Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ruoka ja elintarvikkeet » Mikkelissä etsitään ekotehokkuutta ammattikeittiöihin

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Mikkelissä etsitään ekotehokkuutta ammattikeittiöihin

Tiedote.
Julkaistu: 08.10.2012 klo 11:14
Julkaisija: Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Sähkön ja veden hinta ovat jatkuvassa nousussa. Niiden kulutukseen ja ennen kaikkea kulutuksen vähentämiseen kannattaa kiinnittää huomiota. Motivan selvityksen mukaan (Energiatehokas ammattikeittiö 2010) ammattikeittiöt kuluttavat vuodessa sähköenergiaa 65 miljoonan euron edestä, noin 641 gigawattituntia, joka vastaa Hämeenlinnan kokoisen kaupungin vuotuista sähkönkulutusta. Ammattikeittiöissä ruoanvalmistuksessa ja tarjoilussa kulutetaan myös huomattavat määrät puhdasta vettä.

Mikkelin ammattikorkeakoulussa on käynnistynyt vuoden 2012 alussa 2½ vuotta kestävä hanke, jonka tavoitteena on edistää kestävän kehityksen mukaista toimintaa ammattikeittiöissä. Kevään aikana on asennettu ammattikorkeakoulun restonomiopiskelijoiden oppimisympäristöön Ravintola Talliin sähkön- ja vedenkulutuksen mittausjärjestelmä. Järjestelmän avulla voidaan selvittää yksityiskohtaisesti eri ruoanvalmistustapojen vaikutus sähkön- ja vedenkulutukseen.

Mittauksia toteutetaan myös aidoissa työelämäympäristöissä syksystä 2012 alkaen. Mikkelin kaupungin ruokapalvelut, Anttolanhovi ja Etelä-Savon sairaanhoitopiirin ravitsemispalvelut ovat mukana hankkeessa ja toimivat käytännön kehittämisympäristöinä. Näin keittiöt saavat ensikäden tutkimustietoa toimintansa kehittämiseen. Pitkäntähtäimen kehittämistavoitteena on eteläsavolaisten ruokapalvelujen kilpailukyvyn, imagon ja ympäristöosaamisen parantuminen.

 

Asiantuntemusta hankkeeseen tuovat lisäksi ammattikeittiölaitetoimittaja Metos ja ammattikeittiöihinkin ilmanvaihtoratkaisuja toimittava Jeven Oy.

 

Lisätietoja:

Tiina Tuovinen, lehtori, hankkeen projektipäällikkö

tiina.tuovinen@mamk.fi

040 842 0505

 

 

 

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK) tarjoaa korkeinta ammatillista koulutusta, tekee työelämälähtöistä tutkimus- ja kehitystyötä ja tuottaa koulutustehtävään liittyviä palveluja. Ammattikorkeakoulu toimii kolmella paikkakunnalla Mikkelissä, Pieksämäellä ja Savonlinnassa. Opiskelijoita MAMKissa on 4500 ja henkilökuntaa 400. MAMK profiloituu elinikäisen oppimisen korkeakouluksi ja vahvaksi TKI-korkeakouluksi. Ammattikorkeakoulun vahvuutena on Venäjä-osaaminen. Ammattikorkeakoulun strateginen kumppani on Kymenlaakson ammattikorkeakoulu.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs