Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ruoka ja elintarvikkeet » Kutsu RKTL:n Raputalousohjelman päätösseminaariin 13.3.2013

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos

Kutsu RKTL:n Raputalousohjelman päätösseminaariin 13.3.2013

Kutsu.
Julkaistu: 08.03.2013 klo 10:31
Julkaisija: Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos

Mitä tulee tietää rapurutosta, jotta jokirapukantojen hoito onnistuisi? Jatkuuko rapusaaliin kasvu ja lisääntyykö kulutus?

Tervetuloa kuulemaan Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen (RKTL) Raputalousohjelman keskeisiä tuloksia ohjelman päätösseminaariin

keskiviikkona 13.3.2013 klo 9.00 – 15.00 Jyväskylän Viherlandiaan
(Kammintie 6, kokoustila Viherniekka)

Seminaarissa käsitellään muun muassa jokiravun ja täpläravun menestyksen edellytyksiä ja eroja, rapuistutuksia, kestävää ravustusta, rapuruton vaikutuksia, saaliiden kehitystä, rapujen kulutusta ja rapustrategiaa.

2000-luvun alkuvuosina maamme rapusaalis oli noin 3 miljoonaa yksilöä, lähes kaikki alkuperäistä jokirapuamme. Vuosien 2006–2010 keskisaalis oli jo lähes 7 miljoonaa rapua, joista reilut 75 % täplärapuja. Kasvun arvellaan jatkuvan. Raputalousohjelmassa (2005–2012) on selvitetty rapukantojen ja -saaliiden kasvun merkitystä ja vaikutuksia. Päätavoitteina on ollut ennakoida Suomen raputalouden kehittymistä, varmistaa edellytykset jokiravun säilymiselle, tukea kotimaista raputalousosaamista ja tuntea rapujen levinneisyys ja elinympäristövaatimukset.

Alla liitteenä tilaisuuden ohjelma

Lisätietoja tilaisuudesta:
Markku Pursiainen, raputalousohjelman päällikkö, puh. 040 531 9902 tai etunimi.sukunimi@rktl.fi

Liitetiedostot

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos on tutkimus- ja asiantuntijaorganisaatio, joka tuottaa luotettavaa ja korkealaatuista tietoa luonnonvaroista päättäjille, elinkeinoille, alan ammattilaisille sekä kansalaisille. Lisätietoa: http://www.rktl.fi/,  s-posti: viestinta@rktl.fi 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs