Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ruoka ja elintarvikkeet » Kutsu: Tervetuloa seuraamaan Rinkeli Grand Prix 2015 -kilpailua Pietarsaareen 7.2.2015

Suomen Leipuriliitto ry

Kutsu: Tervetuloa seuraamaan Rinkeli Grand Prix 2015 -kilpailua Pietarsaareen 7.2.2015

Kutsu.
Julkaistu: 02.02.2015 klo 09:56
Julkaisija: Suomen Leipuriliitto ry

Arvoisa tiedotusvälineen edustaja

Tervetuloa seuraamaan Suomen Leipuriliiton järjestämää Rinkeli Grand Prix 2015 -kilpailua
ensi lauantaina 7.2.2015 Optimaan, osoitteeseen Puutarhakatu 30, Pietarsaari.

Rinkeli Grand Prix on ammattioppilaitosten nuorisoasteen leipuri-kondiittoriluokkien SM-kilpailu, jonka Suomen Leipuriliitto järjestää nyt kahdennenkymmenennen kuudennen (26.) kerran. Kilpailuun voivat osallistua kaikki alle 23-vuotiaat leipuri-kondiittoriluokkien oppilaat.

Kilpailu alkaa lauantaina 7.2.2015 kello 9.00 ja päättyy kello 14.00. Tulosten julkistaminen ja palkintojen jako aloitetaan noin kello 15.30.

Kilpailu käydään kolmihenkisin joukkuein, joita tällä kerralla on ilmoittautunut mukaan kaikkiaan viidestätoista koulusta (ks. alla oleva liite/linkki). Liitteenä myös kilpailun säännöt.

Jokaiseen joukkueeseen kuuluu kaksi oppilasta ja heidän opettajansa. Varsinaiset kilpailijat ovat kaksi oppilasta. Heillä on tukenaan opettaja, joka ei kuitenkaan saa kilpailun aikana mitenkään puuttua kilpailijoiden työhön.

Kilpailussa mitataan sekä leipurin että kondiittorin taitoja. Jokainen joukkue joutuu valmistamaan pakollisen ja vapaavalintaisen kahvileipätuotteen sekä pakollisen ja vapaavalintaisen konditoriatuotteen. Kilpailun vaativuutta kuvaa, että pakollisten tuotteiden reseptit paljastetaan joukkueille vasta kilpailua edeltävänä iltana. Joukkueilla on siis aikaa valmistautua pakollisiin töihin yksi yö eli noin 12 tuntia.

Suomen Leipuriliitto järjestää Rinkeli Grand Prix -kilpailun yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa. Yhteistyökumppanit ovat Valio Oy, Helsingin Mylly Oy, Leipurin Oyj, Mauste-Sallinen Oy ja Oy Roberts Ab. Näiden yhteistyökumppaneiden edustajat, leipomoalan käytännön ammattilaiset, toimivat myös kilpailun tuomareina.

Lämpimästi tervetuloa seuraamaan kilpailua sekä haastattelemaan kilpailijoita.

SUOMEN LEIPURILIITTO RY

Mika Väyrynen
toimitusjohtaja

 

Lisätiedot:
Elina Matikainen, Suomen Leipuriliitto ry, p. 040 719 9021.

Liitetiedostot

Suomen Leipuriliitto ry on vuonna 1900 perustettu leipomoalan ammatinharjoittajien, yritysten ja henkilöiden toimialajärjestö, joka edistää jäsentensä ammatillisia ja taloudellisia etuja, leipomoalan yleisiä toimintaedellytyksiä, leipäkulttuuria, leipomoalan arvostusta ja yhteistoimintaa alalla sekä valvoo jäsentensä etuja työsuhteissa. Julkaisemme maamme ainoaa leipomoalan ammattilehteä, Leipuria.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs