Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ruoka ja elintarvikkeet » Jyväskylän amk tiedottaa: Keskisuomalaiset lähiruokaherkut esillä Helsingin Rautatientorilla 23. - 25.8.2012

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Jyväskylän amk tiedottaa: Keskisuomalaiset lähiruokaherkut esillä Helsingin Rautatientorilla 23. - 25.8.2012

Tiedote.
Julkaistu: 06.08.2012 klo 14:20
Julkaisija: Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Jyväskylän ammattikorkeakoulu
Tiedote 6.8.2012

Keskisuomalaiset lähiruokaherkut esillä Herkkujen Suomi -tapahtumassa Helsingin Rautatientorilla 23. - 25.8.2012

Toista kertaa Helsingin Rautatientorilla järjestettävä Herkkujen Suomi -tapahtuma kokoaa yhteen 140 lähi- ja luomuruoan valmistajaa 18:sta eri maakunnasta. Tapahtuman tarkoituksena on edistää suomalaisen lähi- ja luomuruoan näkyvyyttä ja tunnettuutta valtakunnallisesti ja edesauttaa valmistajia luomaan suoria kontakteja sekä kuluttaja-asiakkaiden että kaupan kanssa. Viime vuonna tapahtumassa vieraili kahden päivän aikana 58 000 ihmistä.                                                        

Keskisuomalaiset elintarvikealan mikroyritykset ovat tänäkin vuonna vahvasti esillä Herkkujen Suomi -tapahtumassa tuomassa keskisuomalaisia makuja valtakunnalliselle foorumille. Keski-Suomen osastolla lähi- ja luomuruoan valmistajia edustavat Hirvelän Talkkuna, Sate Herkkutuote, Keuruun Perinneleipuri, Ahontuvan Tarhat, Markkulan Marjatila, Komppa-Seppälän tila, Vehkomäen Lammastila, Glutenika Oy sekä Pappilan pidot. Yleisöllä on mahdollisuus maistella ja ostaa mukaan keskisuomalaisia ruokatuotteita. Osallistuville yrityksille tarjoutuu mahdollisuus neuvotella kaupan edustajien kanssa valtakunnallisista toimittajasopimuksista tapahtuman aikana järjestettävässä ammattiostajien ja valmistajien kohtaamisfoorumissa.

Päivien aikana on tarjolla runsaasti myös muuta ohjelmaa. Taiteiden yönä 23.8. alueen ohjelmalavalla esitetään savolaistaiteilija Liisa Ruuskasen ruokateatteriperformanssi. Syystober-teltassa valitaan samana iltana Suomen paras olut. Päivittäin ohjelmalavalla annetaan yleisölle myös grillaus-, leivänteko- ja ruoanlaittovinkkejä.

Keskisuomalaisten elintarvikevalmistajien osallistumista tukee Jyväskylän ammattikorkeakoulun Ruokaketjuilla kasvuun -koulutushanke. Hankkeen rahoittaa Keski-Suomen ELY-keskus Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta. Tapahtuman pääjärjestäjä on MTK.

Lisätietoja:
Ruokaketjuilla Kasvuun -hankkeen asiantuntija Sari Mäkinen-Hankamäki, 040 551 4503, sari.makinen-hankamaki@jamk.fi
Ruokaketjuilla Kasvuun -hankkeen projektipäällikkö Tommi Häyrynen, 040 755 8226, tommi.hayrynen@jamk.fi

 

 

Katri Kunelius
Tiedottaja
+358 40 730 3768
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
viestinta@jamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs