Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ruoka ja elintarvikkeet » Kokkiopiskelijat kannustavat valitsemaan lounaalla kasvisvaihtoehdon

Koulutuskeskus Salpaus

Kokkiopiskelijat kannustavat valitsemaan lounaalla kasvisvaihtoehdon

Tiedote.
Julkaistu: 26.04.2016 klo 08:30
Julkaisija: Koulutuskeskus Salpaus

Koulutuskeskus Salpauksen opiskelijat suunnittelevat ja valmistavat kasvispainotteisen lounaan Ravintola ESA Lounaaseen torstaina 28.4. Kiinnostus kasvisruokaa kohtaan kasvaa jatkuvasti, joten ammattikeittiöiden ja siellä työskentelevien ammattilaisten on kyettävä vastaamaan tarpeeseen.

Ruokien suunnitteluun ja toteuttamisen osallistuu 15 kokkiopiskelijaa, opettaja Jukka Turta sekä ESA Lounaan ravintolapäällikkö Markku Torikka. Ryhmä kehittää ja kokeilee reseptejä ja valmistaa uudenlaisia kasvisruokatuotteita. Asiakasmääräksi on arvioitu noin 150 lounastajaa.

- Luvassa on kansainvälisiä makuja kotimaisista raaka-aineista, Turta lupaa.

- Pyrimme selvittämään myös tarjottavan ruoan hiilijalanjälkeä ja vertaamaan sitä vastaavan liharuoan hiilijalanjälkeen. Tällaista tietoa on vielä harvassa ravintolassa saatavilla.

Opiskelijat myös keräävät palautetta asiakkaiden asenteesta kasvisruokaa kohtaan. Tavoitteena on muun muassa selvittää, haluavatko asiakkaat lisätä kasvisten määrää omina ruokalajeinaan, liharuokaa vastaavina kasvisruokina vai osana liharuokaa. Lisäksi selvitetään, mikä merkitys raaka-aineiden kotimaisuudella on asiakkaille. Palautteen perusteella parannetaan toimintaa ja jatketaan tuotekehitystä. Kokeilua on tarkoitus jatkaa myöhemmin Koulutuskeskus Salpauksen opiskelijaravintoloissa, joissa asiakasmäärät ovat suuremmat.

Tempaus liittyy Inno-Ruoka-hankkeeseen, jonka tavoitteena on edistää innovointia ja kehittää ruokaketjun toimintaa Hämeessä. Koulutuskeskus Salpaus keskittyy hankkeessa edistämään etenkin kotimaisen kasviproteiinin käyttöä ammattikeittiöissä. Hankkeen visio on, että Hämeen ruokatuotanto on kilpailukykyistä, kiinnostavaa ja hyödyntää vastuullisesti alueen resursseja ja luo alueelle hyvinvointia. Hankkeessa ovat mukana myös Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK ja Luonnonvarakeskus.

Ravintola ESA Lounas toimii Lahdessa osoitteessa Ilmarisentie 7. Lounasta tarjoillaan kello 10.30–16.15.

Lisätietoja

opettaja Jukka Turta, puh. 050 305 1044

Koulutuskeskus Salpaus on Suomen suurimpia monialaisia ammatillisen peruskoulutuksen ja aikuiskoulutuksen järjestäjiä. Vuosittain Salpauksessa opiskelee yli 20 000 nuorta ja aikuista. Opettajia ja muuta henkilöstöä Salpauksessa on noin 800. www.salpaus.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs