Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ruoka ja elintarvikkeet » Lähes puolet lyhyempi ja myös lievempi flunssa nyt mahdollinen: Uusi imeskelytablettimuotoinen sinkkiasetaatti muuttaa flunssan hoitoa

Apteq

Lähes puolet lyhyempi ja myös lievempi flunssa nyt mahdollinen: Uusi imeskelytablettimuotoinen sinkkiasetaatti muuttaa flunssan hoitoa

Tiedote.
Julkaistu: 20.10.2016 klo 10:00
Julkaisija: Apteq

Kuopiolainen terveydenhuollon tuotteita kehittävä ja markkinoiva yritys Fennogate Finland Oy on kehittänyt Apteq vita Fluzinc -valmisteen, joka voi muuttaa nuhakuumeen eli flunssan hoitoa merkittävästi. Kolmen päivän tehokuuri aloitetaan heti flunssan ensioireiden alkaessa. Fluzinc on sinkkiasetaattia sisältävä imeskelytabletti. Tutkimusten valossa sinkistä on juuri sen asetaattimuodossa paras teho flunssan oireiden hoitoon1. Fluzinc lyhentää fl­unssan kestoa keskimäärin seitsemästä päivästä neljään ja lievittää oireita keskimäärin 36 prosenttia2.

Sinkin merkityksestä flunssan hoidossa on puhuttu jo pitkään. Flunssan hoidon osalta tieteellisesti vahvin näyttö sinkin tehosta on, kun sinkki on valmisteessa asetaattimuodossa ja ilman lisättyä sitruunahappoa1. Sitruunahappo usein parantaa sinkkivalmisteiden hieman metallista makua, mutta samalla heikentää sinkin tehoa ja voi vahingoittaa hammaskiillettä.


Flunssan kesto voi lähes puolittua: sinkkiasetaatti estää flunssavirusten toiminta

Fluzinc on ainutlaatuinen, suomalaisessa lääketehtaassa kehitelty CE-merkitty terveydenhuollon tarvike, jota saa apteekista ilman reseptiä. Fluzinc-valmisteen teho perustuu paikalliseen, väliaikaiseen ja riittävän korkeaan sinkkiasetaattipitoisuuteen suussa, kurkussa ja nielussa. Imeskeltäessä tabletista vapautuvat sinkki-ionit vaikuttavat paikallisesti ja estävät flunssavirusten toimintaa ja taudin etenemistä.

Paras teho saavutetaan, kun kolmen päivän Fluzinc-tehokuurihoito aloitetaan heti flunssan ensimmäisten oireiden ilmaannuttua. Fluzincia nautitaan kuurin aikana kahden tunnin välein valveillaoloaikana.

Flunssa tulee aina väärään aikaan. Juuri silloin, kun töissä olisi tiukka tilanne hoidettavana tai kivaa tekemistä kalenteri­ssa. Flunssan ensioireiden alettua kello niin sanotusti tikittää. Jos Fluzinc-sinkkiasetaattitablettien annostelun aloittaa välittömästi ja jatkaa sitä kahden tunnin välein hereilläoloaikana kolmen päivän ajan, flunssa kesto on mahdollista lähes puolittaa, kertoo Fluzinc-tuotetta valmistavan Fennogate Finlandin toimitusjohtaja Antti Pylkkänen.


Tehon taustalla tutkimusaineisto

Fluzinc-valmisteen taustalla on 16 kliinistä tutkimusta ja 1601 hoidettua potilasta sekä kaksi yhteenvetotutkimusta. Tulokset osoittavat, että flunssan ensioireisiin aloitettu sinkkiasetaattikuuri, annostuksella 80 milligrammaa vuorokaudessa ilman sitruunahappoa, lyhensi flunssan kestoa keskimäärin seitsemästä päivästä neljään ja flunssan tyypilliset oireet kuten nenän vuotaminen, yskä ja lihassäryt vähenivät keskimäärin 36 prosenttia2.


Lisätiedot: Fennogate Antti Pylkkänen, antti.pylkkanen@fennogate.fi, p. 044 535 8807

 www.apteq.fi/fluzinc


Lähteet

1) Hemilä H., Zinc lozenges may shorten the duration of colds: a systematic review. Open RespirMed J. 2011;5:51-8.

2) Hemilä H., Chalker E. The effectiveness of high dose zinc acetate lozenges on various common cold symptoms: a meta-analysis. BMC Fam Pract. 2015 Feb 25;16:24.

Tuotetiedot: Apteq vita Fluzinc, CE-merkitty terveydenhuollon tarvike. 24 mustaherukan ja mentolinmakuista imeskelytablettia. Vaikuttava aine sinkkiasetaatti. Kolmen päivän tehokuuri flunssan oireisiin. Tabletti imeskellään tai annetaan liueta suussa mahdollisimman hitaasti. Tablettia ei tule pureskella tai nielaista. Fluzinc-tehokuurin avulla flunssan kesto voi lyhentyä keskimäärin seitsemästä päivästä neljään päivään ja flunssan oireet vähentyä keskimäärin 36 % (esim. nenän vuotaminen 34 %, yskä 46 % ja lihaskivut 54 %). Soveltuu käytettäväksi raskauden ja imetyksen aikana sekä autoillessa. Fluzinc-valmisteella ei ole tunnettuja yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden tai valmisteiden kanssa. Tuotetta ei tule kuitenkaan käyttää, jos henkilö kärsii kuivasta suusta. Mikäli flunssan oireet kestävät yli viikon tai pahenevat, ota yhteyttä lääkäriin. Apteq vita Fluzinc on myynnissä apteekeissa.

Annostus: Enintään 8 tablettia vuorokaudessa aikuisille ja yli 12-vuotiaille. Koostumus: Sorbitoli, ksylitoli, aromi (mustaherukka, stevia, mentoli), sinkkiasetaatti 35 mg (=10 mg sinkkiä), magnesiumstearaatti. Suositeltu vuorokausiannos (8 tablettia) sisältää 80 mg sinkkiä.

Käyttöohje: Aloita käyttö välittömästi flunssan ensioireiden ilmestyessä. Imeskele yksi tabletti joka toinen tunti hereilläoloaikana kunnes oireet helpottavat. Mikäli flunssan oireet kestävät yli viikon tai pahenevat, ota yhteyttä lääkäriin.

- -

Tiedotteen jakelussa käytetty luvalla terveystoimittajien yhteystietoja Terveystoimittajat ry:n rekisteristä.

 ____________________________________________________________________________________________________

Apteq-tuotesarja on valikoima apteekeissa myytäviä hyvinvoinnin edistämiseen, terveyden tukemiseen ja elimistön toimintojen mittaamiseen tarkoitettuja tuotteita ja valmisteita. Apteq-tuotemerkki kuuluu Fennogate Finland Oy -nimiselle yritykselle. Yrityksen toimipaikka Suomessa on Kuopio. Apteq – Parempaa apteekista. www.apteq.fi

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs