Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ruoka ja elintarvikkeet » Kalsiumia sisältävä luomu Mantelijuoma

Itu Biodyn Oy

Kalsiumia sisältävä luomu Mantelijuoma

Tiedote.
Julkaistu: 13.01.2015 klo 09:07
Julkaisija: Itu Biodyn Oy

Kalsiumia luonnollisessa muodossa EcoMil luomu Mantelijuomassa

Espanjassa mantelijuomaa on perinteisesti tehty valmistamalla liotetuista manteleista ensin tahnaa ja lisäämällä siihen sopivasti vettä. Vuonna 1993 Nurtiops – nimisen yrityksen perustajat aloittivat tuotekehityksen saadakseen tarjolle laadukkaan, helpommin nautittavan mantelijuoman. Luomu mantelimaitojen sarja on nyt täydentynyt kalsiumia sisältävällä Mantelijuomalla.

Ruokajuomaksi, aamiaismuroihin, pirtelöihin, ruuanlaittoon ja leivontaan sopiva  makeuttamaton EcoMil mantelijuoma on maistuva vaihtoehto maidon korvaamiseen ja vegaaniseen ruokavalioon. Laktoositon, kolesteroliton ja soijaton tuote sopii myös monille erikoisruokavaliota noudattaville.

EcoMil Kalsium mantelijuoman kalsiumin määrä vastaa lehmänmaidon pitoisuutta. Kalsiumin lähteenä on levä nimeltä Lithothamnium calcareum. Se kerätään laajalta valvotulta luonnonsuojelualueelta Atlantin valtamerestä. Raaka-aine vastaa näin luomutuotantoehtoihin ollen luonnollisessa muodossa, luonnosta löytyvä raaka-aine. Tämä mahdollistaa valvotun luomutuotteen valmistamisen. Luomutuotteen tekninen rikastaminen vitamiineilla tai hivenaineilla on sallittu vain lastenruuissa.

EcoMil Kalsium mantelijuoma on makeuttamaton. Manteleiden ja levän lisäksi valmistusaineina ovat vesi ja tapiokatärkkelys, jolla juoma saadaan sopivan paksuiseksi. Rasvaa 100 g juomaa on 2,7 g, proteiinia 1 g ja hiilihydraatteja 1,9. Kalsiumia on 120 mg/100 g juomaa.

Laatu ja luomu yrityksen toiminnan kulmakivinä

Tuotekehityksen lähtökohtana on aina ollut laadun tavoite. ”Haluamme tehdä tuotteita, joita haluamme tarjota myös omille lapsillemme. Heillehän haluamme tarjota vain parasta” esittelee yrityksen toiminnan lähtöajatusta vientipäällikkö Enrique Fernández-Delgado Juárez.

Nurtiops aloitti viisitoista vuotta sitten yhteistyön Coato –tuottajaosuuskunnan kanssa. Heillä on laadukkaimmat Marcona –lajikkeen luomumantelit.  Näissä manteleissa on rikas, hedelmäinen maku.  Mantelipellot sijaitsevat vain 30 kilometrin päässä Nutriopsin jalostuslaitoksesta.

Nutriops käyttää vain luomuraaka-aineita, sillä yritys on vakuuttunut luomun tuomasta hyödystä ihmiselle ja ympäristölle. Huolehtimalla hyvistä kasvuolosuhteista luomumanteli kasvaa laadukkaaksi, jos pölytys onnistuu. Tuholaisia torjutaan luomutiloilla suosimalla leppäkerttuja, jotka ovat tehokkaita tuholaistorjujia.

Mantelipuumetsissä puiden juurilla kasvaa erilaisia nurmikasveja.  Maisemallisen hyödyn lisäksi ne sitovat maata, joka tuulen aiheuttaman eroosion vaikutuksesta muuten lähtisi pölynä ilmaan. Kuuman ja kuivan sekä ajoittain tuulisen kesän aikana eroosio on todellinen uhka.

Mantelipuiden kanssa riveissä vuorottelevat usein myös persikkapuut. Näin mehiläisillä on pölytettävää pidemmän aikaa keväällä. Lisäksi sadonkorjuu tapahtuu eri aikaan, näin tilan työt voi jaksottaa. Useampi satokasvi turvaa myös tuottajan toimeentuloa. Vaihtelevalle sään satovaikutuksille tuottaja ei voi mitään. 

Mantelipuu

Kalkkipitoisessa maassa mantelipuu kasvaa noin 10-12 metriä korkeaksi. Sen lehvästön leveys voi olla vastaava, joten mantelipelloilla puut näyttävät olevan harvassa. Puu kasvaa ja tuottaa noin 100 vuotta. Eteläeurooppalaisilla onkin sanonta: Istuta oliivipuu lapsillesi, mantelipuu lapsenlapsillesi.

Espanjassa talven jälkeen mantelipuu on ensimmäinen kukkiva puu. Mantelipuun oksiin tulee niin paljon kukkia, että maiseman täyttää valkoisten, hivenen vaaleanpunaiseen vivahtavien kukkien meri. Kukinnan loppuvaiheessa alkaa oksiin ilmestyä vihreitä lehtiä. Pölytetyistä kukista kehittyy luumarjoja, joiden sisällä ihmisen käyttämä manteli on.

Sadonkorjuu tapahtuu vasta sitten kuin mantelia suojaava kuori on kuivunut ja haljennut. Ravistamalla puuta kevyesti tippuvat kypsät mantelit puun alla olevaan verkkoon. Lehdet ja leppäkertut menevät verkosta läpi. Ennen käsittelyä mantelit kuivuvat vielä päivän tai pari auringossa. EcoMil tuotteisiin käytettävien mantelien sadonkorjuu tapahtuu syys-lokakuun aikana.

Puihin jäävät mantelit ovat ravintoa talven aikana oraville ja muille eläimille. Ennen ruuan yltäkylläisyyden aikaa myöhemmin kuivuneet mantelit olivat myös ihmisille tärkeä ravintolisä talvella ja aikaisin keväällä ennen uuden kasvukauden alkua.

Pakkaus: 1 litran tetrapak
Saatavilla luomuun erikoistuneista myymälöistä ja verkkokaupoista. Esimerkiksi Ekomarket Ruohonjuuri.

Maahantuoja: Itu Biodyn Oy

Valmistaja: Nutirops

Elintarvikeviranomaisen edellyttämä huomautus: Kasviperäisillä juomilla ei voi korvata äidinmaitoa tai äidinmaidonkorviketta.

Liitetiedostot

Itu Biodyn Oy on v. 1979 perustettu biodynaamisten tuotteiden erikoisliike. Itu Oy on kokonaisvaltainen, palveleva luomutukku Helsingissä. Valikoimiin kuuluu kotimaisia ja ulkomaisia tuotteita sekä eksoottisia herkkuja. Elintarvikkeiden lisäksi tarjolla on Speickin ja Dr.Hauschkan luonnonkosmetiikkaa sekä ympäristöystävällinen Sonett pesu- ja puhdistusainesarja. 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs