista ”Älä ruoki hukkaa”.

Laatuketjun osasto löytyy järjestöteltasta, jossa myös jaetaan tietoa luomusta ja lähiruuasta.

Herkkujen Suomi -sivut

Lisätietoa maa- ja metsätalousministeriöstä:
viestintäjohtaja Pekka Väisänen, p. 0295 16 2480
ylitarkastaja, Laatuketjun koordinaattori Petri Koskela, p. 0295 16 2382
etunimi.sukunimi@mmm.fi


 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs