Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ruoka ja elintarvikkeet » Komissaari lupaa tukia Suomen ja Baltian maitosektoreille

Maa- ja metsätalousministeriö

Komissaari lupaa tukia Suomen ja Baltian maitosektoreille

Tiedote.
Julkaistu: 30.09.2014 klo 16:23
Julkaisija: Maa- ja metsätalousministeriö

EU:n puheenjohtajamaassa Italiassa järjestetyssä epävirallisen maatalousneuvoston kokouksessa keskusteltiin tänään Venäjä-pakotteista ja ruokaturvan parantamisesta. Suomesta kokoukseen osallistui maa- ja metsätalousministeri Petteri Orpo.

Maatalouskomissaari Dacian Cioloş antoi tilannekatsauksen Venäjän tuontikiellon vaikutuksista jäsenmaissa. Komissaarin mukaan Suomen ja Baltian maiden maitosektorit ovat kärsineet eniten Venäjän asettamasta tuontikiellosta ja maitosektorille kohdennetut toimenpiteet ovat tarpeen. Ministeri Orpo katsoi Venäjän tuontikiellosta eniten kärsineille maille kohdennetut lisätoimet välttämättömiksi ja korosti solidaarisuuden tarvetta vaikeassa kriisitilanteessa.

Kokouksessa keskusteltiin myös elintarviketurvallisuudesta. Suurimmiksi uhiksi maailmanlaajuisesti todettiin mm. ilmastonmuutos, resurssien rajallisuus, väestönkasvu, veden puute, elintarviketuotannon riittämättömyys ja ruokahävikki. Ministerit korostivat laajaa kansainvälistä yhteistyötä. Elintarviketuotantoa on pystyttävä kasvattamaan kestävällä tavalla. EU:n yhteinen maatalouspolitiikka katsottiin edelleen tarpeelliseksi, mutta tukijärjestelmiä olisi selvennettävä ja yksinkertaistettava. Ruokaturva on myös Milanon maailmannäyttelyn aiheena ensi vuonna.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
valtiosihteeri Risto Artjoki, p. 0295 162 254
etunimi.sukunimi@mmm.fi


 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs