Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ruoka ja elintarvikkeet » Kesäherkkujen takana on tuhat tarinaa

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Kesäherkkujen takana on tuhat tarinaa

Tiedote.
Julkaistu: 26.06.2014 klo 16:15
Julkaisija: Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Kesäaikaan miltei jokaisessa grillissä tirisee makkara, mutta kuka tietää, milloin makkara tuli Suomeen ja miten sen valmistus ja maku ovat vuosisatojen aikana muuttuneet? Entä millaisia merkityksiä liittyy hääkakun leikkaamiseen? Erilaiset ruokatrendit seuraavat toistaan, mutta ruokakulttuurista ei Suomessa juuri puhuta.

Ruokakulttuurin laajuus ja syvyys tulevat näkyviksi Lautasta laajemmalta -julkaisussa, joka on yli 900-sivuinen ruokakulttuurin pikkujättiläinen. Se kokoaa yksiin kansiin koko ruokakulttuurin laajan kirjon, myös kesäisten suosikkiruokiemme taustoja ja tarinoita. Teoksen on kirjoittanut MMM, FM Ulla Rauramo.

Julkaisussa paneudutaan muun muassa suomalaiseen ruokakulttuuriin, ruokatarinoihin, ruuan historiaan sekä ruuan rooliin tieteissä ja taiteissa. Näkökulma laajentuu ruuan luomaan yhteisöllisyyteen ja siihen, mitä kätkeytyy ruokavalintojen taakse.

– Me emme syö vain konkreettista ruokaa, me syömme myös tarinoita. Mummon lihapullat ja kesäiset mansikkamaidot kantavat makumuistoja, jotka ovat yhtä aikaa sekä yhteisiä että yksityisiä. Omilla ruokavalinnoillamme me jatkamme ja muutamme näitä perinteitä, Rauramo toteaa.

Julkaisusta on mahdollista saada sähköpostitse arvostelukappale (ar.nevalainen@haaga-helia.fi).

Lisätietoja:

Ari Nevalainen, viestintäpäällikkö, HAAGA-HELIA, puh 040 488 7008, ari.nevalainen@haaga-helia.fi
Ulla Rauramo, puh 050 344 3484, ulla.rauramo@gmail.com


 

 


HAAGA-HELIA on yksityinen, Suomen johtava matkailualan ammattikorkeakoulu, joka kouluttaa myös liike-elämän ja palveluelinkeinojen asiantuntijoita sekä tutkii ja kehittää näihin aloihin liittyvää osaamista ja toimintaa. Koulutusalamme ovat liiketalous, tietotekniikka, hotelli-, ravintola- ja matkailuala, johdon assistenttityö, toimittajakoulutus, liikunta-ala sekä ammatillinen opettajankoulutus. HAAGA-HELIAn 10 500 opiskelijaa luovat työelämäverkostoja jo opiskeluaikanaan. Opiskelijoita tukee liki 660 työntekijän korkeatasoinen kansallinen ja kansainvälinen osaaminen.

 

 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs