Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ruoka ja elintarvikkeet » Kirjallinen keittokirja Naisten Pankilta

Kirkon Ulkomaanapu

Kirjallinen keittokirja Naisten Pankilta

Tiedote.
Julkaistu: 10.09.2013 klo 15:38
Julkaisija: Kirkon Ulkomaanapu

Vapaaehtoisverkosto Naisten Pankin aktiivijäsenet Reetta Meriläinen ja Johanna Pentikäinen ovat julkaisseet reseptejä ja kaunokirjallisuutta yhdistävän keittokirjan. Kirja julkistettiin tänään.

Naisten Pankin keittokirjan idea syntyi Helsingin Sanomien entisen päätoimittajan Reetta Meriläisen ja tutkija-kirjailija Johanna Pentikäisen keskusteluista, joissa pohdittiin molemmille läheisiä asioita: Naisten Pankkia, kirjoja ja ruokaa.

"Ruoka valikoitui teemaksi, koska halusimme etsiä suomalaisia ja kohdemaiden naistenpankkilaisia yhdistävää, valoisaa ja voimaannuttavaa aihepiiriä", Meriläinen ja Pentikänen kertovat.

Lautasellinen iloa -kirjassa yhdistyvät Naisten Pankin kohdemaiden etniset reseptit suomalaisnaisten lempiruokiin. Reseptejä on Guatemalasta, Liberiasta, Palestiinalaisalueilta ja Kambodzasta, joten ne tarjoavat mahdollisuuden vierailla eri mantereiden ruokaperinteissä. Suurin osa näistä resepteistä on koottu Naisten Pankin tukemissa hankkeissa työskenteleviltä. Esimerkiksi palestiinalaiset reseptit on kerätty Naisten Pankin hankkeen kokkauskurssille osallistuvilta naisilta.

Suomalaisia reseptejä ovat lahjoittaneet puolestaan Naisten Pankin tukijat. Näissä resepteissä on mukana niin perinneherkkuja kuin uusia ideoita eri kausien ruoanlaittoon. 

Naisten Pankin keittokirjassa ruokaa tarkastellaan myös kaunokirjallisesti. Mielen ravinnoksi kirja tarjoaa kahdeksan valiokirjailijan tekstit. Kirjallisen lusikkansa soppaan työnsivät Irja Askola, Hannu-Pekka Björkman, Laura Honkasalo, Leena Lehtolainen, Sinikka Nopola, Aki Ollikainen, Jari Tervo ja Ilpo Tiihonen.

Lautasellinen iloa -kirja tukee Naisten Pankkia, joka edistää kehitysmaiden naisten yrittäjyyttä ja toimeentuloa.

Lisätietoja: Marja-Liisa Saraste, marja-liisa.saraste@kirjapaja.fi, (09) 6877 4568.

Kirjan kansikuva ja tekijöiden kuvat Kirjapajasta: http://www.kirjapaja.fi/tuotteet/2413-lautasellinen-iloa

Arvostelukappaleet: minna.vatja@lastenkeskus.fi

Kirkon Ulkomaanapu on Suomen suurin kehitysyhteistyöjärjestö ja toiseksi suurin katastrofiavun antaja. Se kuuluu kirkollisten avustusjärjestöjen kansainväliseen kattojärjestöön ACT-allianssiin.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs