Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ruoka ja elintarvikkeet » K-citymarket Tammistossa ja S-market Wiklund Herkussa parhaimmat HeVit

Pro Luomu ry

K-citymarket Tammistossa ja S-market Wiklund Herkussa parhaimmat HeVit

Tiedote.
Julkaistu: 21.01.2016 klo 11:07
Julkaisija: Pro Luomu ry

Vantaalla sijaitseva K-citymarket Tammisto valittiin Suomen Parhaimmaksi HeVi-kaupaksi 2016 hypermarketien sarjassa. Se valittiin myös parhaimmaksi luomuvihannesten ja -hedelmien kaupaksi. Market-sarjassa parhaimmaksi arvioitiin turkulaisen S-market Wiklund Herkun hedelmä- ja vihannesosasto.

Ammattilehti Puutarha-Sanomat järjesti toisen kerran kilpailun Suomen parhaasta hedelmä- ja vihanneskaupasta. Kilpailun finaalissa kisasi kuusi kauppaa, joista yleisö pääsi videoiden perusteella äänestämään parasta. Kilpailu oli tasainen, ja asiantuntijaraati nosti K-citymarket Tammiston ja S-market Wiklund Herkun voittajiksi.

Pro Luomun asiantuntijaraati valitsi HeVi-kilpailun finalisteista parhaiten luomuvihanneksia ja -hedelmiä tarjoavan kaupan. K-citymarket Tammisto sai tuplavoiton, kun luomupalkintokin meni sille.

Osaava henkilökunta varmistaa laadun

Hedelmä- ja vihannesosastoa pidetään ruokakaupan tärkeimpänä, sillä asiakkaat valitsevat usein ostospaikkansa hedelmien, vihannesten, marjojen ja perunan laadun, tuoreuden ja hyvän esillepanon perusteella.

– Houkuttelevat HeVi-osastot lisäävät kasvisten kulutusta. Kasvisten tuotantoketju viljelijästä kaupan henkilökuntaan saakka tekee siten kansanterveydellisesti tärkeää työtä, painottaa päätoimittaja Jouko Tikkanen.

Kaikissa finaaliin valituissa kaupoissa työskentelee ammattitaitoinen henkilökunta, joka on tehnyt pitkäjänteistä työtä kasvisten laadun eteen. K-citymarket Tammiston HeVistä vastaa Heidi Kiiskinen ja luomutuotteista Anne Osenius. S-market Wiklund Herkun HeVi-vastaava on Harriet Koskenmäki.

Hevi on myydyin luomutuoteryhmä

Pro Luomun toiminnanjohtaja Marja-Riitta Kottila toteaa, että parhaan LuomuHeVi-kaupan valinnalla halutaan kiinnittää huomiota siihen, että laadunvalvonta on tärkeää myös luomuhyllyssä.

– Hedelmät ja vihannekset ovat jo Suomen myydyin luomutuoteryhmä, ja niiden kulutuksen arvioidaan kasvavan voimakkaasti myös jatkossa. Kauppojen kannattaa ehdottomasti tarttua tähän ja tarjota kuluttajille sitä mitä he haluavat: maukkaita ja laadukkaita luomutuotteita, jotka on laitettu houkuttelevasti esille, hän muistuttaa.

Kuvat:
kuva1_Wiklund.jpg: S-Market Wiklund Herkku voitti market-sarjan. Vasemmalla myymäläpäällikkö Hanna Lempiäinen ja oikealla hevi-vastaava Harriet Koskenmäki. Keskellä voittajia onnittelee SOK:n tuoretuotteiden valikoimajohtaja Antti Oksa.

Kuva2_Harriet_Koskenmaki.jpg: S-Market Wiklund Herkun hevi-osastosta vastaa Harriet Koskenmäki.

Kuva3_Tammisto.jpg: K-citymarket Tammiston luomuvihanneksista ja -hedelmistä vastaava Anne Osenius ja hevi-tiimin vetäjä Heidi Kiiskinen.

Kuva4_Kiiskinen.jpg: K-citymarket Tammiston hevi-tiimiä vetää Heidi Kiiskinen.

Lisätietoja:
Päätoimittaja Jouko Tikkanen, Puutarha-Sanomat, puh. 0400 462 443, jouko.tikkanen(at)puutarha-sanomat.net
Toiminnanjohtaja Marja-Riitta Kottila, Pro Luomu ry, puh. 040 581 9252, marja-riitta.kottila(at)proluomu.fi
Kauppias Pekka Lintumäki, K-citymarket Tammisto, puh. 050 563 6193
Myymäläpäällikkö Hanna Lempiäinen, S-market Wiklund Herkku, puh. 010 764 4420

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs