Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ruoka ja elintarvikkeet » Kondiittoreiden ja leipureiden PM-kilpailut tällä viikolla Norjassa

Suomen Leipuriliitto ry

Kondiittoreiden ja leipureiden PM-kilpailut tällä viikolla Norjassa

Tiedote.
Julkaistu: 29.08.2016 klo 11:11
Julkaisija: Suomen Leipuriliitto ry

Suomi on mukana leipomo- ja konditoria-alan Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa, jotka järjestetään Norjan pääkaupungissa Oslossa tämän viikon perjantaina ja lauantaina eli 
2.-3.9.2016. Kilpailut käydään Oslon keskustassa järjestettävän suuren ruokatapahtuman, Matstreif 2016:n yhteydessä. Joukkueet näihin kilpailuihin lähettää Suomen Leipuriliitto ry.

Nordic Bakery Cup ja Nordic Pastry Cup -kilpailuihin osallistuu neljä Pohjoismaata: Suomi, Ruotsi, Norja ja Tanska. Joukkueiden lisäksi jokainen maa lähettää paikalle myös tuomarin. Tänä vuonna kilpailun teemana on " Back to the 60's".

Kondiittorit mittelevät mestaruudesta perjantaina 2.9.2016 ja leipurit ovat areenalla lauantaina 3.9.2016. Leipureita on joukkueessa kolme, kondiittoreita kaksi. Tulokset julkistetaan heti kilpailujen päätyttyä noin kello 18, kondiittoreiden osalta perjantaina ja leipureiden osalta lauantaina.

Suomen kondiittorijoukkueen muodostavat Julianna Tofferi, Cafe Herkkuhetki, Orivesi ja Tuomo Pynnönen, Konditoria pH7 Oy, Tuusula. Heitä valmentaa tuusulalaisen Konditoria pH7:n yrittäjä Toni Rantala, joka toimii myös kilpailun tuomarina. Kahdeksan tuntia kestävässä konditoriakilpailussa kilpailijat valmistavat jälkiruuan, jäätelökakun, suklaakakun ja suklaataitotyön. Julianna Tofferi vastaa joukkueessa suklaakakusta ja taitotyöstä, Tuomo Pynnönen tekee jälkiruuan ja jäätelökakun.

Leipureiden kilpailutöinä ovat ruokaleivät, kahvileivät ja leipätaitotyö. Suomen leipurijoukkueessa valmistaa ruokaleivät Eva Marttila, Aroma Bageri & Konditori, Kvevlax (Koivulahti), kahvileivät Timo Kyllinen, Timo Kyllinen Oy, Oulu ja leipätaitotyön Henna Lassila. Valmentajana toimii Veli-Matti Ahvenharju, Royal Bakery Oy, Tampere. Hän toimii myös kilpailun tuomarina.

Leipureilla kilpailuaikaa on seitsemän tuntia. Ruokaleipiä tehdään neljää erilaista, mm. yksi kauraa sisältävä leipä, yksi leipä, jossa osa aineksista tulee yllätyksenä ja yksi joka kohotetaan ilman lisättyä hiivaa. Kahvileipiä tehdään neljää erilaista: croissantteja, briosseja, pullia ja viinereitä. Leipätaitotyö tehdään 1 x 1 metrin alustalle ja sen kaikkien raaka-aineiden on oltava syötäviä. Työssä on käytettävä vähintään neljää erilaista taikinaa ja työn värit voivat olla vain leivän "omia" värejä.

Suomen Leipuriliiton leipurimaajoukkueen yhteistyökumppanina ja tukijana toimii Condite Oy.

Lisätiedot:
Kondiittorijoukkue, Toni Rantala, p. 044 974 07 69
Leipurijoukkue, Veli-Matti Ahvenharju p. 050 531 59 77
Elina Matikainen, Suomen Leipuriliitto ry, p. 040 719 9021

Liitetiedostot

Suomen Leipuriliitto ry on vuonna 1900 perustettu leipomoalan ammatinharjoittajien, yritysten ja henkilöiden toimialajärjestö, joka edistää jäsentensä ammatillisia ja taloudellisia etuja, leipomoalan yleisiä toimintaedellytyksiä, leipäkulttuuria, leipomoalan arvostusta ja yhteistoimintaa alalla sekä valvoo jäsentensä etuja työsuhteissa. Julkaisemme maamme ainoaa leipomoalan ammattilehteä, Leipuria.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs