Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ruoka ja elintarvikkeet » Huolehdi vatsan hyvinvoinnista – lomallakin

Huolehdi vatsan hyvinvoinnista – lomallakin

Tiedote.
Julkaistu: 07.06.2016 klo 11:00
Julkaisija: Midsona Oy

Hyvinvoivasta vatsasta elinvoimaa

Jos vatsa ei voi hyvin, niin monesti muutkaan asiat eivät ota sujuakseen. Ruoansulatukselliset ongelmat, kuten närästys, happovaivat, vatsan polttelu sekä turpoaminen, ilmavaivat, ummetus tai ripuli, voivat pilata päivän. Oireiden taustalla on useimmiten toiminnallinen ja vaaraton vatsavaiva.  Erityisesti loma on otollista aikaa vatsavaivoille, sillä vatsan on vaikea pysyä mukana arjen ympyröiden vaihtuessa vapaalle. Kotimaisen Elivon tuotteet vatsan hyvinvointiin ovat saatavissa hyvin varustetuista apteekeista.

Lomalla arkisten rutiinien puuttuminen johtaa usein epäsäännölliseen ruokailurytmiin kotona, mökillä ja matkalla. Grillikautena annoskoot saattavat kasvaa huomaamatta, ja samalla rasvaa voi tulla nautittua runsaasti. Lisäksi kesäkuumalla olisi tärkeä muistaa nauttia riittävästi vettä ja alkoholia vain kohtuudella. Ulkomaanmatkoilla uudet makuelämykset voivat olla yllätyksellisiä myös vatsalle.

Viisi vinkkiä lomavatsan hyvinvointiin:

  1. Pidä kiinni ateriarytmistä ja suunnittele ateriat etukäteen
  2. Älä unohda kesälläkään lautasmallia ja pidä ateriakoot kohtuullisina
  3. Grillaa hyvällä omallatunnolla suosien kalaa, kanaa tai vähärasvaista lihaa sekä kasviksia
  4. Syö monipuolisesti: muun muassa kuidut auttavat vatsan normaalia toimintaa
  5. Juo vettä riittävästi

 

Elivo Entsyymivalmiste entsyymipuutoksesta johtuvien oireiden ehkäisyyn

Mikäli ruoansulatusentsyymejä ei ole riittävästi, ruoka ei sula ja se jää kuormittamaan ruoansulatuselimistöä. Vatsavaivat, väsymys ruokailun jälkeen, vatsan turvotus, ruokahaluttomuus ja erilaiset kivut ja kouristukset maha-suolialueella voivat olla merkkejä entsyymipuutoksen oireista. Ruoansulatuskanavan oireiden ohella puutteellisesti hajonneiden ravintoaineiden proteiinit saattavat aiheuttaa ylipainon kertymistä ja verensokerin heilahteluja. On arvioitu, että suurelta osin epämääräiset vatsavaivat johtuvat huonosti sulavasta ruoasta ja niistä verenkiertoon imeytyneistä hajoamattomista aineista. Elivo Entsyymivalmisteessa on kahdeksan eri entsyymiä. Entsyymit ovat mikrobi- tai viljaperäisiä ja kapselin kuori on kasviperäinen, joten kapselit eivät sisällä mitään eläinperäisiä ainesosia.

Elivo Entsyymivalmiste, 20 kapselia, hinta noin 9 euroa ja 50 kapselia, hinta noin 19 euroa 

Elivo Ruoansulattaja Plus tuo tasapainon vatsalle

Elivo Ruoansulattaja Plus on ainutlaatuinen yhdistelmävalmiste, joka sisältää kymmenen eri ruoansulatusentsyymiä sekä antasidina toimivaa kalsiumkarbonaattia. Mikäli ruoansulatusentsyymejä ei ole kehossa riittävästi, ruoka ei sula ja se jää kuormittamaan suolistoa sekä koko elimistöä. Entsyymituotantoon vaikuttavat muun muassa ikääntyminen, ruokavalio ja sairaudet. Aikuisväestöstä jopa kolmannes kärsii närästyksestä ja liikahappoisuudesta. Vatsan sisällön nouseminen ruokatorveen aiheuttaa happamia röyhtäisyjä ja närästystä paineen kasvaessa mahalaukussa. Närästystä voi esiintyä, kun on syönyt tai juonut liikaa, raskaita tavaroita nostaessa sekä ylipainoisilla. Mahalaukun ja ruokatorven ärsytystila tuntuu usein poltteena rintalastan takana. Fruktoosilla makeutetut ja vadelmanmakuiset Elivo Ruoansulattaja Plus -purutabletit ovat gluteenittomia ja vähälaktoosisia, eivätkä ne sisällä eläinperäisiä ainesosia.

Elivo Ruoansulattaja Plus -monientsyymi-kalsiumkarbonaattitabletti, 32 tablettia, hinta noin 10 euroa

Elivo Maitohappobakteeri vatsan hyvinvointiin

Viimeisten vuosikymmenien muutokset niin elämäntyylissä kuin ruokailutottumuksissa ovat vähentäneet ruoasta saatavien maitohappobakteerien määrää. Elivo Maitohappobakteeri-valmiste sisältää lactobacillus acidophilus LA-5- ja bifidobacterium BB-12 -maitohappobakteerikantoja. Yksi kapseli sisältää jopa 4 miljardia probioottia. Kapselin kuori hajoaa mahalaukussa, jolloin kapselin sisältämät polysakkaridit muodostavat maitohappobakteereja suojaavan hyytelön, joka hajoaa vasta ohutsuolessa. Tuote on laktoositon, hiivaton, gluteeniton ja makeuttamaton.

Elivo Maitohappobakteeri, 50 kapselia, hinta noin 18 euroa 

Elivo Laktoosinpilkkoja mahdollistaa kesän herkutteluhetket

Elivo Laktoosinpilkkoja sisältää laktaasia, joka pilkkoo maitosokeria eli laktoosia glukoosiksi ja galaktoosiksi. Laktaasientsyymin niukkuus aiheuttaa laktoosin kulkeutumisen paksusuoleen, jonka bakteerit alkavat käyttää sitä ravinnokseen. Tästä seurauksena voi olla ilmavaivoja ja turvotusta. Laktoosinpilkkoja-kapseli sisältää 4500 FCC-yksikköä laktaasia. Yksilöllisestä elimistön toiminnasta, pH-tasosta ja laktoosin sietokyvystä  riippuen yksi kapseli voi pilkkoa jopa 56 grammaa laktoosia. Yhdessä kahden desilitran maitolasillisessa on noin 10 grammaa laktoosia. Kapseli nautitaan laktoosia sisältävän aterian yhteydessä.

Elivo Laktoosinpilkkoja, 20 kapselia, hinta noin 7 euroa ja 50 kapselia, hinta noin 15 euroa

Liitetiedostot

Lisätiedot:

Midsona Oy, www.midsona.fi

Kaisa Mikkola, tuotepäällikkö
Kaisa.mikkola@midsona.fi, 040 150 3986 

Kuluttajatiedustelut:


Midsona Oy, 020 743 4755 

Viestintä ja tuotenäytteet:


Rianno Communications Oy
Karri Harju, viestintäkonsultti
karri.harju@rianno.fi, 044 201 1077

Elivo on kotimainen apteekeissa myytävä hyvinvointituoteperhe, joka on kehitetty eri alojen asiantuntijoiden kanssa huomioiden suomalaisten kuluttajien tarpeet. Elivo on Midsona Finland Oy:n tuotemerkki. Midsona Finland Oy kuuluu Midsona AB terveyskonserniin, joka on yksi Pohjoismaiden johtavista itsehoitoon keskittyvistä yrityksistä. Konsernin toiminta perustuu pitkään kokemukseen ja ammattitaitoon toimialalla sekä sen edustamiin hyvin tutkittuihin ja luotettaviin tuotteisiin. www.midsona.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs