Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ruoka ja elintarvikkeet » Lohikosken koulun ruokalistalla hyvät tavat

Osuuskauppa Keskimaa

Lohikosken koulun ruokalistalla hyvät tavat

Tiedote.
Julkaistu: 16.04.2012 klo 09:35
Julkaisija: Osuuskauppa Keskimaa

Keskimaa Osk:n Fransmanni-ravintola järjestää Lohikosken koululla huomenna tiistaina 17.4. hyvien pöytätapojen päivän.

Tapaseura ry:n puheenjohtaja Kaarina Suonperä kertoo oppilaille hyvien tapojen merkityksestä ja tärkeydestä. Päivä huipentuu juhlavaan lounaaseen.

Fransmanni-ravintolat käynnistivät viime keväänä Ruokalistalla hyvät tavat –hankkeen, jonka tavoitteena on kannustaa perheitä panostamaan ruokakulttuuriin.

– Opetamme yhteistyössä koulujen kanssa oppilaille hyvien pöytä- ja käytöstapojen merkitystä. Pyrkimyksenämme on innostaa perheitä kokoontumaan yhteiselle aterialle ja tekemään ruokailuhetkistä arvokkaita kokemuksia niin lapsille kuin aikuisillekin, Jyväskylän Fransmannin ravintolapäällikkö Jussi Lampinen toteaa.

Fransmannit haluavat myös muistuttaa, että hyvät tavat ovat sosiaalisen elämän perusta.

– Yhteiset ruokailuhetket perheen kesken myös lisäävät lapsen hyvinvointia. Kuitenkin vain joka viides lapsiperhe syö arkisin yhdessä. Toinen tutkimus kertoo, että 10-vuotiaat seurustelevat perheidensä kanssa keskimäärin alle 10 minuuttia päivässä.

Ruokalistalla hyvät tavat –hankkeen merkeissä jokainen Fransmanni-ravintola valitsee itselleen syys- ja kevätlukukaudeksi kummiluokan, jonka oppilaista kasvatetaan hyvien tapojen lähettiläitä.

Jyväskylän Fransmannin ensimmäisenä kummiluokkana on toiminut viime keväästä lähtien Jyväskylän Lohikosken koulun 5. luokka.

Tapakoulutuksen tukena ovat Tapasankari-internetsivusto (www.tapasankari.fi) sekä yhteistyössä opetushallituksen kanssa toteutettu Ruokalistalla hyvät tavat –kirjanen. Kummiluokkalaiset ovat päässeet myös ruokailemaan Fransmanniin.

Fransmannin ja Lohikosken koulun yhteistyö huipentuu koululla järjestettävään hyvien pöytätapojen päivään. Hyvistä tavoista oppilaille kertoo Tapaseura ry:n puheenjohtaja Kaarina Suonperä. Hän on vuoden aikana vieraillut useissa kouluissa ympäri Suomea Ruokalistalla hyvät tavat –hankkeen merkeissä. Tapaseura ry. on myös palkinnut hankkeen Vuoden Tapateko –kunniamaininnalla.

 

Tervetuloa mukaan Hyvien pöytätapojen päivään Lohikosken koululle tiistaina 17.4. klo 10-13.

Klo 10-12 tapakouluttaja Kaarina Suonperän luennot hyvistä pöytä- ja käytöstavoista.

Klo 12 Fransmannin kummiluokan kattama kolmen ruokalajin koululounas noin 60 oppilaalle.

 

Ensi syksynä Jyväskylän Fransmanni aloittaa yhteistyön uuden kummikoulun kanssa. Hyvien tapojen lähettiläitä tehdään seuraavaksi Säynätsalon Lehtisaaren koulun 6. luokan oppilaista.

 

Lisätietoja:

Keskimaa Osk, Fransmanni: ravintolapäällikkö Jussi Lampinen, 050 413 2447

Keskimaa Osk on vähittäiskauppaa sekä matkailu- ja ravitsemiskauppaa ja liikennemyymälä- ja polttonestekauppaa harjoittava monialayritys, joka tarjoaa palveluja yli 100 toimipaikassa. Keskimaa on Keski-Suomen maakunnan suurimpia yrityksiä yli 700 miljoonan euron vuosimyynnillään. Asiakasomistajia on yli 110 000. Keskimaa työllistää noin 2000 keskisuomalaista.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs