Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ruoka ja elintarvikkeet » Helteellä virvoitusjuomien kulutus on huipussaan – nyt puoli miljoonaa suomalaiskotitaloutta valmistaa ne itse

SodaStream

Helteellä virvoitusjuomien kulutus on huipussaan – nyt puoli miljoonaa suomalaiskotitaloutta valmistaa ne itse

Tiedote.
Julkaistu: 06.08.2014 klo 10:45
Julkaisija: SodaStream

Helteellä kaikenlaisten juomien kulutus kasvaa. Osa janoisista ostaa kivennäisvetensä ja limsansa edelleen kaupasta, mutta jo puoli miljoonaa kotitaloutta valmistaa virvoitusjuomiaan itse. Suomalaiset juovat eniten kahvia maailmassa, mutta myös kotona tehdyissä virvoitusjuomissa Suomi on maailman kärkimaa.

Kun lämpömittarin lukemat näyttävät hellettä, juomisen tärkeys korostuu. Viikoittain noin 40 prosenttia suomalaisista juo virvoitusjuomia ja 27 prosenttia juo hiilihapotettua vettä.*

Kulunut lämmin kesä on kasvattanut mietojen alkoholijuomien, mutta erityisesti kivennäisvesien sekä virvoitusjuomien kulutusta merkittävästi. Myös kotona tehtyjen virvoitusjuomien kulutus on kasvanut.

– Tällä viikolla täyttyi puolen miljoonan virvoitusjuomalaitteen määrä suomalaistalouksissa. Kun laite on hankittu, ei se jää käyttämättä, sillä 90 prosenttia laitteen omistajista käyttää sitä arjessaan säännöllisesti. Heistä 75 prosenttia tekee juomia vähintään viikoittain, kertoo SodaStreamin Pohjoismaiden ja Baltian johtaja David Solomon.

Valmistamalla virvoitusjuomat itse voi säästää sievoisen summan rahaa. Virvoitusjuomavero korotti kivennäisvesien ja limsojen hintoja tämän vuoden alussa. Tämä ei vaikuttanut hanavedestä itse tehtyihin hiilihapotettuihin vesiin. Yksi litra itse valmistettua hiilihapotettua vettä maksaa noin 0,18 euroa.**

– Uskomme, että veronkorotus sekä yleinen taloudellinen tilanne ovat vaikuttaneet siihen, että suomalaiset ovat siirtyneet entistä innokkaammin tekemään juomansa itse. Onhan se myös edullisuuden lisäksi erittäin vaivatonta, koska pulloja ei tarvitse raahata kaupasta kotiin ja takaisin. Ja virvoitusjuomia on aina saatavilla. Ei valmista kahviakaan kanneta kaupasta kotiin, vaan se tehdään kotona.

 

Näin valmistat virvoitusjuoman kotona:

1. Täytä hiilihapotuspullo kylmällä vedellä. Suomessa on maailman paras hanavesi, ja tuore sekä raikas vesi on tärkein asia hyvän virvoitusjuoman valmistamisessa.

2. Hiilihapota vesi virvoitusjuomalaitteella.

3. Kaada hiilihapotetun veden sekaan haluamaasi virvoitusjuomamakua tai nauti juoma sellaisenaan. Voit myös maustaa hiilihapotetun veden esimerkiksi hedelmäsiivuilla, kuten sitruuna-, lime- tai appelsiiniviipaleilla.

4. Säilytä juomaa jääkaapissa, jotta se on aina kylmää ja saatavilla.

Lähde: SodaStream Suomi

 

* Lähde: SodaStream Finland Tracking Study 2013. Tutkimuksen on toteuttanut Ipsos verkkopaneelissa vuonna 2013, tulokset on julkistettu saman vuoden marraskuussa. Tutkimukseen vastasi 1027 henkilöä, iältään 18–65-vuotiaita. Otos on painotettu edustamaan suomalaisia alueellisesti, iän ja sukupuolen mukaan.

** Hiilidioksidipullon suositushinta on 11 €. Yhdellä pullolla valmistaa noin 60 litraa virvoitusjuomaa.

 

Lisätietoja: David Solomon, Pohjoismaiden ja Baltian johtaja, SodaStream,

puh. 040 501 3363, david.solomon@sodastream.fi

Liitetiedostot

SodaStream on 45 maassa toimiva virvoitusjuoma-alan yritys, joka valmistaa ja markkinoi hiilihapotuslaitteita ja virvoitusjuomien valmistamiseen tarkoitettuja makutiivisteitä. SodaStream on alansa globaali markkinajohtaja. Hiilihapotuslaitteita on 500 000 suomalaisessa kotitaloudessa. SodaStream on kodin virvoitusjuomalaitteiden markkinajohtaja noin 95 prosentin markkinaosuudellaan. Sillä on noin 18 prosentin osuus hiilihapotetuissa vesissä (sis. kivennäisvedet) ja noin 5 prosentin osuus virvoitusjuomamarkkinoista. Suomessa SodaStreamilla on noin 700 jälleenmyyjää ja juomavalikoimaan kuuluu yli 60 erilaista virvoitusjuomaa ja makuvettä. Yhtiön osake on noteerattu New Yorkin pörssissä. www.sodastream.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs