Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ruoka ja elintarvikkeet » Kohonnut kolesteroli kuriin uusilla Benecol-jogurteilla

Benecol

Kohonnut kolesteroli kuriin uusilla Benecol-jogurteilla

Tiedote.
Julkaistu: 10.09.2014 klo 11:00
Julkaisija: Benecol

Benecol tuo syyskuussa kauppoihin uudet kolesterolia alentavat jogurtit. Vähärasvaiset uutuusjogurtit on pakattu 125 gramman annospikareihin ja myydään kätevissä nelipakkauksissa. Makuina ovat mansikka ja persikka.

Uusien Benecol-jogurttien tehoaine on luonnosta saatava kasvistanoli. Sen kolesterolitasoja laskeva vaikutus on osoitettu maailmanlaajuisesti yli 70 tutkimuksessa. Yhdessä jogurttipikarissa on 1 gramma kasvistanolia. Suositeltu päivittäinen annos on 2 grammaa kasvistanolia, joten päiväannoksen saa täyteen kahdesta Benecol-jogurttipurkista tai yhdistämällä jogurtin käytön muiden Benecol-tuotteiden kuten levitteiden käyttöön.

Rakenteeltaan täyteläiset ja maukkaat jogurtit ovat sydänterveydestään huolehtivan valinta; uutuusjogurtit sisältävät vain alle prosentin rasvaa ja niille on myönnetty Sydänmerkki. Uusista Benecol-jogurteista saa parhaimman tehon, kun ne nautitaan muun ruokailun yhteydessä vaikkapa aamiaisella tai iltapalalla.

– Päivittäin nautittuna kaikki Benecol-tuotteet alentavat tehokkaasti kohonnutta kolesterolia. Jogurtit ovat odotettu uutuus Benecol-tuotevalikoimaan. Suomalaisista yli 90 % syö jogurtteja, joten kyseessä on suuri ja kuluttajia kiinnostava tuoteryhmä. Jogurtteja syödään niin aamiaisella, välipalaksi kuin iltapalana tai pienenä arkijälkiruokana. Jogurttien kautta on myös helppoa tutustua kolesterolia alentavien elintarvikkeiden valikoimaan ja liittää ne osaksi päivittäisiä ruokavalintoja, kertoo Benecolin markkinointipäällikkö Heli Töykkälä.


Suomalaisten kolesterolitasot jälleen nousussa

Kolesteroli on kehon luonnollinen aine, joka on välttämätön ja elintärkeä muun muassa solujen rakennusaineena. Kohonnut kolesterolitaso on elimistölle sen sijaan haitaksi, sillä sen tiedetään olevan sydäntautien riskitekijä. Ruokavaliomuutoksia, erityisesti rasvan laadun tarkistamista, suositellaan kaikille, joilla on tarvetta alentaa kolesteroliaan.

Viimeiset 40 vuotta suomalaisten kolesterolitasot ovat olleet laskussa (Finriski 2012). Tämä pitkään jatkunut, kansanterveydellisesti positiivinen kehitys vaikuttaa nyt kääntyneen.

– Viime vuosiin asti osasimme valita sydänterveyden kannalta fiksuja ruokia. Valitettavasti tilanne on muuttunut. Syitä jälleen kohonneille kolesteroliarvoille ovat muun muassa voin käytön yleistyminen. Tilastollisesti katsottuna jo parin prosentin nousu kolesteroliarvoissa merkitsee vuosittain jopa 200 uutta sydänkuolemaa, Töykkälä toteaa.


Tuotetiedot

Benecol Mansikkajogurtti, ainesosat:
Rasvaton maito, mansikka (8 %), sokeri, maitoproteiini, kasvistanoliesteri (kasvistanoli 0,8 %), kerma, sakeuttamisaineet (muunnettu tärkkelys, pektiini), aromi, väri (E163), sitruunamehu, makeutusaine (sukraloosi), hapate.

Benecol Persikkajogurtti, ainesosat:
Rasvaton maito, persikka (8 %), sokeri, maitoproteiini, kasvistanoliesteri (kasvistanoli 0,8 %), kerma, sakeuttamisaineet (muunnettu tärkkelys, pektiini), aromi, happamuudensäätöaine (sitruunahappo), väri (beta-karoteeni), makeutusaine (sukraloosi), hapate.

Uudet Benecol-jogurtit löytyvät kaupan jogurttihyllystä syyskuusta 2014 alkaen.
Suositushinta: 2,99 € / nelipakkaus.

TAUSTATIETOA

Kasvistanoliesteri – aito suomalainen terveysinnovaatio

Mitä ovat kasvistanoli ja kasvistanoliesteri?

Benecol-tuotteiden tehoaine on luonnosta saatava kasvistanoli,jota esiintyy muun muassa vehnässä ja rukiissa. Kasvistanolin kolesterolitasoja alentava vaikutus perustuu sen kykyyn estää ravinnosta saatavan kolesterolin imeytymistä ruoansulatuskanavasta. Kasvistanolin terveyshyödyt tulevat esille säännöllisellä, päivittäisellä käytöllä.

EU on hyväksynyt kasvistanolille virallisen, tiukasti säädellyn terveysväittämän, jota voidaan käyttää tuotteen markkinoinnissa: Lisätty kasvistanoliesteriä, joka tehokkaasti alentaa kolesterolia. Kohonnut kolesteroli on sydäntaudin riskitekijä.

Kun vapaita kasvistanoleja ja -steroleja lisätään elintarvikkeisiin, ne muodostavat suussa rakeisina tuntuvia kiteitä. Vuonna 1989 Raision tutkimus- ja kehitysjohtajapäällikkö Ingmar Wester keksi liittää kasvistanolimolekyyliin esterisidoksella kasviöljyn rasvahapon. Näin syntyi kasvistanoliesteri – suomalainen terveysinnovaatio. Kasvistanoliesteriä on helppo lisätä mihin tahansa elintarvikkeeseen vaikuttamatta tuotteen makuun tai suutuntumaan.

Benecol Suomessa jo lähes 20 vuotta

Ensimmäiset Benecol-tuotteet, levitteet, tulivat myyntiin Suomessa vuonna 1995. Nykyään Benecol-valikoimaan kuuluu levitteiden lisäksi tehojuomia ja jogurtteja. Tänä päivänä Benecol-tuotteita myydään lähes 30 maassa. Miljoonat ihmiset ympäri maailman alentavat kolesteroliaan Benecol-tuotteiden avulla päivittäin.


Lisätiedot
Markkinointipäällikkö Heli Töykkälä, Elintarvikeyksikkö, Raisio-konserni, p. 040 545 7023 tai heli.toykkala@raisio.com

www.benecol.fi
www.raisionkeittokirja.fi

Painokelpoisia kuvia toimitukselliseen käyttöön: http://raisio.mediabank.fi

___________________________________________________________________________________________

Raisio Oyj on kansainvälinen, kasvipohjaisen ravinnon erityisosaaja. Raision toiminta on jaettu kahteen yksikköön: Brändeihin ja Raisioagroon. Konsernin päämarkkina-alueet ovat Suomi, Iso-Britannia, Tšekki, Venäjä, Ukraina, Puola, Viro ja Ruotsi. Raision osakkeet noteerataan NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. Konsernin liikevaihto vuonna 2013 oli 558 miljoonaa euroa ja liiketulos 39 miljoonaa euroa. Konsernin palveluksessa työskentelee noin 1 900 henkilöä. Raision tunnetuimmat brändit ovat Benecol, Honey Monster, Elovena, Sunnuntai, Nordic, Poppets ja Benemilk.

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs