Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ruoka ja elintarvikkeet » Lappeenrannan Joululehti ilmestyy 18.11. ja Joulukatu avataan 5.12.

Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan Joululehti ilmestyy 18.11. ja Joulukatu avataan 5.12.

Tiedote.
Julkaistu: 16.11.2015 klo 08:00
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan Joululehti 2015 ilmestyy keskiviikkona 18.11. Etelä-Saimaan liitteenä. Lehti sisältää koosteen Lappeenrannan joulunajan tapahtumista, lahjavinkkejä ja jouluisia tarinoita.

Lehteen on koottu eri yhdistysten, järjestöjen, seurakuntayhtymän sekä kaupungin tuottamia tapahtumia. Sivuille on ryhmitelty aikajärjestyksessä joululaulutilaisuuksia, -konsertteja ja -juhlia, markkinoita ja myyjäisiä sekä Joulukadun ohjelma ja kauppiaat.  

Joululehti ilmestyi myös kahtena edellisvuonna marraskuussa. Sitä on saatavilla Lappeenrannan kaupungintalolta ja Joulukadulta. Kustantaja on Kaakon Viestintä Oy / Etelä-Saimaa ja tuottaja Lappeenrannan kaupunki yhteistyökumppaneidensa kanssa.  

Lappeenrannan joulunajan 2015 tapahtumatarjontaa kootaan myös kaupungin verkkosivujen joulusivustolle www.lappeenranta.fi > Matkailu ja tapahtumat > Tapahtumat > Lappeenrannan joulu.

Kaikki tapahtumajärjestäjät voivat vinkata omista jouluisista tapahtumistaan sähköpostilla osoitteeseen lappeenranta.event@lappeenranta.fi. Tapahtumatietoja päivitetään kaupungin verkkosivuille 22. joulukuuta asti. 

Lappeenrannan Joulu alkaa perinteiseen tapaan Kaupunkikeskusta LAKES ry:n perjantaina 20.11. (klo 17.50 alkaen) järjestämästä Kansalaistorin joulunavaustapahtumasta ilotulituksineen. Samana päivänä lehmusten ja muiden lehtipuiden kaamosvalot täydentyvät keskustan lyhtypylväiden jouluvaloilla. Myös kaupungin pystyttämien joulukuusten valot syttyvät perjantaina 20.11.

Lappeenrannan Joulukatu avataan Raatihuoneen puiston edustalle 

Lappeenrannan Joulukatu järjestetään 5.–20.12.2015 Kauppakadun kävelykadulla, Raatihuoneen puiston ja Kauppakeskus Armadan edustalla. Joulukatu on avoinna arkisin klo 10–18, lauantaisin klo 11–17 ja sunnuntaisin klo 12–17. Joulukadulla järjestetään monipuolista ohjelmaa, joka painottuu viikonlopuille. 

Tunnelmallisen Joulukadun järjestää tänä vuonnaSaimaan ammattikorkeakoulun opiskelijoista koostuva Markkinointiosuuskunta Lux yhteistyössä Lappeenrannan kaupungin kanssa. 

Joulukadun avajaisia vietetään 5.12.2015 klo 11 alkaen. Joulukadun avaa Lappeenrannan kaupungin II kaupunginsihteeri Alina Kujansivu klo 12 ja sen jälkeen on Etelä-Karjalan yrittäjien toimitusjohtaja Jami Holtarin joulupuhe. Avajaismusiikista huolehtii Carpe diem kuoro. Avajaispäivänä joulupukki vastaanottaa lahjatoiveita pukkipisteellä, joka sijaitsee Joulupuistoksi nimetyssä Raatihuoneen puistossa. Illan hämärtyessä kello 16 Tuliteatteri Petroli esittää näyttävän tulishown. 

Kaksiviikkoinen tapahtuma kokoaa kahteenkymmeneen myyntimökkiin kauppiaita, jotka myyvät jouluisia käsitöitä, herkkuja ja lahjatavaraa. Uutuutena tänä vuonna joulukadun ensimmäisellä viikolla aukeaa pop up -mökki, jossa myyjä vaihtuu päivittäin. Sitä ovat varanneet muun muassa hyväntekeväisyysjärjestöt, jotka haluavat kertoa toiminnastaan. 

Joulukadun kauppiaat: 

-        Riitta Lappalainen
-        Saimaan Ompelupalvelu, Ulla Karhunen
-        Etelä-Karjalan yhdistykset ry, Länsi-Saimaan Leader -toimintaryhmä, Terttu Kivinen
-        Joulupuu-keräys, Nuorkauppakamari
-        Aila Sihvo
-        Tmi Kioski Kinke Laade, Sanna Sjöman
-        Tmi Mutkutti Heidi Hovi
-        Osuuskunta Otsina, Ella Karjalainen
-        Ekta ry, Anu Olkkonen
-        Taito Etelä-Karjala ry ja Villanne, Tarja Valtonen
-        Monitoimiseniorit, Kirsi Lehtonen
-        Eeva-Liisa Hoppu
-        Saimaa Hand, Saija Hietamies
-        Nukkemuoti Säde Kangas
-        Seppälän lammastila, Anu Turu
-        Aira Niemi
-        Hito Hyvä, Arttu Muukkonen
-        Idesydän, Jusello, Tarja Jurvanen-Ellonen, Juhani Ellonen
-        Oksa Style, Leonita Saksa
-        Anne Paananen
-        Marjatta Rouvari
-        Joensuun herkkuleipomo, Matti Strandberg
-        Laitilan Leipä, Mika Heinonen
-        Markkinointiosuuskunta Lux, Makumaja sekä pop-up mökki 

Lisätietoja:

Joululehti
Lappeenrannan kaupunki
Viestintäjohtaja Alina Kujansivu, puh. 040 724 8776
alina.kujansivu@lappeenranta.fi

Joulukatu
Markkinointiosuuskunta Lux
Projektipäällikkö Heidi Leppänen, puh. 040 410 3277
luxmarkkinointi@gmail.com

Liitetiedostot

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

Wirma Lappeenranta Oy palvelee Lappeenrannan seudun yrittäjiä, yrityksiä ja matkailijoita sekä kehittää alueen toimintaympäristöä ja kilpailukykyä. Tavoitteenamme on saada Lappeenrannan seudulle uudistuvaa liiketoimintaa ja lisätä alueemme vetovoimaisuutta. Wirma on Lappeenrannan ja ympäristökuntien – Lemin, Luumäen, Savitaipaleen ja Taipalsaaren – omistama voittoa tavoittelematon seudullinen elinkeinoyhtiö. www.wirma.fi

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs