Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ruoka ja elintarvikkeet » IKEA juhlistaa lihapulliensa 20-vuotista historiaa Suomessa

 IKEA Oy

IKEA juhlistaa lihapulliensa 20-vuotista historiaa Suomessa

Tiedote.
Julkaistu: 20.08.2016 klo 08:00
Julkaisija: IKEA Oy

IKEA Suomi haluaa kiittää FAMILY-kanta-asiakkaitaan ja tarjoilee lihapullia pop-up-ravintoloissa Helsingin, Turun, Tampereen, Jyväskylän ja Kuopion keskustoissa 23.8.2016.

Syykuussa 1996 suomalaiset pääsivät ensimmäistä kertaa maistamaan maailmankuuluja IKEA-lihapullia Suomen ensimmäisessä IKEA-tavaratalossa Espoon Lommilassa. Siitä lähtien ne ovat olleet suomalaisten suuressa suosiossa.

Juhlavuoden kunniaksi IKEA Suomi haluaa kiittää uskollisia FAMILY-kanta-asiakasohjelman jäseniä järjestämällä lihapullapäivän kaupunkien toreilla 23.8. klo 12–18.00. Helsingin, Jyväskylän, Turun, Tampereen ja Kuopion keskustojen toreilla tarjoillaan IKEA-lihapulla- ja kasvispulla-annoksia FAMILY-jäsenille pop-up-ravintoloissa. Jos jäsenyyttä ei vielä ole, voi IKEA FAMILY -ohjelmaan liittyä helposti paikan päällä.

IKEA-lihapullia myydään Suomessa vuosittain 35 miljoonaa

IKEA-lihapullat ovat IKEA-konsernin ruokavalikoiman ikonisin tuote, ja niitä myydään sekä valmiina annoksina tavaratalojen ravintoloissa että pakasteena kotimyyntipakkauksissa. Vuosi sitten tästä suosikkiherkusta lanseerattiin sekä kana- että kasvisversiot.

– Lihapullat ovat osa suomalaista ruokaperinnettä, ja siksi ne maistuvatkin suomalaisille erityisen hyvin. Myymme lihapullia vuosittain noin 35 miljoonaa kappaletta, mikä tekee noin 7 lihapullaa yhtä suomalaista kohti, kertoo IKEA Foodin tuoteryhmäpäällikkö Jarmo Salonen.

Lihapullat tekevät hyvää

IKEA-konserni on jo vuosia tehnyt yhteistyötä Pelastakaa Lapset -järjestön kanssa muun muassa koulunkäyntimahdollisuuksien parantamiseksi kehitysmaissa. Lihapullapäivänä IKEA FAMILY -jäsenet voivat halutessaan lahjoittaa annoksesta vapaaehtoisen summan Pelastakaa Lapset -järjestölle.

– Suomessa lämmin kouluateria on itsestäänselvyys ja mahdollistaa sen, että kaikki koululaiset saavat ravitsevan aterian sekä energiaa oppimiseen varallisuudesta huolimatta. IKEA-lihapullapäivän aikana FAMILY-jäsenet voivat halutessaan auttaa huonompiosaisia lapsia muualla maailmassa tekemällä vapaaehtoisen lahjoituksen, joka ohjataan Lasten Hätäapurahastoon, toteaa Pelastakaa Lapset -järjestön varainhankinnan päällikkö Sari Meller.

IKEA-lihapullapäivän tapahtumatiedot

Tiistaina 23.8. kello 12.00–18.00 IKEA-pop-up-ravintola Helsingissä Narinkkatorilla, Turussa Vähätorilla, Tampereella Keskustorilla, Kuopiossa Kauppatorilla ja Jyväskylässä Asema-aukiolla.

Tarjolla on IKEA-lihapulla- ja kasvispulla-aterioita IKEA FAMILY -jäsenille sekä mahdollisuus liittyä FAMILY-jäseneksi. Lisäksi mahdollisuus tehdä vapaaehtoinen lahjoitus Pelastakaa Lapset -järjestölle. Lahjoituksen voi tehdä myös tekstiviestitse lähettämällä viestin ”LAPSELLE” numeroon 16499 (viestin hinta 10 €).

Keräyslupa: POL-2015-7368, voimassa 1.1.2016–31.12.2017 koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta.

Lisätietoja:

Heidi Azinur, tuoteviestintäpäällikkö, IKEA Suomi, heidi.azinur@ikea.com, puh. 050 3033 888, pr.finland@ikea.com

www.IKEA.fi

IKEA Suomi on Facebookin lisäksi myös Instagramissa ja Twitterissä (@IKEASuomi). Osallistu ja seuraa IKEA-lihapullapäivää hashtagillä #IKEAlihapullapäivä.

IKEA-visio on luoda parempi arki monille ihmisille. Visionsa ja liikeideansa mukaisesti IKEA tarjoaa laajan valikoiman hyvin suunniteltuja, nerokkaita kodinsisustustuotteita niin edulliseen hintaan, että mahdollisimman monella on varaa niihin. IKEA-konsernilla on tällä hetkellä 328 tavarataloa 28 maassa. IKEA perustettiin Ruotsissa vuonna 1943. Suomessa on viisi IKEA-tavarataloa: Espoossa, Vantaalla, Raisiossa, Tampereella ja Kuopiossa, sekä IKEA-lähipiste Jyväskylässä. www.IKEA.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs