Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ruoka ja elintarvikkeet » Herneproteiinirouheella vaihtelua kasvisruokaan

VegeSun

Herneproteiinirouheella vaihtelua kasvisruokaan

Tiedote.
Julkaistu: 12.01.2015 klo 09:00
Julkaisija: VegeSun

VegeSun Herneproteiinirouhe tuo vaihtelua kasvisproteiineja käyttävien ruokavalioon. Tuote sopii soijarouheen tapaan niin ruoanlaittoon, leivontaan kuin sellaisenaan proteiiniksi kaikenlaisiin ruokavalioihin.

VegeSun Herneproteiinirouhe on seka-, kasvis-, vegaani-, ja keliakiaruokavalioihin sopiva kasvisproteiinirouhe, joka valmistetaan poistamalla vesierotusmenetelmällä tärkkelystä hernejauhosta. Ympäristöystävällisellä valmistustavalla saadaan aikaan 60% proteiinia sisältävä rouhe. Rouhe on käyttövalmista jo sellaisenaan, ja sitä voi käyttää monipuolisesti ruoanlaitossa. 

Herneproteiinirouhetta käytetään soijarouheen tapaan. Rouheessa maistuu raaka-aine, ja sen koostumus poikkeaa soijasta, joten herne täydentää hyvin VegeSunin soijaproteiinituotesarjaa. Rouhe sopii myös soija-allergikoille, joten soijaa välttelevät kasvissyöjät ja vegaanit saavat uuden lisän ruokavalioonsa.

- Kasvisruokavalioiden, vegaaniuden ja kasvispainotteisesti syömisen yleistyminen kasvattaa jatkuvasti erilaisten kasviperäisten proteiinien kysyntää. Samalla pinnalla on edelleen proteiinin merkitystä korostava syöminen, eikä enää ole tavatonta, että aktiiviset urheilijat tai fitness-harrastajat ovat kasvissyöjiä tai jopa vegaaneita. Niinpä olemme iloisia voidessamme tuoda uudenlaisen kasvisproteiinituotteen täydentämään tarjontaa, kertoo Maarit Tupitsa Vitaseege Oy:stä.

Leivontaan ja ruoanlaittoon

Herneproteiinirouheen voi ripotella sellaisenaan proteiinilisäksi esimerkiksi mysliin tai puuron päälle. Viiden minuutin keittämisellä siitä saa pehmeän, monipuolisen raaka-aineen monenlaiseen kokkailuun. Herneproteiinirouheen käyttömahdollisuudet esimerkiksi leivonnassa ovat hyvin monipuoliset rouheen miellyttävän maun ja koostumuksen ansiosta.

Kokeile hernerouhetta

  • Proteiinin lähteeksi ja jauhelihan korvikkeeksi arkiruokaan, esimerkiksi kastikkeisiin ja laatikkoruokiin.
  • Rakenteeksi ja mauksi kasvispihveihin, -pyöryköihin ja murekkeisiin
  • Proteiinilisäksi vegaaniseen ja vähähiilihydraattiseen leivontaan
  • Puuroihin, lettuihin ja paistoksiin

Rouhe maistuu mehevästi ja sen makua voi vielä korostaa suolaisessa ruoanlaitossa esimerkiksi keittämällä rouheen kasvisliemessä. Hernerouhe on valmistettu geenimuuntelemattomasta raaka-aineesta, kuten muutkin VegeSunin tuotteet.

Tuotetietoja
VegeSun Herneproteiinirouhe 150 g sisältää 60% proteiinia ja se on valmistettu GMO-vapaasta ranskalaisesta herneestä. Herneproteiinirouhe (3-3,50€) on saatavilla K-kaupoista kautta maan.

Lisätiedot
Maarit Tupitsa, Brand Manager, Vitaseege Oy Ab
040 559 5936, maarit.tupitsa@vitaseege.fi
www.vegesun.com


Kuvat tiedotteen kuvalinkeistä tai mari.cadaut@viestintamakua.fi, 040 5878 053 

Taustaa
Ideologiana lihankulutuksen vähentäminen

Ruokakulttuuri on moninaistunut ja syöminen muuttuu kovaa vauhtia. Ympäristön kannalta tärkein suuntaus on lihansyönnin vähentäminen. Samalla myös ravitsemusasiantuntijat suosittelevat lisäämään ruokavalioon kasviksia ja vähentämään lihankulutusta. Kasvissyönnin - osa- tai kokoaikaisen - nousu tarkoittaa uudenlaista tarvetta kasvipohjaisille paljon proteiinia sisältäville tuotteille, ja myös uudenlaisten ruoanlaittotapojen opettelemista.

- On päivänselvää, että lihankulutusta täytyy tulevina vuosina ja vuosikymmeninä vähentää dramaattisesti. Totuus kuitenkin on, että harva haluaa tai osaa saman tien heittäytyä kasvissyöjäksi tai vegaaniksi. Erilaisilla kasvisperäisillä rouheilla voi helposti vähentää lihankulutusta esimerkiksi jatkamalla lihapullataikinan tai pastakastikkeen jauhelihaa, ilman että kaikkia tapoja tarvitsee muuttaa yhdellä kertaa, pohtii Maarit Tupitsa VegeSunia edustavasta Vitaseegestä.

VegeSunin tuotteille luonnollisuus on ehdoton vaatimus, kaikki tuotteet ovat geenimuuntelemattomia, ja luomutuotettuja raaka-aineita käytetään niissä määrin kuin niitä on saatavilla; toistaiseksi kahdessa soijatuotteessa. Kaikki yrityksen tuotteissa käytetty herne tai soija kasvatetaan Euroopassa. Yrityksen ideologiana on tuoda kestävään kehitykseen perustuvia terveellisiä kasviproteiinivaihtoehtoja vastapainoksi ylettömälle lihankulutukselle.

- Kasvissyöjät ja vegaanit osaavat jo käyttää kasviproteiinia, ja he ovat tärkeitä suunnannäyttäjiä. Lihaa syövien kansalaisten kulutustottumuksia täytyy tulevaisuudessa muuttaa paljon. Tuotteet kulutustapojen muuttamiseksi ovat jo saatavilla, seuraavaksi täytyy opetella, miten esimerkiksi soijapaputuotteista laitetaan ruokaa. Siksi olemme lähteneet liikkeelle paitsi uusista tuotteista kasvissyöjille, myös lihan osittaisesta korvaamisesta. Kun tehdään tuttuja ruokia ja käytetään suurimmaksi osaksi tuttuja raaka-aineita, hyppy tuntemattomaan ei tunnu niin suurelta, Tupitsa kertoo.

 

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs