Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ruoka ja elintarvikkeet » Lähiruokaohjelman hankkeet hyödyttävät sekä yrittäjiä että päättäjiä

Maa- ja metsätalousministeriö

Lähiruokaohjelman hankkeet hyödyttävät sekä yrittäjiä että päättäjiä

Tiedote.
Julkaistu: 11.06.2014 klo 13:50
Julkaisija: Maa- ja metsätalousministeriö

Hallituksen Lähiruokaohjelmasta rahoitettujen ensimmäisten hankkeiden tulokset julkistettiin keskiviikkona 11.6. Helsingissä Säätytalolla. Rahoituksen on tähän mennessä saanut kuusi hanketta, jotka käsittelivät lähiruoan uusia liiketoimintamahdollisuuksia, lähiruoan aluetaloudellisia ja ekologisia vaikutuksia, lähiruoan edistämistä julkisissa elintarvikehankinnoissa sekä sesonkien hyödyntämistä lähiruoan esille nostamisessa.

– Päättäjät tarvitsevat tutkittua tietoa päätöksentekonsa pohjaksi. Nyt saamme uutta, tutkimustuloksiin pohjautuvaa näyttöä esimerkiksi lähiruoan vaikutuksista aluetalouteen, kiitteli maa- ja metsätalousministeriön kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio seminaarin avauspuheenvuorossaan.

Tilaisuudessa julkistettiin lähiruokayrittäjyyden alkutaipaleelle suunniteltu työkirja ja opas sopimuksellisuudesta lähiruokaketjussa.

– Lähiruokayrittäjät tarvitsevat erilaisia työvälineitä liiketoimintamahdollisuuksiensa tunnistamiseen, kehittämiseen ja markkinakanavien avaamiseen. Myös niihin olemme saamassa apuja nyt päättyvien hankkeiden kautta, Husu-Kallio jatkoi.

Lähiruoka jatkossakin maa- ja metsätalousministeriön rahoituksen painoalueena

Maa- ja metsätalousministeriö julkaisi Säätytalon tilaisuudessa myös painoalueet loppukesällä avautuvalle kansallisen ruokaketjun kehittämisen hankehaulle.

– Lähiruoan vaikuttavuus, lähiruokaketjun toimivuus, julkiset hankinnat, kysynnän ja tarjonnan kohtaaminen sekä lähiruoan tunnettuus – näihin haetaan ratkaisuja ja uusia avauksia, kertoo lähiruokakoordinaattori Kirsi Viljanen käynnistyvästä hausta.

– Olen iloinen, että lähiruoka on oma painoalueensa ja että siihen on korvamerkittyä rahaa. Näin saamme valtakunnallisia, vaikuttavia toimia aikaiseksi myös jatkossa, Viljanen jatkaa.

Seminaariesitykset: www.mmm.fi/lahiruoka
Lisätietoa rahoitetuista hankkeista: http://www.mmm.fi/attachments/lahiruoka/6EHBOTM0y/lahiruokahankeyhteenveto_rs0113.pdf
Lisätietoja rahoituksen painoalueista: www.mmm.fi/ruoka.

Lisätietoja seminaarista:
tiedottaja Saara Pietilä, maa- ja metsätalousministeriö, p. 0295 16 2387
lähiruokakoordinaattori Kirsi Viljanen, maa- ja metsätalousministeriö, p. 0295 16 2142
etunimi.sukunimi@mmm.fi


 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs