Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ruoka ja elintarvikkeet » IKEA ja Valio luomumaitoyhteistyöhön

IKEA Oy

IKEA ja Valio luomumaitoyhteistyöhön

Tiedote.
Julkaistu: 03.03.2016 klo 12:00
Julkaisija: IKEA Oy

Luomumaito tulossa ensi kertaa saataville suurpakkauksissa

IKEA Oy ja Valio ovat solmineet tilaussopimuksen, jonka mukaan IKEA alkaa tilata Valiolta luomumaitoa 10 litran suurpakkauksissa. Mittavan tilaussopimuksen ansiosta Valio voi jatkossa toimittaa luomumaitoa suurpakkauksissa myös julkisen sektorin keittiöille, esimerkiksi kouluihin ja päiväkoteihin.

Toimintavuonna 2015* Suomen IKEA-ravintoloissa, -bistroissa ja -herkkutoreilla asioi yli 3,7 miljoonaa asiakasta. Maitoa tarjoiltiin yhteensä noin 185 000 litraa eli lähes miljoona lasillista. Jatkossa kaikki Suomen IKEA-ravintoloissa juotavaksi tarjolla oleva maito on luomua. Päätös on osa IKEA Suomen kestävän kehityksen strategiaa ja paikallista vastuullisuustyötä.

– Kansainvälisesti vertailtuna Suomessa juodaan poikkeuksellisen paljon maitoa. Haluamme tarjota asiakkaillemme jatkuvasti enemmän vastuullisesti tuotettuja ruokia ja juomia, ja sen vuoksi panostamme Suomessa luomumaitoon, kertoo IKEA Suomen ravintolatoimen johtaja Minna Tuohimäki.

IKEA Suomen ja Valion sopimus mahdollistaa jatkossa kaikille suurkeittiöille sekä julkisille ruokapalveluille luomumaidon tilaamisen suurpakkauksissa. Aiemmin luomumaitoa ei ole ollut saatavilla ammattikeittiöiden tarvetta vastaavissa suurissa novopakkauksissa. Valio myy vuodessa yhteensä 10 miljoonaa litraa luomumaitoa ja lisäksi Valioryhmän maitotilayrittäjät tuottavat 82 % Suomen luomumaidosta. Julkiselle puolelle luomumaitoa tilataan tällä hetkellä Valiolta alle 100 000 litraa vuodessa.

– Julkisella puolella luomumaidon tilaukset voivat kasvaa jopa kolminkertaiseksi, kun luomumaito tulee saataville novopakkauksessa. Myös esimerkiksi henkilöstöravintolapuolelle avautuu nyt suuri potentiaali, arvioi Valion kenttämyyntipäällikkö Jani Lamminperä.

Suomessa luomumaito on myydyin yksittäinen luomutuote. Sen osuus luomutuotteiden kokonaismarkkinoista on noin 15 %. Luomumaidon litramääräinen myynti lisääntyi vuonna 2015.

– Kansallisena tavoitteena on, että luomun osuus olisi koulujen ja päiväkotien ruokatarjonnasta 20 % vuonna 2020. Nyt saataville tulevat suurpakkaukset ja todennäköisesti pian tuleva uusi asetus luomumaidon D-vitaminoinnista** tulevat poistamaan merkittävästi esteitä luomumaidon käytölle julkisella puolella, esimerkiksi kouluissa, sanoo Pro Luomu ry:n toiminnanjohtaja Marja-Riitta Kottila.

Lisätietoja:
IKEA Suomi, viestintä, pr.finland@ikea.com, puh. 040 451 7856
Annika Stubbe, viestinnän asiantuntija

www.IKEA.fi

Facebook: IKEA Suomi
Instagram ja Twitter: @IKEASuomi

IKEA Suomen ja IKEA-konsernin toimintavuosi 2015 ajoittui aikavälille 1.9.2014 – 31.8.2015.

** Luomumaitoa ei ole saanut D-vitaminoida EU:n luomuasetusten vuoksi. Rasvattoman luomumaidon osalta este on poistumassa. Maa- ja metsätalousministeriön asetusehdotus tekisi rasvattoman ja homogenoidun maidon D-vitaminoinnista pakollista. Toteutuessaan asetus mahdollistaa myös vastaavan luomumaidon D-vitaminoinnin. 

Liitetiedostot

IKEA
IKEA-visio on luoda parempi arki mahdollisimman monille ihmisille. Visiomme ja liikeideamme mukaisesti tarjoamme kauniisti muotoiltuja, toiminnallisia, edullisia ja laadukkaita kodinsisustustuotteita, jotka on valmistettu kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. IKEA-konsernilla on 328 tavarataloa 28 maassa. IKEA perustettiin Ruotsissa vuonna 1943. Suomessa on viisi IKEA-tavarataloa: Espoossa, Vantaalla, Raisiossa, Tampereella ja Kuopiossa sekä lisäksi IKEA-lähipiste Jyväskylässä. www.IKEA.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs